[recenze] AKG K701 vs Beyerdynamic DT880 [32ohm]

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 13. 2. 2011 13:45

Brišo: USB kabel neřeš u zařízení kategorie udac, s tím si hraj až budeš mít lepší dac.

K těm portům na počítači, jestli to je klasický stolní počítač, neměl by jsi používat ty konektory vepředu, ale ty zadní přímo vycházející z desky.

Jaký kabel máš mezi udacem a Edgarem? A na jaké hlasitosti máš nastavený udac?

Xmarek: Jaké usb kabely jsi zkoušel?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Morlith 13. 2. 2011 14:29

Brišo, moj vlastny nazor je asi ten ze tomu chce dopriat viac casu. Ono ked prechadzas priamo s KPP do AKG 701 (od lowendu priamo k spicke) tak ti chyba ten postupny vyvoj, niekto na to neveri, ja osobne mozem povedat ze mi ten psotupny vyvoj trosku chybal. Niektore veci objavujem az teraz, tie rozdiely, tu krasu toho co dokazu...
Dalsia moznost je, ze ti naozaj proste zvukovo nesadli, to sa neda vylucit, rada lahka, skusit popocuvat nieco ine.
A co je pekne na "blow my mind" -> skusit si pustit nahravku na portach a v priebehu nahravky ich vymenit za K701, tam sa ukaze ten rozdiel najmarkantnejsie. (ked som takto skusal HD600 tak sa mi chcelo plakat ako tie porty hnusne hraju a to som to pocuval len z receivra)
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Brišo 13. 2. 2011 17:59

Kable mam RG62 ... Najväčšia sranda je, že väčší "šok" som zažil, keď som Porty pripojil na uDAC namiesto integrovanej zvukovky, ako pri prechode na tieto slávne AKG spolu so zosikom, ktorý nový stojí vyše 400 € ... nj vyplatilo sa, odteraz už nebudem porty považovať za take chrchlatka ako sa tu na fore prezentuje
Brišo
Junior

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 2. 2011 20:02

Porty nejsou v žádném případě tak špatné sluchátka. Své místo mají v daném segmentu. V době kdy stály okolo 2.400 kč a platy byly někde jinde byly naopak považované za jistý etalon kvalitních sluchátek. Bohužel (nebo spíš bohudík) je dnes na trhu nepřeberné množství sluchátek, které mají zvukový přednes, který nemá tak zvýrazněnou basovou složku. Já si pamatuji dobu, kdy jsem jejím zvukem byl unešen. Samozřejmostí je kvalitní zdroj zvuku (ostatně jako u většiny dobrých sluchátek).
Srovnávat tyto sluchátka např. s AKG K70x, ale nelze. AKG jsou úplně jiné sluchátka (i cenově). Bohužel mnoho lidí si to při jejím nákupu neuvědomuje, že jsou mnohem náročnější na vybuzení než porty a taky jsou mnohem vybíravější na nahrávky. Já jsem určitý posun udělal s HD595, takže to pro mě nebylo takové překvapení. Při jejim nákupu jsem si byl vědom, že se nákupu drahšího DACu (sluchatkáče) nevyhnu. O to větší překvapení mě čekalo. HD595 hrály téměř stéjně i na mé E-MU, ale AKG byly jako vyměněné. Myslím si, že i údaj 62 ohmů je hrozně zavádějící. Alespoň co se těchto sluchátek týče. Člověk nabyde falešný pocit, že to utáhne na čemkoliv.
Doporučuji jim dát čas. Možná jste byl až příliž fixován na charakter zvuku Koss PP. Nebo když ve Vás hlodají pochybnosti, tak je vezměte a jděte si je poslechnou na nějaký lepší zvukový řetězec (pochopitelně pokud se Vám ta možnost nabízí).
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 15. 2. 2011 10:57

Já poslouchám hudbu výhradně na USB a zkoušel jsem různé kabely a žádný rozdíl jsem neslyšel.

Xmarek: Jaké usb kabely jsi zkoušel?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod xmarek 15. 2. 2011 11:37

to Bína: Už si přesně nepamatuji jejich názvy. Prostě co se mi dostalo pod ruku. Přiznám se nebyl mezi nimi žádný super hi-end. Prostě běžné kabely od těch nejlevnější s mizerným stíněním až po pozlacené (jeden byl součastí balení Benchmarku) poměrně kvalitního provedení.
Nejsem si osobně jist, že by v mém případě byl kvalitativně nějaký podstatný rozdíl. Větší službu by mi bez pochyby udělaly kvalitnější sluchátka, ale AKG K702 jsou nyní pro mé potřeby dostatečné a jediné co mě občas omezuje je kvalita hudebních nahrávek a s tím asi nic moc nenadělám.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Brišo 16. 2. 2011 16:13

No skúsim im dať čas ... Niečo napočúvať a po nejakej dobe si nasadim Kossy, že čo na to moje ucho povie no ... Možno budem neskôr spokojnejši a možno nie
Brišo
Junior

Odeslat příspěvekod TheUnheard 16. 2. 2011 19:41

presne takto sa to ma robit ked to nevies v rychlosti ocenit :-) u mna to vzdy pekne otvori oci a to nie len u hudby ...
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 21. 3. 2011 19:20

Tak dnes mi konečne prišli DT880 250ohm, edícia 2005. Kvalita spracovania je podľa mňa na veľmi vysokej úrovni, som ich druhým majiteľom a spoznať sa to prakticky nedá. Pohodlie je oproti HD555 ešte o kus lepšie. Ich prítlak je dosť slabý, ale aj tak na hlave pekne držia. Je cítiť že majú 250ohmov, potenciometer na dispre musím vytočiť o kus viac než s HD595. Keď som pri ampoch - neskutočne ma prekvapilo ako hrajú s Mini a clipom - úžasne (až na málo basov:D). Menej je cítiť rozdiel medzi mini a dispre než pri HD555.

Čo sa týka zvuku - spočiatku to bola studená sprcha, zvyknutý z HD555 a IE8 mi to množstvo výšok a celková jasnosť prišla enormná. Pripadalo mi že si tie výšky a vysoké stredy vymýšľajú úplne na všetkom. Ale mám ich na ušiach iba hodinu a zvykol som si na to, nevadí mi taký charakter. Oproti HD555 sa mi zdajú vyrovnanejšie, menej basov, rovnako veľa stredov, viac výšok. Detailov pribudlo dosť veľa, priestor narástol a spresnil sa. Basov je akurát, a tam kde majú byť. Konečne som zvukovo prekonal aj IE8, ale určite ich budem nadalej rád počúvať, ten ich temný charakter má čosi do seba. Teraz ma doma brzdí už iba zdroj, BantamDAC nie je kvalitatívne vyrovnaný k zvyšku zostavy.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 11. 7. 2011 22:37

Q701 http://www.innerfidelity.com/content/ak ... jones-q701
Hladal som nejake porovnanie s K701 a vystizne popisanie, o co su Q701 lepsie, horsie, alebo ine.
Odar
Trvalý BAN

Předchozí stránka