[recenze] Ultimate Ears Triple.FI 10 Pro

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bubaak 29. 1. 2009 10:39

Bína: já nejsem vůbec proti :D problem je u Figuta že je z druheho konce ČR :-S
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod bubaak 3. 4. 2009 14:40

Povedlo se mi do krabičky od UE nacpat přehrávač i se sluchátkama :-))
Takže stručný návod :

Obrázek
jak to tam mám asi narvat ? Moment kde mám to kladivo

1. Otevřeme si krabičku (hmmm bez toho by to šlo blbě :) ), odpojíme sluchátka od přehravače, posuneme stahovací čast až ke sluchátkům (aby držela při sobě a chovali se "vychovaněji").
2. Začneme je motat do krabičky, začínám jackem který dávám na ležato a po obvodu stáčím kabel aby vyplňoval rohy a jen kraje krabičky (pozor, musíte přetáčet sluchátka aby kabel nevyskakoval... jak u smotávání hadice na vodu :) ). Smotná sluchátka dávám na střed, paměťovým kabelem dolů a nechávám je volně.

Obrázek

3. "Bordel" nahazíme do krabičky, ale bacha ať nic není pod sluchátkama.

Obrázek

4. Nahoru položíme přehravač ke kraji, aby se nad něj vešla smotaná "kriplšňůrka." "Kriplšňůrku" dáváme na kabel sluchátek z důvodu tloušťky a na kabelu nemůže nic ohnout....

Obrázek

5. Položíme vrchní víko a s citem dotlačíme, většinu odporu budě dělat "kriplšňůrka"

Obrázek

A máme to v krabici!Nevýhoda je že namotaný kabel do krabičky, si bude pamatovat tvar krabičky a tak na něm budete mít vlnky ....

Postup odzkoušen na iriver Lplayer.
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 3. 4. 2009 18:50

Křivky, polarizace...?
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Balda_87 3. 4. 2009 18:58

hele fi 10 maj nějakej neforemnej káblík koukám, je tomu i u 5 Pro? (můj prozatimní objekt zájmu)
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 3. 4. 2009 19:18

Balda: ten kabel je upřímně na nic. V zimě je tvrdej strašně, v teple už je to lepší. Ale zase když už je ve správné poloze, tak drží. Pak máš už přesně nastaveno za ucho, tak jen tak si to nezkazíš.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod couman 3. 4. 2009 21:54

vyhoda je, ze sa daju zohnat aj alternativy tohto kabla ;-)
//edit pokial si dobre spominam, tak to v chlade s tym kablom nebolo zasa take strasne...

to bubaak: dik, za navod, vyzera to dobre, ale kedze pouzivam comply, ktore su asi o 5 mm dlhsie ako klasicke nastavce, tak z toho asi nic nebude... :-l

btw. pozeram, ze mas na krabicke vytlaceny typ sluchatiek...ja na svojej nemam nic. iba vylisovane UE
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 3. 4. 2009 22:28

Dvor: jojo křivka vvváženosti :) u posledni je to přehnane :)
Coumak :) jde to lehce z tuha ale ten kabel pruží taže by to mělo jít i s complikama .)
Není to vylisované, je to napsané jen nějakým lakem :-) ale někdy bych to raději bez toho :)
Černý kabel je ok, sice tuhý, ale ok. Průhledný kabel je na tom podstatně hůř, je tvrdý a neforemný, ale dá se sním taky žít :-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod krovak_cze 7. 4. 2009 09:17

jezisi on to tam opravdu narval :D :D :D
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 7. 4. 2009 11:56

já sem rád že se mi tam vejdou aspoň ty sluchátka.a i tak je dost pracný je tam narvat,aby se vytvarování za ucho nezkroutilo.ale jinak dobrá práce.jak dlouho ti trvá tam všechno narvat?
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 7. 4. 2009 17:41

5 min když nechci zkroutit kabel :D jinak dvě minuty, minutu když spěchám.... ale pak další hodinu šteluju kabel :-/
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 7. 4. 2009 17:46

A přesně to mě na UE štvalo, že musím pořád dávat kabel do ideální polohy. Nenasadím a jdu.. :(
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 7. 4. 2009 17:48

proto je tam dávám s pečí a nejlépe je nedávám nikam :D vemu, nasadim, stahnu a jdu :)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Majko6664 29. 6. 2009 13:45

Ahojte. Mam teraz KOSS Spark Plug. Chcel by som ale Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro. Počúvam v podstate všetko, ale hlavne hip-hop alebo techno, trance - hudbu ako Tiesto. Tieto sluchadla su stavane na vsetky druhy hudby? Ako su na tom s basami v porovnani s KOSSAMI, aj ked asi viem ako to dopadne. Dik.
Asus Xonar DX/N81 -> UE Triple.Fi 10 Pro
Majko6664
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hertz-sk 29. 6. 2009 13:56

To by bol pre teba poriadny skok, ale keď ich skúsiš, späť už nepôjdeš. Myslím, že basy ťa nesklamú, ba naopak - v tejto triede sú basovo jedny z najvýraznejších. Techno len tak zmlsnú (bez problémov), ale neuvidiš, čo naozaj dokážu, to sa ukáže pri nahrávkach ako napr. Apocalyptica, Korn apod. kde je veľa reálnych nástrojov.
DAC YBA WD202 => XLR MOGAMI => Mackie HR824
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 29. 6. 2009 13:58

Basu mají o trochu míň, ale je mnohem detailnější a je i rozlišený, ne jako jedno tupé bouchání u Kossu. A taky jsou sluchátka rychlejší, takže v pohodě stíhaj.

Hlavně si ale zkontroluj, jestli ten hip hop a podobný nemáš v nějakým úplně odpadním bitratu.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Předchozí stránkaDalší stránka