D-Jays jsou výrobkem Švédské firmy Jays, v jejímž portfoliu zaujímají druhé místo, hned po Q-jays( tedy v in-earech, C-Jays jsou tochu jinde). U nás je jich oficiálním dovozcem Brněnská prodejna Gothic, kde jsem je zakoupil i já. Dají se samozřejmně koupit i jinde, ale Gothic je má nejlevnější a byli u mě hned druhý den, fakt super)
Balení:
Balení obsahuje 4 páry silikonových nástavců, 2 páry pěnových(bohužel i k červeným jsou v šedé barvě), 90cm prodlužovačku, pouzdro, 4 páry filtrů, leteckou redukci a rozdvojku. Dejte si ale pozor, protože plnou výbavu mají pouze v černé, modré a červené variantě. Ostatní jsou ochuzeny o různé části příslušenství(pěnové nástavce, pouzdro, redikce a rozdvojka). Myslím že správnou velikost nástavců si najde každý, mě osobně nejlépe sedí ty pěnové, u nich je pohodlí opravdu špičkové. Pouzdro je kvalitně provedené a vypadá opravdu pěkně, bohužel se do něj vejdou pouze samotná sluchátka(ale i tak dost natlačená), s prodlužovačkou máte smůlu, tu musíte nosit jinde.
Nejvíce oceňuji ale možnost si určit, jak dlouhý budete mít s sebou kabel, např k Sansě Clip nebo do náprsní kapsy bundy stačí standartních 60cm, když nosíte přehrávač v kapse kalhot, nebo v batohu, tak jen připojíte delší kabel.

Vzhled a usazení:
Základní tělo je z bílého plastu, na nitřní straně je rozlišení na levé a pravé, z vnějšku je materiál odlišný(možná kov). Kabel je bílí a vypadá docela odolně, je tuhý a špatně tvarovatelný. Konektor je rovný, jak na špuntech, tak i na prodlužce, ale můžete si je obědnat i se zahnutou prodlužkou. Samozřejmností je jezdec na Y čáasti
Do ucha se vkládají docela jednoduše, osobně otočím nejdříve tělo směrem vzhůru, zasunu a a až potom překlopím do stabilní pozice. Dají se nosit, jak kabelem dolů, tak okolo ucha, ale pak máte prohozené levé a pravé sluchátko. Usazení v uchu je vynikající, nikde netlačí a jsou oprvadu lehká(ne mastodont jako UE 2). Izolace od okolního hluku je opravdu vynikající, nebo aspoň s pěnovými nástavci( se silikonovými jsem byl venku jednou, ale i ty jsou super). Jen pozor, protože izolace je tak velká, že z venku je toho slyšet opravdu velmi málo.
Zvuk
Zvuk je pěkně detailní, s přesnými basy, které jsou dost mohutné ale nepřekrývají zbytek. Stíhají rychlé pasáže bezproblémů, středy a výšky jsou pěkně vyrovnané.
Ve srovnání s PX 100 výtězí na plné čáře, lepší detail, basy líp vykreslené, ale jednoduše mohutnější. Při porovnání s HD 555 se ještě víc projeví basy, ale jinak je jejich projev dost podobný. Když je porovnám po pamětí s UE 2, tak Jays hrají líp, čistší zvuk a již zmíněné mohutné basy. . No prostě jsou dost basové.

Šum a mikrofonní efekt
Díky jejich vyšší impendaci(40 Ohmů) na D2 skoro vůbec nešumí, je to jen drobné a sotva postřehnutelné, UE 2 určitě šuměli více. Mikrofonní efekt je bohužel dost výrazný, ale dá se s tím žít, holt nevýhoda velké části in-earů.
Jsem s nimi opravdu spokojen, jen doporučuji si vybírat modrou nebo červenou variantu, protože má plnou výbavu a je o 140 korun levnější než jejich černá varianta.
Případné dotazy a hlavně připomínky budou vítány, hlavně prosím o připomínky, protože toto je moje první recenze, tak ať vím co zlepšit.