Sennheiser HD 215 zkušenosti doporučení?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xseries60 16. 11. 2008 18:46

Vybírám si vánoční dárek pro sebe :love: .
A má volba padla na tato sluchátka.
Nechci používat externí sluchátkové zesilovače tykže nic co má impedanci na 60 ohmů nechci.
Chci je používat k notebooku (nekrytyzujte hned špatnou zvukovku prosím, je to HP pavilion tak by zase tak otřesná být neměla ;-] ) a velmi zřídka k mobilu (mám upravené zvukové ovladače a odstraněný omezovač hlasitosti takže při nějakých 30 ohmech by to mělo být v cajku ;-) ).
Ještě jsem pokukoval po sony V700, ale u nich mi přijdou malé mušle a ta cena je taky vyšší.
Nechci otevřená sluchátka, protože poslouchám muziku v různých prostředích a doma taky není vždycky klid a nechci rušit ostatní a kazit si sluch tím že budu nastavovat vyšší hlasitost abych je "přeřval".
Jaké jsou vaše zkušenosti s těmato sluchátkama :?:
Děkuji za příspěvky :-)
(poslouchám rock a občas něco elektronického)
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod AmPere 16. 11. 2008 20:35

v pohodě volba, ale já bych doporučoval velmi dobře zvážit, zda nechceš špunty. takové http://www.sluchatka.net/88-denon-ah-c551/ budou za tu cenu hrát velmi výrazně lépe a po praktické stránce taky není třeba se rozmýšlet...
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod xseries60 16. 11. 2008 20:54

Já momentálně používám SE HPM-70 http://www.sonyericsson.com/cws/product ... c=cz&lc=cs Jsem v celku spokojený (dobré odhlučnění,mobilita,dobrý zvuk) ale na doma bych rád něco pohodlnějšího a něco co by vytvářelo trochu více basového tlaku přece jenom ty špunty toho tolik nedocílý. Ještě používám nějaké panasonici RP-HG 31 s cenou asi za 600 kč. A u těch špuntů se mi může snadno po 2,5 roce ukroutit kablík a můžu je pak vyhodit protože je dost komplikovanéh ho vyměňovat kdežto u HD 215 jen vycvaknu a vyměním kabel a vese poslouchám dál. Ale bojím se právě aby ty basy nebyly utlumené a neměly "kelímkový" charakter jak je zde na avmani často používaný obrat u levnějších uzavřených sluchátek.
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod ololon 4. 12. 2008 16:30

Ahoj, někde jsem slyšel, že je pro zahoření těchto nových sluchátek vhodné použít "zahořovací signál" - chtěl bych se teda zeptat, jak nastavit ten zahořovací signál?
Díky
ololon
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 12. 2008 17:38

Pink noise http://www.mobileaudiocontrol.com/whats ... asp?id=845

Ale kľudne na to zabudni a pusti tam hudbu ;-) To, že by bol pink noise pri zahorovaní efektívnejší, nikto nepotrvdil (ale ani nevyvrátil :)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ololon 4. 12. 2008 19:56

eraser_svk: Díky

Když tě tu mám, tak mě ještě napadlo. Před nějakým časem si tu někde psal, že si moc nebyl s HD555 spokojen, kvůli hodně slabým basům a poohlížel ses tedy po jiných sluchátkách. Tak mě trochu překvapuje, žes nezkoušel tyto? Teoreticky by sice měli být o něco slabší(i když...), ale zase by prý měli mít více basů?

Promiň jestli jsem si tě spletl s někým jiným a nebo, jestlis je už zkoušel :)
ololon
Junior

Odeslat příspěvekod xseries60 4. 12. 2008 20:30

jěště je teda taky nemám, ale to jsem tu taky četl že někoho unavuje poslech HD 555 ("pískavý") výškový, ale zase "zahuhlanost" způsobena vysokou krycí schopností basů u levných sluchátek také není úplně nej :hm
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 4. 12. 2008 20:50

Každýmu vyhovuje něco jinýho, mě 555 basově vyhovujou uplně dokonale, prostě každý člověk to jinné ucho.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 12. 2008 21:14

ololon - HD 555 sú fajn, len mi veľmi nesedel ich svetlejší prejav a slabá basa(v porovnaní s PX 100). Vyriešil som to ekvalizérom, takže spokojnosť momentálne maximálna ;-) Skôr zisťujem, že problém je v samotných nahrávkach - kopa z nich je tak nakomprimovaná, že 555ky proste nemajú ako basovať ani pri vytiahnutej base + 5dB.

