sluchadla vs repro (+ anketa)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

čo preferujete ?
slúchadlá 23 %  44%  [ 23 ]
repro 29 %  55%  [ 29 ]
Celkem hlasů : 52

Odeslat příspěvekod MartinN935 18. 1. 2009 22:04

(ak vam tato tema bude pripadat hlupa tak to zmazte)
mam taku dilemu sluchadla alebo repro zatial mam cca vybrane asi tieto px100 hd215 hd595 a odvas by som chcel asi vediet co by ste k timto alternativam priradili ale v reproduktorovej forme teda ake reproduktory hraju asi na podobnej urovni tim sluchadlam???? ma to tak zauima ze co by som si musel zaplatit za rovnaku kvalitu zvuku

//eraser_svk : pridaná anketa
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod Marek_K 18. 1. 2009 22:31

No toto je stasne relativne.Totiz aj lacnejsie reproduktory dokazu to co ani najdrahsie sluchatka nedokazu, vytvorit pred tebou soundstage. Zvuk sa k tebe siri tak ako ma, tj. lave ucho pocuje aj zvuk z praveho repro a naopak. Pri sluchatkach sa to da ciastocne dosiahnut cross-fadom, ale to vyuziva velmi malo ludi. Ja osobne mam zostavu za 750 € (usher s520 + denon f102) a HD595ky hraju myslim detailnejsie ako tato zostava. Ale aj tak pocuvam radsej repro. Tie poskytnu ine precitenie hudby ako sluchatka.
Vseobcene zosik + repro bude stat 5-10x viac aby hral ako sluchatka.

A este k sluchatkam, mam aj px100, a vyberat medzi nimi a HD 595 j naozaj zaujmave, pretoze su cenovo aj kvalitou v uplne inej katgorii. Ked si ich vymenis na hlave hned zasebou tak rozdiel je naozaj obrovsky, 595ky zvuk natiahnu viac do sirky, je omnoho detailnejsi, basy su hlboke uderne a presne. Jednoducho mas pocit ze si presadol z fabie do BMW.
Naposledy upravil Marek_K dne 18. 1. 2009 22:47, celkově upraveno 1
Marek_K
Junior

Odeslat příspěvekod MartinN935 18. 1. 2009 22:43

aha no tak taketo nieco som chcel pocut diky moc ;-)

ja viem ze ten vyber je trochu extrem som rozmyslal ze tie px100 by boli len tak k vstavanej zvukovke a k tim hd595 by som uz prikupil externu zvukovku kedze to bude k notebooku ale stale uvazujem ci sa mi to oplati peniaze by aj boli ale.....pri takejto zostave uz nema zmysel pocuvat stratove formaty ktorych mam ja vecsimu.....takze neviem....
MartinN935
Junior

Odeslat příspěvekod Marek_K 18. 1. 2009 22:57

Blbost, kludne mozes pocuvat mp3ky 128 ked su dobre ripnute a vacsina novej hudby je vbr 192 a viac. Sprav si slepy test, vacsina ludi sa tu ohana ze je tam rozdiel ale nerozozna 192ku mp3 od originalu na slepo. Zvukovku urcite novu integrovana v NTB je naozaj otras. A musis si uvedomit jednu vec, aj zla mp3ka bude hrat lepsie na lepsej zostave. Ak nejaky rozdiel medzi mp3 a originalom je, tak je uplne zanedbatelny v porovnani s tym aky rozdiel v kvalite zvuku prinesie prechod na lepsie koncove zariadenie. Neviem preco si vela ludi mysli ze mp3ky sa nedaju pocuvat na drahsich zariadeniach lebo budu zniet zle, ked ta mp3 nieje stary zasumeny zle ripnuty ***** z doby ked zacinali mp3ky tak bude hrat vzdy lepsie na lepsich sluchatkach/repro.
Marek_K
Junior

Odeslat příspěvekod player 18. 1. 2009 23:29

Marek_K: bude hrat lepe, ale jen do te doby, nez se porovna s originalem(minimalne audio CD).
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Feri-G 21. 1. 2009 09:11

pri slúchadlách nemusíte riešiť akustiku miestnost :!: čo tiež šetrí peniaze
používam toto:
http://img524.imageshack.us/gal.php?g=565a.jpg
http://www.aixcoustic.com/index.php/Electri-Q-FULL/13/0/
http://www.voxengo.com/product/pspace/
Feri-G
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Morlith 21. 1. 2009 11:17

to hej ale, aspon pre mna je komfortnejsie pocuvat cez repro ako cez sluchatka ktore musim mat na usiach, aj ked su tie sluchatka prijemne... tj o prioritach a financiach )
a nechcem tlachat ale repro aj setri sluch trosicku viac nie ?
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 21. 1. 2009 11:40

Morlith píše:
a nechcem tlachat ale repro aj setri sluch trosicku viac nie ?

tomu sa mi nechce veriť ;-) keď počúvaš nahlas, je jedno, či máš slúchadlá, reproduktory, alebo niečo iné... možno slúchadlá sú na posluch o niečo namáhavejšie, ale koho to veľmi trápi, môže skúsiť crossfeed :-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 21. 1. 2009 18:01

Posledné príspevky rozdelené sem viewtopic.php?f=1712&t=1064114
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod S-Tony 22. 1. 2009 20:27

Já mám raději repro. Mám docela kvalitní sestavu. Ale když si chci vychutnat novou muziku co neznám, tak jedině přes kvalitní sluchátka. Přes ně jsem schopný slyšet a vnímat mnohem více.
Ale kdybych si měl vybrat, tak určitě bych dal přednost repro.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 23. 1. 2009 17:41

To chce zkusit trochu od obojího a pak vybrat. Jeznoznačně určitě ne.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 23. 1. 2009 18:23

Abych mohl poslouchat na reproduktorech, vyžaduji naprostý klid (nikdo nesmí být doma - nikoho neruším a nikdo neruší mne). Většinou takové podmínky nepanují, takže poslouchám na sluchátkách. Denon AH-D2000 jsou celkem schopné nahradit reproduktory po basové stránce. SE530 jsou na tom hůře.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Ovo 23. 1. 2009 18:32

Mně víc sedí repro i za cenu okolního zvukového smogu (do určité hladiny). Na sluchátkách mi nejvíc vadí okamžik, kdy v tiché pasáži přijde úder bubnu jen do jednoho ucha. To je okamžitě sundávám. Sice to řeší to sluchátkové dolby, ale potom mi zase chybí čistota zvuku.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 23. 1. 2009 18:59

Prostor je trochu problém sluchátek. Na AKG HEARO 888 je možnost poslechu se simulací prostoru (IVA úprava zvuku pro binaurální poslech), ale není to přirozené a na některých skladbách se mi to vůbec nelíbí.
Naposledy upravil oneill_sx1 dne 23. 1. 2009 20:21, celkově upraveno 1
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod The Wolverine 23. 1. 2009 20:03

Binaurální zesilovač, jenže to je drahá zábava (ikdyž repro je ještě dražší).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Další stránka