Poradte,nevim si rady+ majitele q-jays sem

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Topes 13. 11. 2008 17:39

Vcera jsem se konecne odhodlal k navsteve poslechoveho studia sluchatka.net

Jel jsem tam s tim, ze si vyzkousim nejake ty spuntiky, abych si nejake s klidnym svedomym mohl k vanocum doprat. Zkousel jsem tam klipsch custom 3, shure se 310, ue fi.5 a ue triple fi.10

No, klipsche me ihned zvukove odradily, shurky na tom byly lepe, ale jakoby mely plechovej zvuk, takze taky nic moc. Fi petky, ktere jsem si naslepo vybral jako favorita vyberoveho rizeni se mi ukazaly jako relativne dobre, ale bohuzel mi ta hudba pripadala takova jakoby uzka a navic zvuky bubnu byly dle meho nazoru preostrene a takove neprijemne. Proste to delalo ts ts a to ja nechci a navic za tu cenu to je docela spatny. Presne takovej zvuk bubnu mely fi. 2 ktere sem mel jako altec lansing uhp 306.
Nakonec jsem zkousel ty triple fi 10 a ty byly idealni. Nadhernej cistej zvuk, krasny basy, stredy, vejsky, zadny ts ts u bubnu....proste realnej, peknej a fakt zabavnej hudebni prednes.

Nevim ktere z nich. Nejradeji bych sel do tech fi.10 ale to bych je musel objednat z amazonu nebo ebaye protoze ta cena u nas je fakt silena, jenze - jak to je s placenim, jak to je se zarukou (daji se pripadne u nas opravit ? ) , jak to je s tim clem, jak to je s padelky... proste rady abych vedel jak to z toho zahranici koupit a nekoupil treba nejakej padelek.

Jsem tak zvukove narocnej nebo proste mam divny usi a kladne hodnoceny fi.5 mi moc nerikaj ? Cekal jsem od nich vic.

Ted otazka pro majitele q-jays : Jak jsou na tom q-cka s tema bubnama ? Posloucham rock a to bici bylo fakt takovy divny na tech fi.5. Bohuzel ty q-jays nejdou nikde zkusit, ale mozna by na tom byly lepe.

Dalsi otazka pro majitele q-jays : Bydli nekdo z vas v Praze a byl by ochoten se sejit a dat mi je na chvilku poslechnout ? Nastavce by tam snad pasovaly z tech ue co sem si koupil. Opravdu bych byl za to velice vdecnej, protoze nechci kupovat neco s tim, ze bud mi to sedne nebo nesedne. Kdyz sem nebyl spokojenej s tema zkousenyma modelama, tak i pochybuju o zvuku tech kvecek.
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 13. 11. 2008 17:50

tak v prvom rade si sluchatkam nedal casovu sancu. tym padom by ti pravdepodobne nevyhovovali mozno ani q-cka.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 13. 11. 2008 17:52

Triple.fi kup v Británii. Odpadá zlodějské CLO. Oproti českým cenám je cena přijatelná. http://www.advancedmp3players.co.uk/sho ... .2526.html
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Topes 13. 11. 2008 17:58

Palinoch : Casovou sanci jsem jim opravdu moc nedal, ale jelikoz byly rozehrane, tak jel ten jejich zvuk naplno a me staci staci cca 15 minutovy poslech abych se zorientoval. I po takove kratke dobe zjistim, ktere se mi nejvice libi a nejvice me nadchly ty desitky. Kdybych mel penize tak bych si je pujcil domu na poradny poslech.

Oneil : Dik, odkaz jsem si ulozil do zalozek :-) Jen sem se podival takze vim akorat cenu. Prosimte jak to je s postovnym ? A co ta zaruka ?
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 13. 11. 2008 18:03

no ja som si na q-cka zvykal 3-4 dni, az som ich zacal mat rad. je to individualne. mam doma fi2 a basy su naozaj plechove ale to je ta nizka rada. co dodat pre mna su basy ci bicie proste zvukovo v podstate realne. snad sa vyjadria aj iny vlastnici q-ciek.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 13. 11. 2008 18:07