Čo sa týka HD 215, nepočul som ich, ale mám obavy, že by to bol krok späť. U HD 555 som si zvykol na veľmi príjemné stredy, ktoré by mi pri uzavretých slúchadlách chýbali (mal som možnosť presvedčiť sa na DT 770, ktoré sú oproti HD 215 niekde inde ;-)

xseries60 - myslím, že som to bol ja :D Ako som spomenul vyššie, vyriešené ekvalizérom. Taktiež nemám rád zahuhlaný zvuk, ale všetko je vec preferencií. Každý máme iné uši a ja som zvlášť citlivý na výšky(ani nie tak na tie vyššie ako na tie nižšie - povedzme 3-10kHz). Pre niekoho sa môžu zdať 555ky dokonca zastrené (čo je čiastočne pravda, vyššie výšky okolo 14-19kHz už nie sú tak ostré, ale to mi momentálne vyhovuje).

// Bína - úplny súhlas :-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ololon 4. 12. 2008 21:43

U mě je hlavně na pytel, že se ještě stále rozhoduju mezi HD 215, nebo koss 3aa. Uznávám výhody otevřených, ale potřebuju uzavřené. Chci ty sluchny na hry, filmy a hudbu(2000Kč). Často tu píšete, že na hudbu jsou lepší právě ty HD 215 a na filmy a hry kossy. Vím, že nejlepší by bylo je vyzkoušet, ale tu možnost bohužel zatím nemám. Tak bych chtěl definitvní radu od univerzálního audiofila které? Pak už nad tím nebudu přemýšlet a ihned doporučené objednám :)
ololon
Junior

Odeslat příspěvekod xseries60 4. 12. 2008 22:13

to bych taky rád věděl, jaký je ten zvuk nej.
Problém je v tom že každý jsem ovlivňován od malička různýma zvukama a každý jsem slyšel něco jiného.
Dám příklad:
Dejme tom u že někdo např. za celý život slyšel jen AM rádio (asi 6 Khz) a považuje to za vrchol kvality a když slyšel FM rádio (asi 15 Khz) tak mu to může přijít nekvalitní :D
xseries60
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 4. 12. 2008 23:29

Volba mezi HD 215 a PRO3AA je pro mě jasná: audio-technica ATH-M40fs. Obé přehraje bez velkých problémů a podobné ceně. Navíc pořádná studiová konstrukce (na rozdíl od těch plasťáčků). Jediné, co je problém, je velký jack (v pořádně kovovém provedení), takže je nutno ještě počítat s redukcí (je-li to nutné). Pro osobu basofilnější pak dvojče D40fs.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ololon 5. 12. 2008 00:08

Rád bych ti za to doporučení poděkoval, ale z tohoto dilematu bych už asi opravdu zkolaboval. Já ty HD 215 a PRO3AA nevybral pro nic za nic. Míval bych sluchátka na hlavě kolem 8h a ty ATH-M40fs se mi zdjí být těžší a mušle mají zdá se mi větší přítlak a není v nich takový prostor. Co se hudby týče, tak věřím, že máš pravdu a jsou lepší, ale prostě se mi zdají být docela nepohodlné.
Mimochodem, kdyby sis musel vybrat jen z HD 215 a PRO3AA, které by to byli(vem v potaz, že je chci využí od hudby po hry? :)
ololon
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 5. 12. 2008 00:25

OK. Tvoje volba (jak dlouho jsi M40 zkoušel?)
HD 215 + óbrovské mušle, pohodlné, odpojitelný kabel; - plasťák, "DJ-kosmonaut", neskladné; ± zvuk, kroucený kabel
PRO3AA + skvěle vypadaj, záruka!; - vysoce chatrná konstrukce!, tvrdý most, zvuk, neskladné
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lighthouse 5. 12. 2008 08:45

Jsem (velmi) čerstvým majitelem HD 215, takže na toto téma mohu přispět svou troškou do mlýna :) V zásadě bych ale souhlasil s tím, co tu v předchozím příspěvku psal pHp - Hd 215 jsou fakt velké (FAKT VELKÉ), což je i výhodou, neb se ti do mušlí vejdou celé uši, nejsou úplně lehké (odpovídá rozměru), konstrukčně jsou slušné, ale plastovost se projevuje na zvuku. Netrpí přebasovaností, což lze podpořit vhodným výběrem EQ (u her a filmů ale asi těžko). Zatím jsem je nezkoušel u ničeho jiného, než u hudby, a s tou jdou dohromady skvěle. Já osobně jsem s nimi spokojen.
Pokud máš radši lepší vykreslení basů, pak ti zhorším dilema, zkusil bych DENON AH-D501 (http://www.sluchatka.net/90-denon-ah-d501/). Jenže mají menší mušle (jen NA uši, ne PŘES CELÉ uši) a páskový stahovací mechanismus, což může být problém vzhledem ke tlaku na hlavu (ale to je hodně subjektivní, to by sis musel vyzkoušet sám).
Obrázek
Lighthouse
Junior

Další stránka