Basy špůntů vs. Porta Pro

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Candy 19. 11. 2008 14:05

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli vůbec má cenu srovnávat basy u špůntů, např. CX300, UE fi 2 a u sluchátek jako je Koss Porta Pro? Jestli se alespoň trochu kvalita špuntů může přiblížit supraaurálním sluchátkům. Zrovna si vybírám sluchátka do 2000Kč a jde mi především o basy a pohodlný poslech při běhání.
Candy
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 19. 11. 2008 15:45

Dobrý den,

Intraauralní sluchétka běžně překonavají supraaurlní sluchatka v kvalitě zvuku, ovšem kvalita zvuku není o basech (no je taky, ale v jinem smyslu než velikosti "tucaní") jinak CX300 a Fi2 jsou zhruba na urovni PortPro (jen nemaj tolik basu) takže pokud chces něco lepšího tak spise UE FI3/5 ... a podobně

jinak pro sport jsou Porty optimalní ;-) takže máš asi vybrano
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 19. 11. 2008 16:23

In-ear a klasická sluchátka odlišují právě basy, které vnímáš celým uchem. In-ear tak chybí hutnost basů, ale basy jsou rychlé a přesné.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Candy 19. 11. 2008 17:36

Děkuji, mám tedy vybráno. :)
Candy
Junior

Odeslat příspěvekod Rarach 19. 11. 2008 20:48

Porovnaval som priamo spunty AKG 324P s Portami Pro a basov bolo zhruba rovnako takze by som urcite netvrdil ze nemozu mat spunty rovnako silne basy. Celkovy prednes hudby bol vsak odlisny. Lacnejsie spunty nikdy nebudu mat soundstage ako akekolvek vacsie sluchatka. Zalezi len na tebe ci chces aby ti hudba hrala "v hlave" alebo okolo nej :)
Xonar Essence STX => Beyerdynamic DT880 (32 ohm),
Realtek ALC861 => Sennheiser EH350
SE C510i => AKG K 324P, AKG K 314P
Rarach
Junior

Odeslat příspěvekod Candy 19. 11. 2008 22:56

Já se rozmýšlel mezi CX300 a fi 2. V testu na AVmanii psali, že CX300 mají výraznější basy a jsou vhodnější pro basofili, což já jsem. Jak je to u AKG 324P? Asi stejně jak u CX300, když jsou basy AKG skoro stejný jako u Porta Pro co?
Candy
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 00:32

bubaak: ty absolutní pravdy, asi záhuba lidstva...
jak píše oneill: u špuntů vnímáš nižší tóny jen vnitřním prostorem ucha, naopak většími sluchátky na tebe pořádný bas zapůsobí odlišně (mnoha lidem může proto znít přebasovaně), cítíš ho jinak.
Z mého pohledu. Je to jeden z důvodů, proč se chystám znovu na fullsize sluchátka, mám lepší pocit z poslechu, s ineary to holt pro mne není ono. Pořád mi tam něco schází, nevnímám hudbu tolik v celku, více se soustředím na detail. (možná ení otázkou konstrukce).

Pro někoho mohou znít CX300 podobně, ale myslím, že jsou diametrálně jiné, i prožitek při poslechu je u Port odlišný.

Na sport u mne jasné Porty, nedeptá tě tolik kabel a našlapávání co slyšíš.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Rarach 20. 11. 2008 06:48

Candy píše:Já se rozmýšlel mezi CX300 a fi 2. V testu na AVmanii psali, že CX300 mají výraznější basy a jsou vhodnější pro basofili, což já jsem. Jak je to u AKG 324P? Asi stejně jak u CX300, když jsou basy AKG skoro stejný jako u Porta Pro co?

Podla technickej specifikacie by mali byt AKG na tom o nieco lepsie ako CX300.

