[recenze] Ultimate Ears Triple.FI 10 Pro

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ujoslav 17. 3. 2011 19:47

Ja som objednal tento: http://goo.gl/JW37h
Ešte nedorazil, potom sem hodím info, ako sa mi pozdáva.
Alternatív je na eBay dosť v rôznych cenách:
> http://goo.gl/PjGVz
> http://goo.gl/Hop3g
> http://goo.gl/Cs1sg

Samozrejme ešte Null audio (husto drahé):
http://www.null-audio.com/store/index.p ... x&cPath=66

Jeden užívateľ tuto na fóre má kábel od firmy Jaben, ale nenašiel som info, ako je s ním spokojný:
http://www.jaben.com.hk/ProductList.asp ... =0,143,168,
Na cesty: Clip+ => UE Triple.Fi
Do práce: iAudio X5L 120GB => UE Triple.Fi
Doma zdroj: Carat-Ruby 2 / ARCAM CD72T
Repro: ARCAM A85 => Monitor Audio RS6
Slúchadlá: Dispre II JFET => Sennheiser HD800
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ssamoo 17. 3. 2011 22:26

baldicrus- konkretne skusenosti s kablom na Triploch nemam, ale ako Ti radia chalani vyssie, musi byt ten kabel specialne pre Triply, inak tam nesadnu bud vidlicky alebo konektor..
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Junior

Odeslat příspěvekod Lighting 18. 3. 2011 09:02

Kamos ma null audio ten lacnejsi a ma to sakra mikrofonicky efekt...takze by som neodporucal.
Ipod 6g 80gb - Toxic Cables Silver Poisson - JH13 Pro
Lighting
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 20. 3. 2011 13:04

Díky za rady chlapi...:)
Co se westone týče vím o tom, hned druhý příspěvek na Head.Fi se o tom zmiňuje, ale ujišťije že to není problém. Stačí jen zkrátit piny, sice se konektor ve sluchátkách rozšíří a původní kabel v něm už nedrží, ale autor psal že se k původnímu stejně už vracet nebude.
Null audio už je mimo cenu kerou sem za to ochotnej dát, nehledě na to, že bych rozdíl nejspíš neslyšel, což by mě nakonec samozřejmě *****... :D

Co se týče vsazení do ucha, líp už to nejde, to jsem si jistý, páč sem si při pokusech odřel vnitřek levýho ucha v pátek...:( A s in-eary už nějaký zkušenosti mám. Problém je prostě v tom, že kabel je zbytečně tuhý a při chůzi a otáčení hlavou (což posluchač musí, aby ho něco nepřežvejklo) do sluchátka různě tlačí. Ještě zkouším comply místo silikonů.

ujoslav: rozhodně podej zprávu až ti kábl dorazí.
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukecinto 23. 3. 2011 02:49

Vsetkych pekne zdravim!

Aj ja som kupil Triple.fi10, aj mne nepasuju do usi, aj mne sa dosral kabel, aj mne odchadzaju comply. :eh

Ale - aj mne vyhovuje zvuk, pouzivam aj na pocuvanie hudby, aj na monitoring pri hrani, a teda im chcem dat sancu.

Moja otazka - ak ste si nechali spravit custom nadstavce, alebo upravu, drzi to uz v usiach? Lebo mne nedrzia ani jedny spunty, ani jedna velkost, vsetko mi vypadne, menej alebo viac.

K iniciative kolektivneho objednania nahradnych kablov by som sa predbezne tiez pridal. Dik za nazory! ^^
lukecinto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boldricus 23. 3. 2011 08:38

lukecinto: tak to nezávidím, u mě comply pomohly vyřešit problém s vypadáváním, teď už jen ten kabel. Chodit po městě s nepoddajným drátem do betonu omotaným kolem hlavy není zrovna příjemný.... :grr:

Co se nákupu kabelu týče, počkám jak dopadne ujoslav s tím co si koupil.

PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CABO1981 24. 3. 2011 18:33

lukecinto: chtěl jsem si udělat custom nádstavce od Aurisu, ale když mně poslali fotky, jak vypadají v uchu, nezájem. Jsou ještě víc venku z ucha, navíc nezaručí, že nehnou ze zvukem!
CABO1981
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ujoslav 24. 3. 2011 18:52

Mal som custom nástavce na triploch.
So zvukom hli neskutočne, totálne to zabilo výšky. Pocit ako s dvomi dekami medzi meničom a uchom. Nepochopil som prečo. Inak izolácia hluku a pohodlie na jedničku.
Našťastie bol neuveriteľne skvelý prístup firmy, ktorá to robila, takže sme sa po neúspečnej úprave nástavcov dohodli na vrátení. Profesionalita, ktorú si cením.

Takže verdikt - custom nástavce áno, ale nie na triply.
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CABO1981 24. 3. 2011 19:56

Tak jsem se rozhodl správně, měl jsem pochybnosti...
CABO1981
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boldricus 30. 3. 2011 10:43

Tak jsem po týdnech konečně vyřešil problémy s triply a jejich nepřátelskostí k začátečníkům. Musím poděkovat pánové, bez vás bych tyhle zázraky asi prodal a vrátil se k obyč CX300. Koupil jsem Šuří Olivy, roztáhl je, nasadil a od tý doby naprostá spokojenost. Kabel zatím nechám, budu řešit asi až po čase.

Eště jednou díky moc, chlapi...:)

btw: kdo by ještě váhal, nebojte se k Olivám chovat hruběji, ony to zvládnou...:) Přiznám se že při začátku mi nebylo dobře po těle, když jsem soukal na kleště kus hmoty s gumovým válečkem za 120,- ...:-D

boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ujoslav 30. 3. 2011 20:05

Tak nový kábel "LLL" k Triplom testujem už týždeň a môžem zatiaľ iba chváliť. Je oveľa ohybnejší ako originálny za nova. Kábel bol stočený v igelitovom vrecku a hneď po vybalení ma príjemne prekvapilo, že sa krásne narovnal iba vlastnou tiažou. Žiadna pružina sa nekonala.
Konektory k sluchátkam sú masívnejšie ako originály a pekne lícujú.
Trochu rozpačitý dojem mám z jacku, ktorý vyzerá dosť obyčajne. Som zvedavý na jeho životnosť.
Keďže sa mi ešte nikdy v živote nepodarilo na žiadnych slúchadlách zničiť jack, tak sa nebojím.

Časť pri každom sluchátku je obalená nejakou predpruženou ohybnou bužírkou, ktorá má presne taký tvar, aby dobre sedela za uchom. Nie je ju možné tvarovať inak ako už je, ale je krásne mäkká, takže nikde netlačí a drží sluchátko na svojom mieste. Konečne mi odpadlo neustále bojovanie s tým drôtikom v orig. kábli.
Flexibilita kábla sa pozitívne podpísala pod to, že sa mi za celý týždeň ani raz nestalo, aby kábel pri otočení hlavou vytláčal triply z ucha.

Čo sa týka zvuku, tak mám pocit, ako keby sa trošku zjemnili a spríjemnili výšky. Avšak psychoakustika je sviňa, tak na neberte príliš vážne :-)

Aby som len nechválil, kábel má trochu mikrofonový efekt a nie je to úplné stelesnenie ohybnosti, ale proti originálnemu šmejdu je to "nebe a dudy". Za mňa dobý kauf a môžem odporúčať :tleskani

Pár fotečiek:
Přílohy
02.jpg
03.jpg
Jack
04.jpg
ujoslav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 3. 4. 2011 09:44

Me odesli dva cerny kably s rovnym konektorem oba po pul roce.ted mam pruhlednej se zahnutym z headphones.cz rok a zatim drzi a ani tolik neztvrdnul jako ty cerny.mikrofoni efekt neni.nastavce mam shure olivy asi rok a ctvrt a sou furt jak novy.zvukove velka spokojenost...
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 19. 4. 2011 21:41

tak sem to s průhlednnym kejblem zakřik :D už odešel taky.ale tentokrát ne u jacka ale u levýho sluchátka jak je ten ohybací drátek aby sedli za ucho.no...je objednanej novej,za dva roky už čtvrtej.a to myslim se k nim chovam dobře.holt sou to šmejdy :-|
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 19. 4. 2011 21:44

Zkus tam napasovat kabel od customů.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Broslowski 19. 4. 2011 22:35

ako to robis? ...kamos ich pouziva fakt drsne ako profi muzikant a nic im neni...
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka