In-ear a ušná hygiena

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod palinoch 3. 1. 2009 16:56

Kryštof Korb píše:Včera si strkám do ucha levé sluchátko a divím se, že skoro nehraje. Tak po prvním pocitu naštvanosti (rozbilo se po dvou dnech) zkouším vyměnit filtr a hle - pomohlo. Ale, jestli bude třeba filtry měnit každý týden, tak je to trochu nepraktické. Je to normální, nebo je třeba možné, že jsem si ho nějak špatně poprvné nandal do ucha?

musis nabrat cvik s nasadzovanim, skusat nastavce. ked si pred tym nema ziadne skusenosti s in-ear sluchatkami, zo zaciatku mozest mat problemy s usnym mazom ktory sa moze tvorit vo vyssej miere pokial si ucho neprivykne na cudzi predmet. ja som svoje fitre nemenil skoro 2 mesiace, ale zo zaciatku pokial som vychytal vsetky detaily nasadzovania, velkosti nastavcov tak to bolo dost intenzivne.

//eraser_svk : premiestnené z tohto vlákna viewtopic.php?f=1712&t=1051675
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 3. 1. 2009 17:46

Velikost nástavce už jsem snad trefil, a na in-ear sice přespříliš zvyklý nejsem, ale občas jsem je měl. Díky za info ;)
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 11. 2. 2009 20:46

Tak je to pořád špatné, už jsem je měnil asi po čtvrté. Nemáte někdo ještě nějaký další tip? :(
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 11. 2. 2009 22:26

Me by zajimalo jak se nekomu podari po nekolika dnech ty filtry ****...
Mam d-jays a na filtrech vicemene zadnej bordel a ve zvuku zadny rozdily taky nejsou. To bude tim , ze si cistim usi prakticky denne nebo 1x za 2 dny.
Huawei ascend G620s
Topes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 12. 2. 2009 13:18

Také mě to udivuje. To je docela handicap. Nepozoroval jsem nijaké změny na filtrech ER-4P. Vždyť se tam maz tak hluboko nedostane a ani ho tolik v uších nemám na to, aby se tam dostal. A to se zasazují nejhlouběji z in-ear.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 12. 2. 2009 13:49

Ono je to dosť individuálne. Niekto má produkciu mazu vyššiu, iný nižšiu a záleží aj na množstve ďalších faktorov...
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hmpf 12. 2. 2009 14:11

Já jsem s tím měl také problémi, se základními nástavci q-jays nemusí každému sedět jak by jsi představoval, s toho plyne častá výměna filtrů.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 2. 2009 15:41

Proste to vkladanie chce prax. Cistenie usi staci raz za 4 dni aby ucho neprecitlivelo, potom sa moze pri castom cisteni maz objavovat vo vecsej miere. Po sprche usi cistit alebo vysusit a cca po 2h mozes sluchatka vlozit do ucha, samozrejme je to o pocite sucheho zvukovodu. Vkladanie sluchatka pod urcitym uhlom a sledovat aky dopad to ma na filter. Sluchatko jemne vtlacat a jemne natiahnut ucho aby pri spetnej polohe ucha to sluchatko bolo mierne vcucnute. Proste experimentovat ;-)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 12. 2. 2009 15:51

jednou za 4 dny jo? :shock: Já si čistim tak jednou za 4 měsíce :D .
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 12. 2. 2009 15:57

Ja si uši myju jednou za dva tydny :D a sluchatka vkladam cca 10 minut po sprše každé ráno :-) a sluchatka čistim cca taky každy dva týdny :mrgreen: (filtry nemam)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Ovo 12. 2. 2009 17:42

Každé dva týdny? Ona se sluchátka musí čistit? Všechna in-ear?
NO.mám je asi pět let, to bude překvapení... Často s nimi i spím, neslyším tak řvát děti.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 2. 2009 17:47

Jays maju mikro filtre ktore sa mozu casom zaniest, a to potom sposobuje pocutelnu zmenu v pocuti zvuku. Tie mikrofiltre su menitelne. Pri UE fi2 sa mi zaniesol kovovy mikrofilter ktory bol prilepeny k sluchatku.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 12. 2. 2009 18:46

mam UE FI10 tam jsou volny kanalky zakonceny tlakovyma menicema, ty kanalky jsou dlouhy cca 6mm a slouži jako filtr, to znamena že usní maz se dostava do nic... pak je jednoduchym nastrojem jen protahnes, dokrašlíš kapesníkem a nechavas si vydunit mozek z palice dál :mrgreen:
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod slayers 12. 2. 2009 21:45

U q-jays jediné minus filtry.Mazu se mi netvoří moc asi i z důvodu častého čištění,problém se mi zdá je v tom že na filtru se sráží vlhkost,která filtr přilepí k mřížce která je pod ním a mizí výšky,nebo snad filtr dočasně zneprůchodní,protože po chvíli kdy filtr vyschne je vše ok.Ale aspoň mám hlukové přestávky. :D
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Emokid 12. 2. 2009 21:50

Topes píše:Me by zajimalo jak se nekomu podari po nekolika dnech ty filtry ****...
Mam d-jays a na filtrech vicemene zadnej bordel a ve zvuku zadny rozdily taky nejsou. To bude tim , ze si cistim usi prakticky denne nebo 1x za 2 dny.

Já jsem na tom cca stejně, čistím normalně špilkou tak jak doktoři říkají v TV že se to nemá, stejně beztak jen potřebují akorát nahnat lidi aby si k nim přišli aspoň ty uši vyplachnout když už nic. :-D

Hold in eaři musejí asi líp čistit. :-D Když už jsme teda u té hygieny maté nějaký trik jak ty sluchy do ucha líp dostat? Docela pomáhá pošťárat se v uchu nasliněným prstem, je to možná nechutný ale sluchy tam pak krásně vklouznou. :D
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Další stránka