Recenziu na ne najdes tu:
viewtopic.php?f=1712&t=767245

V porovnani s KPP maju o nieco viac detailov. Basy urcite nie su slabsie len ako pise xxxdvorixxx pri vacsich sluchatkach vnimas basy inym sposobom kedze zvuk sa siri vo vacsom priestore. Mne osobne na nich cim dalej viac vadi velka citlivost na zdroj a dost vysoky sum pri nekvalitnom zdroji (onboard zvukovka) a tichych pasazach hudby. Toto som u KPP nezaregistroval (kedze nie su natolko citlive).
Xonar Essence STX => Beyerdynamic DT880 (32 ohm),
Realtek ALC861 => Sennheiser EH350
SE C510i => AKG K 324P, AKG K 314P
Rarach
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 20. 11. 2008 08:50

xxxdvorixxx píše:bubaak: ty absolutní pravdy, asi záhuba lidstva...

Ano to souhlasím, ale cx300 prostě nebasujou jak Koss PortaPro klidně mě ukamenujte ale rikam ne.. To že CX maj uplně jiny charakter je věc jina, "maj přimějsi a cistsi zvuk" nevim jak to napsat, ale sam si měl oboje v usich... a to že hrajou CX vs. Porta zhruba na stejné urovni mě nikdo nerozkecá, ja osobně mám ale radeji charakter CX
ale jsou to moje uší a člověk jemuž vyhovuje charakter PortPro vživotě CXum nepodlehne a nemluvně o tom že Porty jsou na sport ve všem lepší (teda až na odpor vzduchu) jak si již řekl
a pokud myslis pravdu:

Intraauralní sluchátka běžně překonavají supraaurlní sluchatka

tak tam je to taky daný , nebo mě ukaž jedny sluchatka supraauralni sluchatka které přednesem překonavají FI5...
beru v uvahu rozlišnou konstrukci a tím i jiny charakter hudby a to že se to blbe srovnava, ale když dokažu srovnat HD600 s FI5 (ficka prohravaj, už jen charakterem, výškama, dynamikou, detailem...) tak by mělo jit i tohle
Naposledy upravil bubaak dne 20. 11. 2008 09:37, celkově upraveno 1
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 09:36

bubaak: dobře, že jsi to rozvedl. Jako teď nemám jak dobře reagovat, z téhle sféry jsem toho tolik neslyšel, fi.5 taky ne, takže by bylo kontraproduktivní tu poukazovat na nějakou teorii... :-( Jinak jdeme už lehce do off, tak musím eklidnit :)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 20. 11. 2008 10:39

Rarach píše:Podla technickej specifikacie by mali byt AKG na tom o nieco lepsie ako CX300.

Vyberaj podľa všetkého možného, aj farby, len prosím nie podľa technických špecifikácii :!: (tie sú azda okrem impedancie a citlivosti úplne na nič)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bína 20. 11. 2008 13:54

xxxdvorixxx: Ä nechtěl by jsi mi tvoje Altecy prodat? :D
Osobně si myslím, že špunty mají často detailnější podání, kvůli tomu že se častěji používají v hlučeném prostředí, tak aby to vyniklo. Jinak jsou rozdíli ve zvuku i napříč špuntama.
Prostě myslím že je lepší se rozhodovat podle toho kde je chceš víc užívat a jak ti sedí to je hlavní, zvuk je až potom.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 11. 2008 14:20

bína: možný to bude, až budou finance na ty ATčka...
špunty, tím, že mají výbornou izolaci (která stejně často nedostačuje - Norah Jones a Diane Reeves je těžké poslouchat v hodně starém busu, ale jde to) mají výborné podání detailů, bohužel nemám dlouhodobé porovnání s velkým uzavřeným modelem... tomu je potřeba zkušenějších.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AmPere 20. 11. 2008 20:50

na úvodní otázku tohoto threadu odpovídá např.
http://in-ear.cz/2008/duel koss-porta-pro-vs-sennheiser-cx-300/
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 22. 11. 2008 19:58

Candy píše:Já se rozmýšlel mezi CX300 a fi 2. V testu na AVmanii psali, že CX300 mají výraznější basy a jsou vhodnější pro basofili, což já jsem. Jak je to u AKG 324P? Asi stejně jak u CX300, když jsou basy AKG skoro stejný jako u Porta Pro co?

Takto se to chápat nedá, je to skutečně model od modelu a rozdíly mezi konstrukcemi v reprodukci nejsou malé. Z těch dvou bych osobně vybral nejspíš UE.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Další stránka