pánové a dámy, přidám svůj názor a možná některé přesvědčím. Udělal jsem pokus. Koupil jsem si ne jedny, ale dvoje sennheisery ie8! Jedny jsem nechal v originál krabičce a druhé jsem nechal volně hrát od středy až do neděle. Někdy na PC, někdy na mém iAudio 7. Pořád - den i noc. Dodávám, ani jednou jsem je neposlouchal, i když to pořádně prověřilo mé sebeovládání.

Po této vyhrávací době jsem vybalil i druhá sluchátka a šel jsem porovnávat. Někdo tady nástřelem psal, že když se sluchátka zahoří, tak hrajou o třicet procent lépe. Ale prd, rozdíl je tak extrémní, že mi málem vypadly oči.
Co a na čem jsem poslouchal? V čem je největší rozdíl?
Posloucháno na iAudio 7, všechno flac.
Priessnitz - Potichu, Zero
Linkin Park - Meteora
Coldplay - vše
Chopin - Nocturnes
OST Finding Neverland
Rozdíly: Sluchátka nezahořelá hrají slušně, avšak hudba z nich má, jak to říct, ostré hrany. Zvuk je velmi syrový, výšky mírně pod kobercem, basy výborné, ale u meteory na vyšší hlasitost trošku dávivé

Středy pěkné, čisté, ale přesto taky docela ostré. Sluchátka těch pět dní zahořelá mají zvuk líbezný, výšky čisté, dobře znělé (rozdíl u klavíru je mezi zahořelýma a nezahořelýma extrémní), absy získaly naprosto jistotou a preciznost a drží v dobrém souladu s výškama, nepřebíjí se, nebojují spolu

Těch pět dní nádherně obrousilo hrany a trochu zvuk zakulatilo a přitom jednotlivé nástroje krásně ooddělilo.
Není možné mluvit o nějakém zvyku, jelikož jsem sluchátka nechal prostě ležet a pak porovnával. Pokud mi ještě dnes bude někdo tvrdit, že zahoření je kec, tak se bude jen usmívat.