Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
AmPere píše:čištění uší není potřeba (naopk ony ty špunty je jaksi vyčistí sami..). jen je potřeba udržovat špuntíky jakž takž v čistotě (neválet je po zemi a pak strčit do ucha).
nejsou mi známy případy, ani zmínky o nich na internetu, že by používání in-ear vedlo k větší míře zánětů či jiným zdravotním komplikacím. naopak in-ear jsou k uchu mnohem šetrnější díky tomu, že tě odizolují od okolního hluku.
AmPere píše:neláká tě posílat si zvuk přímo do hlavy? mluví z tebe neznalost - kam jinam se zvuk posílá než do zvukovodu? obyčejná sluchátka "zvuk posílají" ještě někam jinam než do hlavy? a jaký to má praktický význam?
Jersey II. píše:špunt se cpe do ucha a tím pohybem chtě nechtě stírá ze stran ušní maz. Část zůstane na samotném nástavci, část se bohužel zanáší hlouběji a hlouběji. Práve to může mít pak za následek zdravotní komplikace v podobě ztráty původní citlivosti sluchu (dočasné do vyčištění), jelikož se ucho ucpe a bude se tak dít častěji než kdyby se do ucha prostě nic nedávalo,
Jersey II. píše: popř. zanícení v místě větší námahy, sluchátko se tře sem a tam a někomu by to opravdu mohlo vadit.
Jersey II. píše:Větší sluchátka mouhou zvukem pokrýt i část kolem boltce, což např. v případě basů rozhodně celkovému vjemu prospívá. To ale vysvětluji spíše pro okolí, nikoli pro Tebe, jelikož to zcela jistě víš dobře sám.![]()
AmPere píše:ajajaj - ucpané ucho ušním mazem? tak o tom jsem teda ještě opravdu neslyšel. ty jo?
AmPere píše:e-e tak to neznám. domnívám se, že (ne)zapojení boltce naprosto žádný zvuk na basy ani jinou část zvukového spektra nemá. jediný rozdíl, který akustické nezapojení boltce má, že stereo nahrávky (made for repro) znějí PROSTOROVĚ jinak (=hůře), ale naopak třeba binaurální nahrávky zase prostorově znějí přirozeněji.
AmPere píše:opravdu jsem o ničem takovém neslyšel - mě osobně tedy in-eary ušní maz spolehlivě nabalí na sebe a vytáhnout ven. fuj...
AmPere píše:opravdu jsem o ničem takovém neslyšel - mě osobně tedy in-eary ušní maz spolehlivě nabalí na sebe a vytáhnout ven. fuj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků