Zahoření sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 7. 2009 14:01

Oneili - nemyslím odkládat = časově odsouvat na dobu pozdější, naopak - myslím počínat si tím způsobem, že místo krabky rakvových hřebíků si ODLOŽÍ do nějaké JINÉ KRABKY cca 60,- kulatejch, za nevypitý škopík v osvěžovně 20,- - a tak dále a tak dále. Konečnému cíly, tedy nákupu kýžených laplí či pořádných reprobeden se tímto ODKLÁDÁNÍM spíše PŘIBLÍŽÍ - ne, opravdu nechci nikomu radit brát si na takovou věc úvěr - i když i to je řešení...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 16. 7. 2009 15:45

To je prakticky šetření :) Nejefektivnější je si vydělat. Úvěr na sluchátka by se snad ani nevyplatil, pokud by nestály 100 tisíc. I když jsou lidi, kteří neustále něco nov=ho musí pořizovat, na všechno si berou půjčku, splácí půjčku další půjčkou a pak přijde exukutor... Když na to nemám, tak to nekupuju a jdu makat.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Odar 4. 9. 2009 21:26

Mam nove AKG K701 - podla toho, co som cital potrebuju na zahorenie cca 300 hodin. Mozno blba otazka, ale radsej sa spytam - chodim na vikend z privatu domov a keby som ich nechal od piatku rana do nedele vecera pustene - nemoze to byt na ne nejako moc? Je to v pohode? Lebo beznym pocuvanim sa k tym 300 hodinam dostanem za desne dlhu dobu :D

Dik.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod thePrayer 4. 9. 2009 21:48

Senny jsem rozehrával taky imrvere - normálně jsem poslouchal a když jsem neposlouchal nebo spal, tak jsem je zavřel do krabice od bot, aby nerušily. :D
thePrayer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 4. 9. 2009 22:00

No sak prave - ten cas, ked som prec by som vyuzil na zahorenie :) Aby nerusili :D Dik za odpoved ;)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod thePrayer 4. 9. 2009 22:12

Ale radši bys tam měl mít občas dohled - nevim co budeš používat jako zdroj zvuku, ale stát se může cokoliv, a kdybys byl pryč tak třeba v bouřce ti vyhoří zásuvka a něco může chytnout atd... ;)
thePrayer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 9. 2009 22:14

Jediným problémem může být výdrž přehrávače - já teda rozehrával na PC, své 555/mod 595 jsem zavřel do šuplíku zabalené do froté ručníku a pustil do nich, co zrovna bylo "po ruce"...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Sattero 4. 9. 2009 22:34

Přidám pár svých poznatků z užívání, nejsem ale žádný teoretik, jen běžný uživatel, tak nikomu zatím neprodávejte kameny na mé ukamenování (to až časem za debility) :D

U Kossů Porta Pro jsem si rozdílu opravdu nevšiml ani po týdnu zátěže a to pro takové to experimentování se zvukem používám nejvíce album Voyager od Oldfielda, které mám naposlouchané (a to hodně na všem možném co se mi tu kdy prohnalo). U pecek sem nějakej rozdíl nikdy nepostřehl a ani u starých (a levných) Technics RP-F 350 taky ne :) Až u Sennů HD 555 jsem opravdu slyšel po týdnu a něco docela (pro mě) výrazný rozdíl ve zvuku...
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 9. 2009 22:59

Jo, Voyager je dobrý - a taky The Songs of Distant Earth, jsou tam klouzavé pasáže, myslím, že se to jmenuje "First Landing", které dávají měničům co proto...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 5. 9. 2009 07:56

Ja som minule uplnou nahodou vyhrabal dobru vec BEYOND THE MISSOURI SKY: (SHORT STORIES) BY CHARLIE HADEN & PAT METHENY a pesnicka 13 - Spiritual :)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Sattero 5. 9. 2009 08:02

Jo jo, First Landig... Ale tak hlavně poslouchám co se mi líbí, takže The Song of Distant Earth tak nějak vynechávám :) Voyager, TB (1,2,3), Amarok, Ommadown, QE2, Hergest River, Music Of The Spheres, to jsou alba která mám nejraději :)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vonTossis 23. 2. 2010 17:28

pánové a dámy, přidám svůj názor a možná některé přesvědčím. Udělal jsem pokus. Koupil jsem si ne jedny, ale dvoje sennheisery ie8! Jedny jsem nechal v originál krabičce a druhé jsem nechal volně hrát od středy až do neděle. Někdy na PC, někdy na mém iAudio 7. Pořád - den i noc. Dodávám, ani jednou jsem je neposlouchal, i když to pořádně prověřilo mé sebeovládání. :) Po této vyhrávací době jsem vybalil i druhá sluchátka a šel jsem porovnávat. Někdo tady nástřelem psal, že když se sluchátka zahoří, tak hrajou o třicet procent lépe. Ale prd, rozdíl je tak extrémní, že mi málem vypadly oči.

Co a na čem jsem poslouchal? V čem je největší rozdíl?
Posloucháno na iAudio 7, všechno flac.

Priessnitz - Potichu, Zero
Linkin Park - Meteora
Coldplay - vše
Chopin - Nocturnes
OST Finding Neverland

Rozdíly: Sluchátka nezahořelá hrají slušně, avšak hudba z nich má, jak to říct, ostré hrany. Zvuk je velmi syrový, výšky mírně pod kobercem, basy výborné, ale u meteory na vyšší hlasitost trošku dávivé :)) Středy pěkné, čisté, ale přesto taky docela ostré. Sluchátka těch pět dní zahořelá mají zvuk líbezný, výšky čisté, dobře znělé (rozdíl u klavíru je mezi zahořelýma a nezahořelýma extrémní), absy získaly naprosto jistotou a preciznost a drží v dobrém souladu s výškama, nepřebíjí se, nebojují spolu :) Těch pět dní nádherně obrousilo hrany a trochu zvuk zakulatilo a přitom jednotlivé nástroje krásně ooddělilo.

Není možné mluvit o nějakém zvyku, jelikož jsem sluchátka nechal prostě ležet a pak porovnával. Pokud mi ještě dnes bude někdo tvrdit, že zahoření je kec, tak se bude jen usmívat. :)
vonTossis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sattero 23. 2. 2010 17:57

Taky mám nově Senny IE 8 a i když je nemůžu porovnat tak jako ty, postupem času se zvuk lepší a lepší a oproti stavu po zakoupení je to obrovský rozdíl...
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 23. 2. 2010 19:09

vonTossis - 5 dní je nič, mne hrali do krabičky 14dní prakticky v kuse... a aj tak neboli na 100% zahorené, ale naozaj rozdiel je veľký. Ale už ich mám zahorené na 99%, už znejú ako predtým, ten úderný bas je zas späť (asi to posledné čo sa zmenilo).
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan1k 23. 2. 2010 21:12

Odar píše:Ja som minule uplnou nahodou vyhrabal dobru vec BEYOND THE MISSOURI SKY: (SHORT STORIES) BY CHARLIE HADEN & PAT METHENY a pesnicka 13 - Spiritual :)

Diky za tip je to super nemas cely album? (v nejakej slusnej kvalite)
Denon DA-10 DSD / Apple iPhone 6+ / Apple iPad Air
► ♫♪♩♬♫
► Ultimate Ears UE4Pro ♫♪♩♬♫
► Sony MH1 / AIAIAI Pipe Petroleum ♫♪♩♬♫
Jan1k
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka