Sluchátka k iPodu + možnost odzkoušení

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lighthouse 19. 11. 2008 14:50

Nazdar kolegové, měl bych na vás takovou serii otázek, které mě trápí při vybírání sluchadel k mému mptrojkovači. Snad vás nebudu příliš obtěžovat již několikrát slyšeným. Nějaké informace z fora jsem nasosal, ale něco bych přeci jen potřeboval objasnit/potvrdit. Tak pojďme na to.

Cíl: Sluchadla k iPod Classic
Tedy logicky primárně k venkovnímu použití. Sluchadla v balení jsou k prdu (zběsile chraptí), takže chci něco kvalitnějšího. Zavrhl jsem pecky (pořád mi padají z ucha), špunty (nechci si nic strkat přímo do ucha), takže to vypadá na normální placky (nevím, jak je správně nazvat) - týlní most by mi asi nevyhovoval, těch placek, co se přidělávají přímo za ucho, se bojím z pohledu ergonomie, takže úplně normální balony přes hlavu. Spíše tedy uzavřené, aby jednak odizolovaly hluk okolí, a aby všichni v okolí pěti metrů neslyšeli, co poslouchám. Ale v tomhle si rád nechám poradit.

Hudba:
Poslouchám primárně trance a podobnou elektronickou hudbu, občas nějaký rock, pop a podobně. Žádný metal, žádné techno, žádný hip-hop, žádná klasika.

Cena: 1000 ideálně, 1500 ještě lze, 2000 pouze za něco luxusního

Možnosti:
Tradiční tip jsou Koss (S/)Porta Pro - ale moc se mi nelíbí, vidím je na každém rohu a díky té otevřené konstrukci fungují spíš jako repráky pro celé okolí, než personální sluchadla.
Sennheiser HD 215 http://www.sluchatka.net/11-sennheiser-hd-215/- naprosto mě okouzlila, i když jsou poněkud dražší, než by se mi líbilo. Jen se trochu bojím, abych nekoupil něco "zbytečně dobrého" (vzhledem ke kvalitě zvukového výstupu přehravače).
Dále jsem zodpovědně prozkoumal "Velký srovnávací test přenosných sluchátek", ale žádné se mi ani za mák nelíbily. Máte tedy nějaké další tipy? Nejsem extra audiofil, takže beru i mainstreamovější značky typu Panasonic, Sony a spol.

Kde v Praze vyzkoušet: ???
Samozřejmě nechci kupovat podle popisků a obrázků, musím tu věc mít na hlavě, slyšet, jak zvučí a cítit, jak mi sedí... a jestli v nich nevypadám jako totální ko*ot (přeci jen s těmi balony na hlavě nechci nutně působit jako známý Otík). Kde mají v Praze slušnou nabídku a půjčí mi je i na hraní? Zkoumal jsem seznam poslechových studií a jediné, které bylo opravdu užitečné (měli hromady sluchátek), má otevřeno jen občas dopoledne, což je pro pracujícího člověka nedosažitelné. Dále jsem narazil na prodejnu Mall (audioexpert.cz) v Holešovicích, kam určitě mrknu, ale zdá se, že tam nemají úplně široký výběr. Kam bych tedy měl vyrazit?

Díky za jakékoliv rady.
Lighthouse
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 11. 2008 15:12

Čo sa týka štúdii, tu viewtopic.php?f=1724&t=767373 máš myslím slušný zoznam ;-)

Čo sa týka slúchadiel, nemaj strach, k iPodom sa kupujú aj 10 krát drahšie kúsky ;-]

A ešte jeden tip na vyskúšanie - Sennheiser PX 100. Síce sú otvorené, ale nemá ich každý, zvukovo sú minimálne rovnocenné s Portami a možno budú ladiť aj farebne :-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lighthouse 19. 11. 2008 15:30

eraser_svk píše:Čo sa týka štúdii, tu viewtopic.php?f=1724&t=767373 máš myslím slušný zoznam ;-)

Seznam jsem viděl, ale jen málokde mají v sortimentu uvedena sluchadla (bavíme se o Praze). Většinou jde o av řešení a mně stačí něco menšího na hlavu ;) A když mluvíme o tom studiu, které patří k prodejně Sluchatka.net, tak tam právě mají ty šílené otevírací časy. To si fakt nevybereš.

eraser_svk píše:Čo sa týka slúchadiel, nemaj strach, k iPodom sa kupujú aj 10 krát drahšie kúsky ;-]

Ony se dají koupit i hodinky za mega, ale neměří čas o nic přesněji, než ty za pět tisíc. Takže fakt se toho nemám bát? Pak by HD 215 byly jasnou volbou (tedy minimálně pro mě co se vzhledu týče).

eraser_svk píše:A ešte jeden tip na vyskúšanie - Sennheiser PX 100. Síce sú otvorené, ale nemá ich každý, zvukovo sú minimálne rovnocenné s Portami a možno budú ladiť aj farebne :-)

PX 100 a PX 200 jsem už viděl (na obrázcích), ale absolutně se mi nelíbily. Ale jestli na ně někde padnu, tak je určitě vyzkouším.

Včera jsem se dostal jen k jedněm Panasonicům za šest kil (model po mně nechtějte) a byly slušné, ale na vysokou hlasitost (nejsem hluchý, ale iPod mi přijde docela tichý) už měly taky blízko k chrastítkům. Takže mi došlo, že bych měl hledat asi ve vyšší cenové hladině...
Lighthouse
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 11. 2008 17:04

Čo sa týka HD 215, k tým sa neviem vyjadriť, nakoľko som ich nepočul. Ale už sa tu o nich niečo popísalo viewtopic.php?f=1712&t=1056744

Drahšie slúchadlá určite nebudú vyhodené peniaze... také HD 595 budú na iPode vždy lepšie ako PX 100, ale či budú lepšie aj HD 215, to už musí povedať niekto iný.

