Zdravím, o sluchátkách vím nemnoho. Potřebuju koupit nějaký vhodný k hraní na bicí nástroje s muzikou, to znamená uzavřená, pokud možno betelná. Protože nejsem milionář, rád bych spojil užitečné s příjemným a používal je i pro občasný domácí poslech (tedy rád bych, aby hrála příjemně a věrně, nikoli superhuhlavě bassově) a snad i pro pódiové odposlechy.
Podle všech recenzí a referencí jsou absolutní lahodou Sennheiser HD 280. Doporučil mi je kolega muzikant. Neměl jsem v plánu investovat až tolik (cca 3500,-), ale proč si neudělat radost. Jenže jsem se záhy dočetl, že HD 280 vlivem výrobní vady prý poměrně často praskají.
To mě trochu mrzí, disponujou totiž hromadou fajn vlastností. Vinutým káblíkem, údajně dobrou izolací, údajně velmi fajn zvukem (nejen poměrem k ceně), dobrou ergonomií, masivitou.
Doporučíte mi vhodnou alternativu? Co se týče ceny, nechci utrácet moc, ale budou-li stát za to, 4500,- (radši fakt míň) položím. Většina AKGček mi nesedí konstrukcí. Beyerdynamicy jsou mi sympatické, ptž. je používá můj vzor, s KOSSy mám všeobecně dobré zkušenosti (ovšem často huhlaj).
Díky.