Nazdar kolegové, měl bych na vás takovou serii otázek, které mě trápí při vybírání sluchadel k mému mptrojkovači. Snad vás nebudu příliš obtěžovat již několikrát slyšeným. Nějaké informace z fora jsem nasosal, ale něco bych přeci jen potřeboval objasnit/potvrdit. Tak pojďme na to.
Cíl: Sluchadla k iPod Classic
Tedy logicky primárně k venkovnímu použití. Sluchadla v balení jsou k prdu (zběsile chraptí), takže chci něco kvalitnějšího. Zavrhl jsem pecky (pořád mi padají z ucha), špunty (nechci si nic strkat přímo do ucha), takže to vypadá na normální placky (nevím, jak je správně nazvat) - týlní most by mi asi nevyhovoval, těch placek, co se přidělávají přímo za ucho, se bojím z pohledu ergonomie, takže úplně normální balony přes hlavu. Spíše tedy uzavřené, aby jednak odizolovaly hluk okolí, a aby všichni v okolí pěti metrů neslyšeli, co poslouchám. Ale v tomhle si rád nechám poradit.
Hudba:
Poslouchám primárně trance a podobnou elektronickou hudbu, občas nějaký rock, pop a podobně. Žádný metal, žádné techno, žádný hip-hop, žádná klasika.
Cena: 1000 ideálně, 1500 ještě lze, 2000 pouze za něco luxusního
Možnosti:
Tradiční tip jsou Koss (S/)Porta Pro - ale moc se mi nelíbí, vidím je na každém rohu a díky té otevřené konstrukci fungují spíš jako repráky pro celé okolí, než personální sluchadla.
Sennheiser HD 215 http://www.sluchatka.net/11-sennheiser-hd-215/- naprosto mě okouzlila, i když jsou poněkud dražší, než by se mi líbilo. Jen se trochu bojím, abych nekoupil něco "zbytečně dobrého" (vzhledem ke kvalitě zvukového výstupu přehravače).
Dále jsem zodpovědně prozkoumal "Velký srovnávací test přenosných sluchátek", ale žádné se mi ani za mák nelíbily. Máte tedy nějaké další tipy? Nejsem extra audiofil, takže beru i mainstreamovější značky typu Panasonic, Sony a spol.
Kde v Praze vyzkoušet: ???
Samozřejmě nechci kupovat podle popisků a obrázků, musím tu věc mít na hlavě, slyšet, jak zvučí a cítit, jak mi sedí... a jestli v nich nevypadám jako totální ko*ot (přeci jen s těmi balony na hlavě nechci nutně působit jako známý Otík). Kde mají v Praze slušnou nabídku a půjčí mi je i na hraní? Zkoumal jsem seznam poslechových studií a jediné, které bylo opravdu užitečné (měli hromady sluchátek), má otevřeno jen občas dopoledne, což je pro pracujícího člověka nedosažitelné. Dále jsem narazil na prodejnu Mall (audioexpert.cz) v Holešovicích, kam určitě mrknu, ale zdá se, že tam nemají úplně široký výběr. Kam bych tedy měl vyrazit?
Díky za jakékoliv rady.