Výrobce a kde je sehnat
Phonak je Švýcarská firma specializující se na naslouchátka, stejně začínal i Westone a Etymotic, takže se nebojte toho, že by to byla nezkušená čínská společnost. Jo a jsou vyráběné ve Vietnamu, takže budete zajímaví

Marketing a dostupnost ovšem v Phonaku trochu podcenili. V USA a Canadě to není takový problém, dají se koupit přímo z jejich stránek, ale v Evropě je má jen pár zemí v obchodech s naslouchátky, ale občas tam neví o co jde. Bez problému se dají sehnat z obchodu Hören mit Fiebing, ti posílají na celý svět a všem včetně mě bezproblému došli. Na Slovensku se nejspíš budou moct sehnat přímo u místního dealera.
Prodávají se přibližně za 108 Euro, za verzi s mikrofonem pro iPhone si připlatíte 20 Euro. A jsou buď bílé nebo černé.
Příslušenství
V balení najdete 3 páry silikonů ve třech velikostech a 1 pár Comply Foamů, verze T130. Nejpohodlnější jsou asi ty pěnové, ty nabízejí i nejlepší izolaci, ale zvukově mi nějak nesedí. Dále tam máme látkové pouzdro se dvěmi kapsami, do kterého se vleze i D2 a sluchátka zároveň, čístítko na odstranění špíny, gumové ,,držáky za uši´´, které ochraňují kabel vedený za uchem, zlepšují jeho úchyt a dost zmenšují ruchy od kabelu. Poslední co v balení najdete jsou výměnné filtry, které se zde využívají i na změnu zvuku. Šedé filtry jsou neutrálnější a podle mě znějí mnohem líp než černé, které zvýrazňují basy na úkor čistoty a výšek.
Jako pouzdro ovšem doporučuji pouzro na UMD disky k PSP, to je z kvalitního plastu a o sluchátka se tam opravdu nebojím.

Konstrukce a usazení
Samotné tělo je z kvalitního plastu, je snado rozebíratelné, takže výměna kabelu a případné módy jsou vcelku jednoduché. Kabel mi přijde kvalitní a dobře poddajný, oproti kabelu Jays je to úžasně ohebné. Mikrofonní efekt je dost potlačen, takže spokojenost. Jack podlehl moru jménem iPhone konektor, takže krátky, rovný, ale doufám že kvalitní.
Phonak je nazývá Perfect Fit Earphone a já jim dávám za pravdu, jsou malé lehké a velmi pohodlné, ikdyž někomu s jiným tvarem ucha můžou vadit ostré hrany.

Izolace
Izolace je klasicky kvalitní, jak člověk od in-earů očekáva. Okolo projíždějící auta nejsou slyšet a autobus i metro jsou taky dostatečně utlumené.

Z leva PFE, KPP, PX100
Zvuk
Sluchátka jsou docela hladová, ale D2 i Clip je utáhnou bez problémů na 50% hlasitosti, ale prý Zune a Ipody mají problémy a musí jet na nějakých 90-100%. Vyhoda z toho vyplívající je absolutní absence šumu, ten prostě neexistuje.
Zvuk(šedé filtry) je vyrovnaný, oproti D-Jays super výšky, basu je málo, ale je opravdu kvalitní, hlavně slyšíte i nízké basy, které například na HD555 prostě neslyšíte. Hlasům je pěkně rozumnět, ikdyž jsou trochu oddělené od zbytku hudby. Ale hlavně co vás udeří do uší je super detailnost, slyšíte prostě i chybi v nahrávacím studiju. Oproti D-jays je to zvukově velký skok, i Hd555 hrají o dost hůř.
Teď něco z názorů na Head-fi. V podstatě každý je upřednostňuje před ER-4, kterým jsou zvukově podobný, jen PFE mají trochu víc basů. Další lidé srovnávají s Image X10, Se530 a i zde jsou vítězi Phonakové. Postupně je lidé začínají i upřednostňovat nad Westone 3, zatím jediné in-eary co je porážejí jsou IE8. To na špunty za 110 euro není špatné. Zkušeností není zatím tolik, protože dost lidí Phonaky ignorovalo, ale teď začíná vznikat něco jako jejich kult. Pokud se chcete dozvědět víc doporučuji na Head-fi témata Phonak Audeo?, a Phonak Audeo (pfe) Appreciation Thread. A samozřejmně recenzi na ABI.
Tady to umd pouzdro