Čo sa týka hlasitosti, také PX 100 či Porty PRO zvládajú veľmi veľké hlasitosti... rozhodne väčšie, než moje uši :D

Btw nad špuntami si neuvažoval ?
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lieslieslies 19. 11. 2008 19:16

Taky mám iPoda (30GB 5. generace)a jestli špunty, tak zkus pouvažovat o Etymotic Reasearch ER-6i, z USA se daj sehnat za 2000 a za takovou cenu jsou to špunty jedna báseň. Jinak PX100 jsou taky fajn, až na to že jsou otevřený, i když tolik hluku ven nepropouštěj, spíš dovnitř. :-)
--iPhone 4--
--Phonak Audéo PFE112--
--AKG K702--
Lieslieslies
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 19. 11. 2008 21:30

HD 215 jsem slysel, bohuzel uz je to delsi dobu, ale rekneme ze to jsou sluchatka u kterych bych byl ochotnej za ne ty penize dat. stoji za to.
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 01:24

Možná už budu hodně otravnej, ale ty Beyery DT235 v bílé jsou prostě jasné :-)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lighthouse 20. 11. 2008 09:21

Špunty - samozřejmě jsem o nich uvažoval... asi celých deset vteřin :) Z hygienických, zdravotních a ergonomických důvodů je nechci. Navíc si je nikdě nevyzkouším, bez čehož bych sluchadla tohoto typu (platí i pro pecky) mohl jen těžko koupit).

2 eraser_svk - díky za link, topic s HD 215 jsem samozřejmě nepřehlédl, ale pro mě to je jedna z možností, ne jasná volba. Rád se nechám inspirovat.

2 xxxdvorixxx - otravný nejsi (taky asi proto, že se tu tolik nepohybuji ;) ), ale ten model 235 jsem nenašel. Jen 231 a ten mi do oka taky moc nepadl, takže jestli jsou podobné, tak asi nic.
Obrázek

Ale od tohohle topicu jsem si sliboval hlavně to, že mi opravdu někdo poradí nějaký slušný kamenný obchod v Praze, kde bych si mohl sluchadla osahat... potom už si budu umět vybrat sám...
Lighthouse
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 20. 11. 2008 09:29

Sluchatka.net ma kameny obchod a mužes si je tam odzkouset. Přímo na strankach maj odkaz na poslechove studium a otevreno maj cca od 10 do 15 pondělí a středy..
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Lighthouse 20. 11. 2008 09:32

bubaak píše:Sluchatka.net ma kameny obchod a mužes si je tam odzkouset. Přímo na strankach maj odkaz na poslechove studium a otevreno maj cca od 10 do 15 pondělí a středy..

O tom už jsem psal - ty šílené otevírací doby... tam se z práce prostě nedostanu... určitě jsou i civilizovanější alternativy... obyčejné elektro, kde si někdo dal tu práci a má slušnou nabídku a půjčí mi je na hraní... Takové obchody snad už nejsou???
Lighthouse
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 20. 11. 2008 10:16

sluchatka posilaj za založku i domu ;-]
taky píše že se lze dohodnout i na jinem terminu než ktery uvadi
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 10:48

no ty Beyery 235 jsou vlastně stejné, jen mají verzi černou a bílou. Já je všude doporučuju v týhle cenovce, mě přišli fakt fajn.
Můj další tip, spíše už boku jsou audio-technicy ES3.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lighthouse 20. 11. 2008 11:00

xxxdvorixxx píše:no ty Beyery 235 jsou vlastně stejné, jen mají verzi černou a bílou. Já je všude doporučuju v týhle cenovce, mě přišli fakt fajn.
Můj další tip, spíše už boku jsou audio-technicy ES3.

Audio-Technica ES3... to jsou tyhle, že?
Obrázek
Ty se mi taky nelíbí :( Jsem moc vybíravý??? :D
Ale díky za varianty :) Btw, neměl bys nějaký tip i na obchod? :)

Btw, dnes v buse měl maník Porta Pro a přes půlku autobusu jsem slyšel, co mu hraje... plus dvacet let starý design (asi tak krásný a nadčasový, jako boty Prestige :-! )... kdyby nebyly tak kvalitní, tak o nich ani neuvažuju... sakra!
Lighthouse
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 11:13

Porty jsou old school, ale v osmdesátkách se lepší snad ani nedělalo.
o obchodu ti asi neřeknu ,(sluchátka jsem do teď kupoval levný) v týhle ceně nemá cenu jezdit jen na vyzkoušení do Brna, takže to bude těžký. Osobně bych se rozhodl podle fór, koukni na head-fi, podle toho jsem se taky rozhodoval.
Zkusil bych Elektroworld, v Plzni jsem před rokem možná víc zkoušel Senny HD 485 a i další, i když nic moc výběr tam.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lighthouse 20. 11. 2008 11:29

Oki, díky :) O Electroworldu jsem taky uvažoval, jeden velký tu je. A rozhodně zkusím napsat do toho shopu Sluchatka.net, jestli budou ochotni se mnou někdy v podvečer ztrácet čas. Víc se toho asi vymyslet nedá...
Lighthouse
Junior

Další stránka