Tak jsem se rozhodl trošku vyhrabat tohle staré a dlouhé vlákno. Za prvé, chtěl jsem se podělit o své dojmy z používání triplů, a možná tím i někomu pomoct při rozhodování o koupi špuntů.
No a za druhé jsem chtěl poprosit o pár rad.
Poslední dobou jsem si uvědomil, že přestože věnuji velkou pozornost své domácí HIFI sestavě, většina času pro poslech hudby připadá pohříchu na sezení u compu v práci, na procházky přírodou se psem, nebo najíždění objemových kilometrů na kole.
Navíc jsem se poslední dobou ponořil víc do klasické hudby, no a tam už moje venkovní AKG K324P ukázaly výrazně své limity.
Prostě jsem se rozhodl o něco zlepšit úroveň mého špuntového poslechu. Finanční limit jsem si nastavil na 4.000,-Kč a začal pročítat internet, co by v tomto budgetu stálo za úvahu. No a už to jelo, Vsonic GR7, PHONAK Audéo PFE 112, SENNHEISER IE 6, Etymotic Research hf5, nebo si připlatit na SENNHEISER IE 8? Měl jsem z toho hlavu jako štandlík.
Pointu svého hledání jsem na sebe vlastně už vykecal

Nakonec jsem skončil u UE Triple FI.10 pro a rozhodně nelituji. Bohužel jsem nestihl Black Friday, koupil jsem je na britském Amazonu za 99£, což nakonec i s poštou dělalo, podle mě ještě rozumných, 3.500,-Kč.
Musím říct, že mě svým zvukem naprosto nadchly. Úžasně detailní, rychlý a vyvážený projev, neagresivní výšky, basů až až, na in eary neuvěřitelný prostor. Hudbu si s nimi ohromně užívám, i notoricky známé nahrávky dostaly jiný rozměr. Dají se uspokojivě poslouchat i na mé NOKIA N95 8G. Samozřejmě doma, na sluchátkovém zesilovači, je to ještě o něčem jiném, ale kupoval jsem je hlavně na ven.
Není všechno jen růžové. Jako u všech in earů, je i zde kritický výběr správného nástavce a usazení v uchu. Nosím je kabelem za ucho, navíc jsem musel přehodit L/P, původní výrobcem zamýšlené zahnutí mi nevyhovovalo. Přes poměrně velký výběr nástavců, jsem zpočátku nebyl schopen najít ten pravý. Velikostí mi seděl silikonový M, ale po chvíli nošení mě nesnesitelně tlačil. Už jsem byl docela zoufalý a rozhodnutý triply prodat. Naštěstí mě ještě napadlo zkusit na triply nasadit silikonový M, z mých AKG. No a světe div se, seděl na sluchátka, i do ucha. Nyní už o špuntech v uších téměř nevím. Ovšem dodávané origo nástavce jsou tragické. Kdo má užší zvukovod, jako já, mohl by mít s triply problémy. Tím bych rád poprosil o radu, jaké jsou ještě osvědčené alternativy nástavců?
No a další průšvih, kabel!!! Kdybych si triply koupil za původní cenu, asi bych plakal celé dopoledne a nebyl k utišení, kvůli tomu jak jsem se nechal napálit. U sluchátek této cenové kategorie by takováhle hrůza neměla co dělat. Tímto opět prosím zkušenější triplisty o doporučení čím kabel nahradit, abych se tím ale zároveň nedostal na cenu customů

Poslední dotaz mám na přenosný zdroj hudby. Má smysl kupovat nějaký speciální přehrávač? Můžete mi nějaký doporučit? Když už bych měl nosit v kapse ještě jednu mrchu, chtěl bych, aby to hrálo výrazně líp než NOKIA a zároveň to nebylo jako cihla. Potřebuji jen zdroj hudby, víc mě nezajímá.
Na závěr. Myslím si, že kdo hledá ve stejném finančním limitu jako já, měl by triply rozhodně zařadit do výběru. Přesto že nejsou posledním výkřikem vědy a techniky, nebo právě proto, dostaly se nyní triply na velice zajímavou úroveň výkon/cena.
No a to je asi všechno. Tády dády dáááá, to je konec