[recenze] Phonak Audéo Perfect Fit Earphones

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Figut 23. 3. 2011 15:39

Co RE0!? RE 262 jsou levnější! Mafie, že ty jsi RE0 neslyšel? Tak co do toho kecáš? Víš houby. Prej PFE a přehnané výšky? Tak to jsem nepostřehl. V jednom ti dám za pravdu - když jsi slyšel jen Phonaky, s čím taky můžeš porovnávat? Ale neuraž se, nemyslím to tak útočně, jak to vypadá. Nicméně mě těší, že jsme našli s Bínou sluchátka (262), na kterých se shodneme :-).
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mafie 23. 3. 2011 16:25

Figut píše:Co RE0!? RE 262 jsou levnější! Mafie, že ty jsi RE0 neslyšel? Tak co do toho kecáš? Víš houby.

Teď vůbec nechápu, na co narážíš. Já o RE0 ani RE262 nic nepsal, to jenom ty je tady neustále propaguješ jako jedinou pravdu (spolu s Etymoticy), tak laskavě zařaď zpátečku. :potichu

Figut píše:Prej PFE a přehnané výšky? Tak to jsem nepostřehl. V jednom ti dám za pravdu - když jsi slyšel jen Phonaky, s čím taky můžeš porovnávat?

Já se ptal na silné a slabé stránky Phonaků, protože (překvapivě) jsem dražší špunty neslyšel. Až budu chtít slyšet názor na jiná sluchátka, zeptám se. Pokud chceš provokovat a vyvolávat flame svými výstředními názory, které už tady stejně každý zná nazpaměť, zkus to v jiném vlákně. Díky.
foobar2000 + WASAPI > FiiO E7 > Grado SR80
Sansa Clip+ > Phonak Audéo PFE 112
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 23. 3. 2011 18:08

LammerOutsider píše:Ale stále ještě to má parádní poměr cena/výkon.. Samozřejmě že v porovnání s dvojnásobně drahými IEM to má nějaký slabší stránky..

Na toto jsem opožděně reagoval. Citlivko O:-) . Proti levnějším RE 262 jsou teď Phonaky naprosto zbytečná a hloupá koupě. Kdo chce basovější zvuk, sežene FI10. Taková je teď situace. Nehledě na to, že Phonaky ani s jedněmi nesnesou srovnání.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mafie 10. 4. 2011 01:45

Sednou na Phonaky bez úprav nějaké jiné silikony? Potřeboval bych něco mezi malým a středním.
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 17. 5. 2011 22:42

SOM SKLAMANÝ Z FILTROV................. Používam svetlé filtre, so zvukom Phonak PFE XXX som veľmi spokojný (je ale pravda, že som iné in-ear nepočul...), ALE............ mám ich len necelý rok, a už som si objednával 4 páry ďalších svetlých filtrov (neutrálny charakter), lebo sa mi nejak rýchlo kazia....a už sa mi zničili aj tie ďalšie 4 páry filtrov, takže.... za 10 mesiacov som zničil (preboha, ako ??? ...) 6 PÁROV SVETLÝCH FILTROV....
Ako sa prejavovalo zničenie ? Tak, že zrazu bol zvuk oničom.... premýšľam prečo je taký oničom priestor...a uvedomím si, že už nejdú obe slúchadlá (ľavé a pravé) rovnakon nahlas, pretože ľavý filter je nejaký "divný", a tak sa z neho zvuk sála potichšie.... A to sa stalo už XY krát..... pár krát pomôže výmena za "odležané" filtre, ktoré si "oddýchli", ale asi natretí krát už sú všetky filtry "v hajzlu", a ja som odkázaný minúť nejakých 25-30 Eur, aby som si objednal filtre z Čiech, a znova ich používal len pár mesiacov (podotýkam, že slúchadlá som počúval v priemere len 30-40 minút denne, lebo hudbu počúvam hlavne na reprákoch Tascam počas toho ako som doma...).... a každých pár mesiacov "vyhodil" 30 Eur za MALÉ GUMENÉ SR*ČKY, ktoré majú síce veľkú hodnotu (lebo Phonaky bez filtrov znejú o triedu horšie...), ale je to len kus gumy... a nie STRIEBRA ČI ZLATA....

