ETYMOTIC RESEARCH

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 20. 7. 2009 19:40

Silikon musíš mít nasazený ,,blbě" schodli jsme se na tom já Bubaak i křovák, prostě silikon musíš nasadit trochu špatně, aby to hrálo lépe. Proto teďka používám Pěnové nebo nástavce od Klipsch, tam tenhle problém nemusíš řešit.

Když máš silikon nasazen tak že extrémně těsní, tak to zní o dost hůř.

(toto je můj názor, figut nemusí souhlasit).
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hertz-sk 20. 7. 2009 19:41

Tak to neviem ako je to u ER-6, ale pri ER-P je ten rozdiel medzi penou a silikónom dosť badateľný.
DAC YBA WD202 => XLR MOGAMI => Mackie HR824
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 20. 7. 2009 19:55

Mam HF5 + Cowon D2
Basov,stredov a vysok maju podla mna akurat.Viac basov by som uz nechcel(ja ich tam pocujem naozaj dost).
nepouzivam ekvalizer ani ziadne "vylepsienia"zvuku
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 20. 7. 2009 19:57

badatelný = zřetelný?

Nástavce velmi ovlivňují zvuk. Ať jsou to typické šedé, menší průsvitné, pěnové kloboučky nebo klasické pěnové. Nějaké neúplné nasazení silikonů jsem nezkoušel. Mám je tak, že první dva jsou v uchu a třetí jen částečně. Pěny těsní lépe = hutnější zvuk, vyšší hlasitost, větší rozdíly mezi zdroji.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 7. 2009 20:07

No prostě když zasunu šedé silikony tak aby správně drželi a izolovaly, tak to hraje strašně.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Pingu2221 20. 7. 2009 20:19

No, právě, že jsem na tom podobně, jako Bína, když jsem posluchal s těma silikonama, tak mi to přišlo horší, než potom s tou pěnou, jinak tu pěnu jsem zvolil hlavně kvůli pohodlí,ale tak, jako tak, mi ta pěna sedí líp i zvukově, takže jsem spokojenej, to je samozřejmě taky jen můj názor, někdo to může slyšet jinak.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 20. 7. 2009 21:06

Stejně se na to vykašlu, dám to pryč i s discmanem a jestli nebude zesilovač s lepším kabelem hrát líp jak Clip, tak poletí taky. Takže (zase) luftuju.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 20. 7. 2009 21:11

Lepší kabel má vliv hodně, takže možná zůstane...
Naposledy upravil Kocmeister dne 20. 7. 2009 21:20, celkově upraveno 1
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 20. 7. 2009 21:18

To Figut: Teď tomu trochu nerozumím, co dáš pryč? :-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AmPere 23. 7. 2009 12:22

to víte, že basů je v případě ER-4P i S if hf2 a hf5 více než dostatek.

Pokud tam někdo basy neslyší, může to mít dva důvody
a) špatné nasazení (někdy trvá i měsíc se s etymotic naučit)
b) sluch zvyklý na klasické komerční přebasování.

zpravidla to bývá kombinace obou důvodů.

ER-4 hrají stejně dobře jako hrají výšky hrají i basy - jen si je prostě nevymýšlí ale hrají je přesně tak, jako jsou na nahrávce.

už jen na okraj - ER-6 hrají hodně podobně jako ty 4 výše zmiňované modely, jsou přecijen malinko komerčněji zabarvené, takže už je zkousne skoro každý.
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 23. 7. 2009 18:23

S AmPerem si rozumíme. Přesně. Akorát že mi nestačí P, když už se rozehrává amp, protože S jsou lepší. P jsou zkrátka basové :-) .
Poslouchám metal/death/thrash/black/grind někdy i klasickou (čembalo a fagot teď) a na basy si ani nemůžu stěžovat kvůli nedostatku, jako spíše kvůli přebytku (mnozí nechápou:-)). S už je lepší ale tak jde to z portable zařízení, takže je jasné kde hledat vady. Ještě bych to chtěl slyšet čistější, prostornější, jistější.

6i jsou podobná 4P, jsou to Etymotic, ale přesnosti 4P(o S nemluvě) nedosahují. Ukázkový rozdíl mezi D2 a Clip - S ER-4P zřetelně lepší separace Clipu, kterou ER-6i neodhalí.

Začal jsem poslouchat s ampem na crossfeed. Zvuk je trochu jiný, lehce se sníží hlasitost, zvuk jde jako od prostřed, na stereo je po přepnutí rozdíl, že je více zřetelný zvuk zleva a zprava.

Zajímal by mě AmPereho soukromý názor na srovnání hf5 s ER-4P.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod azag 23. 7. 2009 18:53

figute, navrhuji test. vezmi si nějaká sluchátka, která mají naměřenou zhruba vyrovnanou křivku v pásmu 50-500 Hz, třeba HD555. (těm kromě měření i věříme.) pouštěj si do nich střídavě 50 Hz a 500 Hz a nastav oba zvuky tak, aby ti přišly stejně hlasité a sděl nám rozdíl v decibelech. třeba se ukáže, proč se nemůžeš shodnout s ostatními :) (křivky stejné hlasitosti jsou mi známy, ale nevěřím jim, zkoušel jsem si je naměřit. kdo jste zkusil a věříte, rád se o tom pobavím.)
azag
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 23. 7. 2009 18:59

K HD555 se nedostanu.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod azag 23. 7. 2009 19:03

tak cokoli jiného... kvalitní sluchátka, na headroom je těch grafů spousta. mě by fakt zajímalo jestli je to jenom o tom, jaký zvuk se ti líbí nebo jestli prostě slyšíš basy více než ostatní. ale teď koukám, že ampere s tebou souhlasí, tak já nevím...
azag
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 23. 7. 2009 19:14

Zlom nastal po (první) koupi ER-6i. Předtím jsem měl px100, Porta, Sony MDR EX-85LPB a po těchto sluchátkách jsem pochopil, jak moc jsou ostatní basová, nevýrazná, utopená - zkrátka nedalo se to. A za nedlouho byly ER-4P ... a pak úžasné Phonak, které byly takové šidítka.
Figut
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka