od NOWOCAYN 17. 5. 2011 22:42
SOM SKLAMANÝ Z FILTROV................. Používam svetlé filtre, so zvukom Phonak PFE XXX som veľmi spokojný (je ale pravda, že som iné in-ear nepočul...), ALE............ mám ich len necelý rok, a už som si objednával 4 páry ďalších svetlých filtrov (neutrálny charakter), lebo sa mi nejak rýchlo kazia....a už sa mi zničili aj tie ďalšie 4 páry filtrov, takže.... za 10 mesiacov som zničil (preboha, ako ??? ...) 6 PÁROV SVETLÝCH FILTROV....
Ako sa prejavovalo zničenie ? Tak, že zrazu bol zvuk oničom.... premýšľam prečo je taký oničom priestor...a uvedomím si, že už nejdú obe slúchadlá (ľavé a pravé) rovnakon nahlas, pretože ľavý filter je nejaký "divný", a tak sa z neho zvuk sála potichšie.... A to sa stalo už XY krát..... pár krát pomôže výmena za "odležané" filtre, ktoré si "oddýchli", ale asi natretí krát už sú všetky filtry "v hajzlu", a ja som odkázaný minúť nejakých 25-30 Eur, aby som si objednal filtre z Čiech, a znova ich používal len pár mesiacov (podotýkam, že slúchadlá som počúval v priemere len 30-40 minút denne, lebo hudbu počúvam hlavne na reprákoch Tascam počas toho ako som doma...).... a každých pár mesiacov "vyhodil" 30 Eur za MALÉ GUMENÉ SR*ČKY, ktoré majú síce veľkú hodnotu (lebo Phonaky bez filtrov znejú o triedu horšie...), ale je to len kus gumy... a nie STRIEBRA ČI ZLATA....
Záverom dôležitá otázka na vás ................ TIEŽ S TÝM MÁTE PROBLÉM ? ...... Tiež keď máte nové filtre, zvuk je super..... A potom v deň "X" zrazu nie je prejav slúchadiel taký dobrý, a vy zisťujete, že sa znova dodžubkali filtre... ? Sranda je, že filter sa mi prakticky dodžubká vždy na ľavej strane slúchadiel (alebo aspoň veľkou väčšinou).... Neviem čím to môže byť.....Asi mám iné ľavé úcho (nespozoroval som, žeby mi inak sedelo ľavé slúchadlo v ľavom uchu, než pravé v pravom uchu....) než pravé... Zdá sa mi (som skôr o tom presvedčený), že filtre sa ničia pri nasadzovaní slúchadiel.... Ale prečo hlavne ľavá strana (keď pri zdvihnutí telefónu vyberám slúchadlo z pravého ucha...), to netuším.... Takže ešte raz :
TIEŽ MÁTE TAKÝ PROBLÉM SO SLÚCHADLAMI PHONAK ?
Inak je jasné, že už tie priesvitné "záušiaky" nepoužívam, lebo po troch mesiacoch sa úplne zničil ich tvar, a už vôbec neboli k úžitku....
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1