Poštovné je £12.99 (doručení 3-5 dnů) a záruka 2 roky. Detaily reklamace neznám.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Carabei 13. 11. 2008 21:50

ja tedy s bubny na kveckach problem nemam, jedinej mensi problemek je ze na prilis nizkou hlasitost se trochu ztraci dynamika, ale to uz se jedna o hodne nizkou hlasitost. za tu cenu snad nic lepsiho sehnat nejde, aspon pokud nakupujes v tom naem kocourkovskem statecku ;-)
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod bubaak 13. 11. 2008 21:53

ja u fi5 taky žadny problem nemam a žadne ts ts neslysim :) sykavky jsem naopak slysel na FI10.. a ze by hrali jak fi2 ? eh .... odmitam se vyjadrovat
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Topes 13. 11. 2008 23:11

bubaak píše:ja u fi5 taky žadny problem nemam a žadne ts ts neslysim :) sykavky jsem naopak slysel na FI10.. a ze by hrali jak fi2 ? eh .... odmitam se vyjadrovat

Poslouchal jsem to na sve empetrojce a opravdu ty bubny znely divne a takove ty bubny jak vydavaji vyssi ton proste sycely. No nevim jak to lepe popsat a jak se tomu bubnu rika ale snad se da pochopit, co tim myslim :D

Mam dilema. Nvm jestli mam jit do q-jays a usetrit nejakou korunu, ale zase nemit vymennej kabel + nemit zvukovou jistotu, nebo jestli mam jit do fi.10 za ktery dam cca po prepoctu 6500
Carabei :Jsi z Prahy ?
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 14. 11. 2008 10:05

z prahy jsem, ale mam posledni filtry, takze nepujcim, nejdriv bych si musel objednat novy filtry, az se k tomu dokopu.
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod palinoch 14. 11. 2008 16:04

no ja k tym basom dopoviem, ze som v recenziach nezaznamenal nijake zle ohlasy ohladom basu na fi5pro. dobre nie si spokojny, tak v pohode.aj mna by kupa sluchadiel odradila, pedsa nejedna sa o male peniaze. mozem ku q-ckam povedat, ze su na spunty velmy pohodlne a hraju velmi vyvazene. a krasne :-[
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 14. 11. 2008 17:06

UE - Z té Británie to nevypadá špatně, pokud je tady uotorizovaný UE servis, tak to tady opravit pude, ale musíš to v plné výši hradit.

q-JAYS - záleží jestli to chceš risknout z dovozu (ty UE), nebo ti stačí q-JAYS (která nejsou vůbec špatná, ale .fi 10 je přece jenom .fi 10)
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod worech 14. 11. 2008 18:23

Topes píše:Poslouchal jsem to na sve empetrojce a opravdu ty bubny znely divne a takove ty bubny jak vydavaji vyssi ton proste sycely. No nevim jak to lepe popsat a jak se tomu bubnu rika ale snad se da pochopit, co tim myslim

že by to byl virbl?
Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 14. 11. 2008 18:28

Na špuntech toho jde opravit opravdu, ale opravdu velice málo.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 14. 11. 2008 22:58

Já myslím že q-jays alespon pokud hrají tak jak mají tak se za ty peníze vyplatí, čistý dynamický zvuk, velmi pěkné středy a oddělní nástrojů to myslím zcela upřímně, vokáli měli nádhernou barvu, trochu mi na nich vadili nižší výšky což mohlo být dáno nástavcemi které mi na storocent neseděli. Co se týče Triple fi.10 pokud ti komfortem sednou jako mě výborná sluchátka měl jsem je možnost poslechnout asi hodinu a užíval jsem si to. Q-jays jsem v té době ještě neměl porovnání po mě nechtěj, ale basy na q-jays jsou takové pevné utažené na fi.10 jsou podstatně mohutnější a mají větší hloubku, celkově proto působí otevřeněji a nabité energií :-) Spíš se rozhodni kolik do toho chceš vrazit, dobrý jsou oboje pokud je sám neporovnáš nedovíš se jestli ti za dvojnásobnou cenu fi.10 stojej. Nicméně pokud máš možnost je koupit za cenu 205 liber to už takový rozdíl v navýšení ceny není.
Naposledy upravil hmpf dne 15. 11. 2008 15:17, celkově upraveno 2
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Další stránka