Záverom dôležitá otázka na vás ................ TIEŽ S TÝM MÁTE PROBLÉM ? ...... Tiež keď máte nové filtre, zvuk je super..... A potom v deň "X" zrazu nie je prejav slúchadiel taký dobrý, a vy zisťujete, že sa znova dodžubkali filtre... ? Sranda je, že filter sa mi prakticky dodžubká vždy na ľavej strane slúchadiel (alebo aspoň veľkou väčšinou).... Neviem čím to môže byť.....Asi mám iné ľavé úcho (nespozoroval som, žeby mi inak sedelo ľavé slúchadlo v ľavom uchu, než pravé v pravom uchu....) než pravé... Zdá sa mi (som skôr o tom presvedčený), že filtre sa ničia pri nasadzovaní slúchadiel.... Ale prečo hlavne ľavá strana (keď pri zdvihnutí telefónu vyberám slúchadlo z pravého ucha...), to netuším.... Takže ešte raz :
TIEŽ MÁTE TAKÝ PROBLÉM SO SLÚCHADLAMI PHONAK ?
Inak je jasné, že už tie priesvitné "záušiaky" nepoužívam, lebo po troch mesiacoch sa úplne zničil ich tvar, a už vôbec neboli k úžitku....
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 17. 5. 2011 23:15

na "hifisluchadla.sk" mas sede filtre za facku ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 18. 5. 2011 11:01

dazo : ... óóóóóóóó, díky za tip :-) ;-)
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 18. 5. 2011 11:10

Nieje zac ;-) Inak on zozenie vselico,aj co nema v ponuke!Na ten obchod nemozem povedat nic zle ;-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mafie 8. 6. 2011 17:37

Karlheinz píše:Od doby, co v nich mám pěnu z comply, tak se mi nikdy nestalo, že by mi samovolně spadly, nebo snad dokonce zůstaly v uších. Drží tam pak jako "přilepené".

Opravdu si nemůžu kombinaci silikon pěna vynachválit v mnoha směrech.

Díky za inspiraci. Comply už se povážlivě rozpadaly, proto jsem je alespoň nacpal do silikonů a... světe div se... super. :tleskani

Každopádně, jaký je postup pro implementaci Shure oliv na Phonak? Někde jsem to kdysi četl, ale zaboha to nemůžu najít. Přemýšlel jsem, že bych si vzal jedny na zkoušku z headphones.cz...
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 16. 6. 2011 23:57

shure olive jsem na phonaky nacpal, ale fakt jsem měl strach abych je nějak nepos**l. jde to ztuha.. stejně se mi nakonec válí ve skříni, jsou nepohodlný a strašně obrovský. možná i větší než large silikony.
LammerOutsider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mafie 17. 6. 2011 17:39

Super, přesně tohle jsem chtěl slyšet. Takže tudy cesta nevede.
Stejně jsem pořád nadšený z Karlheinzova triku - samotné silikony vytvářely v uších nepříjemný podtlak, Comply zase nedržely ani netěsnily na 100%. Tohle elegantní řešení zatím funguje velmi dobře. :tleskani
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod azag 18. 6. 2011 00:29

NOWOCAYN píše:SOM SKLAMANÝ Z FILTROV...

