Bubenická sluchátka?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ja.zz.karta 14. 1. 2009 18:32

Zdravím, o sluchátkách vím nemnoho. Potřebuju koupit nějaký vhodný k hraní na bicí nástroje s muzikou, to znamená uzavřená, pokud možno betelná. Protože nejsem milionář, rád bych spojil užitečné s příjemným a používal je i pro občasný domácí poslech (tedy rád bych, aby hrála příjemně a věrně, nikoli superhuhlavě bassově) a snad i pro pódiové odposlechy.

Podle všech recenzí a referencí jsou absolutní lahodou Sennheiser HD 280. Doporučil mi je kolega muzikant. Neměl jsem v plánu investovat až tolik (cca 3500,-), ale proč si neudělat radost. Jenže jsem se záhy dočetl, že HD 280 vlivem výrobní vady prý poměrně často praskají.
To mě trochu mrzí, disponujou totiž hromadou fajn vlastností. Vinutým káblíkem, údajně dobrou izolací, údajně velmi fajn zvukem (nejen poměrem k ceně), dobrou ergonomií, masivitou.

Doporučíte mi vhodnou alternativu? Co se týče ceny, nechci utrácet moc, ale budou-li stát za to, 4500,- (radši fakt míň) položím. Většina AKGček mi nesedí konstrukcí. Beyerdynamicy jsou mi sympatické, ptž. je používá můj vzor, s KOSSy mám všeobecně dobré zkušenosti (ovšem často huhlaj).
Díky.
Ja.zz.karta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 14. 1. 2009 18:49

VIC Firth SIH-1
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod apk07 14. 1. 2009 18:52

HD 280 jsem sice měl na hlavě jen jednou, ale řekl bych že by měly být pro tebe ideální, alespoň co se týká izolace a zvuku. Jinak to praskání, o tom jsem tedy zatím "neslyšel", ale je to možné jelikož v těch místech je na sluchátka největší tlak, aby co nejvíce těsnily. Každopádně když je nebudeš příliš "otevírat" a budeš se k nim chovat slušně, tak si nemyslim že by praskly a když, tak je reklamuješ :)
Na doma: Zero DAC + Denon AH-D1001 (Markl mod)
Mobilní: Sansa Clip 2GB + Head Direct RE2
Odpad: Sennheiser HD 201, Creative EP-630
apk07
Junior

Odeslat příspěvekod Ja.zz.karta 14. 1. 2009 18:56

oneill_sx1: O těchto je známo, že tlumí dobře, ale že hrají jako zadek. Jsou to střelecká hluchátka vycpaná měniči.
apk07: Děkuju. Doufám, že to neříkáš proto, že to chci slyšet.
Ja.zz.karta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 14. 1. 2009 18:58

Proč jsi nevzal v úvahu špunty?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 14. 1. 2009 19:06

Původní verze HD 280 opravdu měla problémy. Teď už se to výrazně zlepšilo (ne absolutně, protože most je pořád plast). Samozřejmě je prasklý most vyměnitelný.

Chceš-li úplnou špičku, pak ta se jmenuje beyerdynamic DT 770 M. Spec. bubenická verze (třeba M.Cais). Sice za ně dáš něco přes 5, ale už je máš na furt. Všechny klíčové části jsou kovové.

Máš-li potřebu ušetřit, tak koukni po audio-technica. Ale už to bude kompromis.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ja.zz.karta 14. 1. 2009 19:11

Jersey: Jo, to je poslední varianta, ke které se pokud možno nechci sklonit. Jednak vím, že po hodince dvou můžou slušně tlačit v uších, zadruhé nejsou praktické, pokud je potřebuju do uší v momentě vrazit anebo je rychle na okamžik vyndat. Laciné a funkční jsou podle jiného kolegy např. Plugy od KOSSů. Jenže co jsem četl, nejsou zvukově nijak zázračné. Máš tip na nějaké vhodné? (Ač je beru jako poslední z posledních možností.)

PhP: Díky. Pětka je už hodně. Prohloupím s lacinějšími Beyery? Co nějaké konkrétní od těch A-T?
EDIT: Tady mají Tebou menovaný BD za 3300,-!
Ja.zz.karta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 14. 1. 2009 19:23

Lacinější beyery nic neřeší pokud chceš co největší útlum a spolehlivou konstrukci.

Z a-t ATH-M30/M40fs/D40fs/PRO500.

Špunty se samozřejmě používají taky (znám už od Plugů po tf.10), ale musíš počítat s delším nasazováním (a to ještě poměrně trpělivým!), výrazně nižší odolností a poněkud jinými pocity (něco jiného je používat je v autobuse a úplně jiného 2 hoďky na koncertě!).
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 1. 2009 19:30

souhlas viz :
http://www.ultimateears.com/_ultimateea ... entele.php
všichni použivaj vše krom špuntu
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 14. 1. 2009 23:12

bubaak : :D, no na druhej strane si myslím, že oni používajú tie s odliatkami. Ale asi nie všetci, to určite.
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 14. 1. 2009 23:33

tam většinou všichni ;-) ale je mi jasny že PHP myslel sluchatka do 10k
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod The Wolverine 16. 1. 2009 17:38

Studiové Audio-Technica, Sennheiser HD 280, Ultimate Ears super.fi 5 XB (eXtraBass) či Pro.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AmPere 17. 1. 2009 15:42

hd280ky teoreticky prasknout mohou, ale stane se to určitě se 100x menší pravděpodobnosti než u kossů 4aat nebo 3aa. jsou to velmi bytelná sluchátka, která i při nadstandardně náročném používání nebudou mít jediný problém.
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 17. 1. 2009 18:19

VIC Firth nehrají nijak kvalitně, ale otec (příležitostně si zahraje na bubny) chválí útlum a odolnost. K metronomu dobré.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Slawall 18. 1. 2009 10:39

AmPere píše:hd280ky teoreticky prasknout mohou, ale stane se to určitě se 100x menší pravděpodobnosti než u kossů 4aat nebo 3aa. jsou to velmi bytelná sluchátka, která i při nadstandardně náročném používání nebudou mít jediný problém.

Nj, ale když prasknou Kossy tak je tady doživotní záruka a dostane úplně nové sluchátka za pár korun.
Slawall
PortaMan

Další stránka