od ThomasKo 21. 3. 2011 19:20
Tak dnes mi konečne prišli DT880 250ohm, edícia 2005. Kvalita spracovania je podľa mňa na veľmi vysokej úrovni, som ich druhým majiteľom a spoznať sa to prakticky nedá. Pohodlie je oproti HD555 ešte o kus lepšie. Ich prítlak je dosť slabý, ale aj tak na hlave pekne držia. Je cítiť že majú 250ohmov, potenciometer na dispre musím vytočiť o kus viac než s HD595. Keď som pri ampoch - neskutočne ma prekvapilo ako hrajú s Mini a clipom - úžasne (až na málo basov:D). Menej je cítiť rozdiel medzi mini a dispre než pri HD555.
Čo sa týka zvuku - spočiatku to bola studená sprcha, zvyknutý z HD555 a IE8 mi to množstvo výšok a celková jasnosť prišla enormná. Pripadalo mi že si tie výšky a vysoké stredy vymýšľajú úplne na všetkom. Ale mám ich na ušiach iba hodinu a zvykol som si na to, nevadí mi taký charakter. Oproti HD555 sa mi zdajú vyrovnanejšie, menej basov, rovnako veľa stredov, viac výšok. Detailov pribudlo dosť veľa, priestor narástol a spresnil sa. Basov je akurát, a tam kde majú byť. Konečne som zvukovo prekonal aj IE8, ale určite ich budem nadalej rád počúvať, ten ich temný charakter má čosi do seba. Teraz ma doma brzdí už iba zdroj, BantamDAC nie je kvalitatívne vyrovnaný k zvyšku zostavy.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami