Trocha teorie, a těch komerčních keců kolem
Konstrukce: In-Ear Monitory (špunty)
citlivost: 117dB/mW
Kmitočtový rozsah: 10 až 17,000 Hz (to budou CX300 o dost lepši asi

Impedance: 32 ohms
Izolace: -26dB
Konektor: 1/8" (3.5mm) žlutý kov (zlato, nejvíc zlata!)

Balení:
- Igelit
- Krabice papírová
- Krabice umělohmotná
- Krabice plechová
- 3x Silikonový náušnik (samozřejmě x2)
- 2x Molitanový náušník (samozřejmě x2)
- Sluchátka (samozřejmě x2 + 1x kabel)
- Bordel kolem [redukce na 6,3; prodlužovací kabel; čistítko; zabiják dynamiky a detailu (někdo tomu řika letecká redukce, bo jak)

Popis: sluchátka jsou modrá, maj silikonové naušníky a vede z nich kabel (kdo by si toho nevšiml z fotek). Tak jo ironie stranou

Proč třetí měnič není přesný vyjadření? Jedná se v podstatě o dva měniče jeden výškový a druhý zdvojený, který obstarává basy a středy (funguje to ale brilantně a narážky některých firem jsou více jak úsměvný). Měniče vyúsťují do dvou kanálků, které si vkládáme do uší a kolem kterých je na obvodu posazen silikonový náušník. Na druhou stranu od měničů nelezneme gumové zakončení do kterého je vyůstěn kabel.
Kabel je výměnný a na konci je vyzbrojen drátkem, který drží tvar a tudíž si můžete přesně vytvarovat kabelovou kreaci, jež by vám zajistila optimální usazení monitorů do ucha (nesmím ovšem opomenout že jdou vrazit do ucha i bez možnosti "obejmutí ucha," což nedoporučuji kvuli vyšší hmotnosti sluchátek).
Konektor mám (bohužel) rovný kvůli kompatibilitě.... no víte s čím, věčně o tom flamujeme forum... hmmm jak se tomu nadává, jasně iphone/pod (to zas bude sodovka

Dost bylo keců! Já chci poslouchat
Asi to povím jak pohádku

Když se dorazilo domů, tak útok na krabici UE byl nevyhnutelný. Okamžité zapíchnutí elka pozlaceným konektorem bylo tak nevyhnutelné, jak úsměv na tváři který se vykreslil po prvních tónech vylouděné z Fi10/eLko. Bylo mi jasný že ten zvuk jsem od první zkoušky v poslechovém studiu nezapoměl a tak jsem předal eLko Kočovi. V ten okamžik co si zašpuntoval uši a navyknul si na Fíčka z něj vypadlo "ty krávo!" Po dalších x minutách prohlásil že Senn HD600 asi budou mít problém. Jen tak na zkoušku jsem mu podal Fi5 Pro který v ušich neměl snad ani minutu a řekl "tohle fakt ne." V duchu jsem si řikal co zas blázní, než došla řada opět na mě. Jakkoliv jsem dřív řikal, že FI5 hrajou hůř než FI10, tak to nikdy nevystihlo ani část skutečného rozdílu.
Fi5 pro vs. FI10
- kde maj Fi5 vejšky ? No nějaký tam jsou, ale podlehaj střední vlně za kterou se jen tak krčí a lehce mlčí
- ty středy jsou divný? Ne jsou skutečně lehce zkreslený a na úkor vejšky ztrácí na dynamice a detailu
- co ty basy? nepřesnost basu fi5 se v laciné společnosti lehce schovala ba naopak patřili mezi ty přesnější, ale ne ve srovnání s krásně hlubokýmy basy, které se vykresluji přes středy až do vyšek činel s neuvěřitelným detailem, rychlostí a sniperskou přesností FI10tek
- fi5 pro skutečně ztratili svou úctu a nadšení jakým srovnávali se zemí CX300, PortyPro.... Škoda

Srovnávací test s HD600 byl nevyhnutelný:
Poté co jsme se podnapili, Kocovi jsem rozbil hubu a vykrvacel mi na podlahu (to vás ale nezajíma

- výšek se čekalo více, ale je jich tam požehnaně jsou krásně přesný a úderný
- středům není co vytknout
- basy oba potěšily
- charakter maj vyrovnaný lehce nabasovaný
- prostor Koče odzbrojil (v dobrém slova smyslu)
- detail skutečně

- dynamika něco by se vytknout dalo, ale nic průměrného natož hrozného
- eLko přece jen lehce šumí za absolutního ticha a soustředění
- eLko špatně nehraje

- Becherovka lehce ožíra, ale ještě rychleji vyprchá

Zlato jsem doma!
Konečně HD600 zas na uších !

Jako nikdy ani teď nezklamali, kdo je zná ten je prostě miluje a chce je! Ten komfort, ten zvuk, ten design!
Lampičky už se nažhavily a odevzdávám své milované HD600 majiteli

Po patnácti minutách mi předává svojí aparaturu beze slov a jako bych mu ukradnul starou (teda mladou). Dávám na uši "své" milované HD600 a libuji si v jejich zvuku, pochvilce přehazuji sluchátka a chválím HD600 že dnes hrajou skvostně, nasazuji fi10 a nastupuje studena sprcha! Ja jsem asi hluchej

A tak jak řikal Koč:
- FI10 jsou lepší v detailu
- HD600 jsou "teplejší" a maj přijemnější méně nalehavý zvuk
- výšky zaleži na skladbě stejně jak zbytek pásem
- prostor vedou HD600
- a tyhle detaily jsou tak nepatrný že já je neslyšel dokud jsem se na to nezaměřil, ani potom však neřeknu co je lepší pač na každý pisničce každý sluchátka hrala jinak občas líp občas hůř a mohlo jít o stejný žánr.
- eLko nezklamalo v porovnání s DAC a Lampovým zesíkem

Závěr
Od FI10 jsme oba čekali míň, jedná se o skutečný High-End ve sluchatkovým světě a neměli by být opomíjeny při výběru sluchátek. To že je srovnávám s HD600 je pro ně veliká čest, protože dosud jsem neslyšel nic (kromě akustického koncertu) co by se snima dalo srovnávat a tak tleskám jak HD600 tak i FI10 :tleskaní mají mé velké uznání
Ovšem HD600 a FI10 si nejsou konkurenty, jde o to že neznám "magora" co by Fi10 měl celý den na uších a válel se doma v křesle, stejně tak neznám "idiota" co by si s HD600 vlezl do metra.
Co se pohodlí týče ať každy Fíčka soudí sám, já na in-ear jsem zvyklý a na cestách (do 3 hodin) mi nevadí, dokonce jsem i velice nakloněn drátu za ucho který pomáha při extrémnich situacích (jízda na kole, skoky z Nuseláku.... ) pokud je mám hodnotit na stupnici od 1-10 tak.
Zvuk: 10 (HD600=10, FI5=6, CX300 = 3)
Pohodlí na cestách: 9 (CX 300 = 6)
Pohodlí doma: 6 (HD 600 = 10)

Jen připomenu že nejsou zahořený, ovšem otázka zda-li se zahoří
Za fotky se omlouvám (Mobilní telefon prostě zrcadlovka není), na případné dotazy odpovím, kritiku přijímám s usměvem a zkusím se z ní ponaučit
A teď Hurá na pivo

Edit 1: Přidání Fotek, upravy chyb