Mně pomohlo položit filtry na talířek, zakapat jarem, pokropit horkou vodou a nechat přes noc odmočit. Potom stačí opláchnout, nechat pár hodin v čistý vodě, usušit a hrajou jako nové. Podle mě je to celé způsobené mastnotou (která krásně přilne na plast a zalepí mřížku ve filtru). Ta se různým lidem tvoří v uchu v různé míře, a proto s tím někdo problémy má a někdo ne. V mém případě odejde pár do půl roku.
azag
Junior

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 18. 6. 2011 08:06

azag : Ja problém s ušným mazom nemám. Som presvedčený o tom, že tú "paseku" s filtrami spôsobuje mechanické nasadzovanie slúchadiel do uší.... Proste si dám slúchadlá do uší (oddýchnuté, možno 3 dni nepočúvané...), a po dvoch hodinách je zvuk zrazu zlý...rozmýšľam prečo, a.... započúvam sa, zrazu v pravom slúchadle je zvuk tichší asi o 50%.... niekedy doslova do dvoch minút (napríklad rozdiel medzi zvukom v 90-tej minúte a v 92. minúte..) počuť, ako sa zvuk z pravého slúchadla zmenší o polovicu.... Na vine je FILTER. Lebo akonáhle vytiahnem oba filtre (potom je ale zvuk horší o triedu....), tak je hlasitosť oboch slúchadiel (L,R) rovnaká... Príde mi to dosť paranormálne, že sa to deje takmer vždy s pravou stranou...
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 23. 6. 2011 23:59

V recenzi sa uvadza ze phonaky prehraju shure se530 podla nazoru inych ludi. Ak sa zadary budem mat phonaky do par dni, dufam teda no. Ale neverim ze prehraju shure, shure su pre mna lepsie ako ie8! Su naozaj kvalitnejsie a hlavne na basoch! IE8 su dobre ale nepresny lenivy bas, to je hruza. Naozaj si nemyslim zeby phonak prehrali shure, ved ked ich budem mat tak svoj nazor napisem, no shure su zatial naj sluchatka, co mi najviac sadli a taky bas som este nepocul, parada, lutujem ze som ich kedysi predal, teraz ich neviem za dobru cenu zohnat. Lepsie sluchatka som pocul vlastne iba jedny a to senny HD800 no to je fullsize.
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 24. 6. 2011 07:24

Slipknot27 : vieš, veľa záleží aj od zdroju (mp3 prehrávač, zosilňovač, DAC...), nie len od samotných slúchadiel... a ešte viac záleží od nahrávok... takí Bon Jovi (i keď je to moja najobľúbenejšia kapela) hrá (od albumu od roku 2002 do súčasnosti) otrasne aj na lancých "peckách", aj na Phonakoch, a tak isto aj na Sennheiser HD800....
Tak potom napíš svoj názor na Phonaky....

Inak, čo sa phonakov týka, tak by mi vyhovovali silikónové nadstavce do uší niekde v rozmedzí najmenších a stredných...veľkosťou skôr ku stredným, ale menšie než stredné, no nie zas tak malé ako tie najmenšie.... Čo s tým ? .... Plno krát sa prichytím pri tom, ako mi nevyhovuje zvuk, a to je preto, lebo sa mi slúchadlá dostanú trochu z uší.... tak znova musím natlačiť slúchadlá do uší, a o pár minút sú zase trošku vonku, a zvuk je "suchší".... to mi vadí. Rovnako mi vadia aj tie "debilné" priehľadné "náušníky" (?)... lebo buď mi uši sťahuje dolu (kábel, akoby som na ňom nosil závažie...), alebo mi uši dole nič nesťahuje, ale v tom prípade priehľadné "náušníky" trčia mimo ucho dosť často.... A potom znova pravý filter... (asi tým, že si ich často v ušiach nastokávam, lebo silikóny sú mi trochu veľké...ale len trochu...) hapruje, a musím to znova opraviť, aby bol zvuk z oboch slúchadiel o rovnakej hlasitosti....
Proste ja osobne mám s tými slúchadlami kopu "starostí". So zvukom som ale spokojný, i keď viem že by bol lepší, kebyže používam nejaký DAC, a ešte lepší, keby som mal nejaké "in-eary" za 1000€.... :D
NOWOCAYN
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka