Zahoření sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 6. 9. 2010 22:06

Triply mají tlakový měnič, na kterém něco jako zahořování nikdo neslyšel, u nich si spíš zvykáš na přednes, který je odlišný od dynamických sluchátek.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod ThomasKo 6. 9. 2010 22:07

IE8 som zahoroval pripojením na clip a púšťal hudbu na trošku vyššej hlasitosti než bežne počúvam. Pri nich bol efekt zahorenia jednoznačne evidentný, nanešťastie dlhých 300hodín. Myslím si že zrovna sluchátka sa asi nedajú zahorieť zle, iba málo. Myslím si že keby IE8 zahorujem na hudbe obsahujúcej iba výšky tak keď tam pustím nejaké techno tak bas bude ako nezahorených, ale časom bude rovnaký ako poriadne zahorených.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod magma 6. 9. 2010 22:11

Mozno to bolo aj zmenou nastavcov kedze zo zaciatku som pouzival velke, neskor stredne. U DTciek tu mala zmena bola, ale tiez to mohol byt prechod z malych na velke :)
PC, NB, iPad > Aune S6 / DragonFly Black > Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO, Beyerdynamic DT-1770 Pro, Sony MDR-1RBT, Focal Alpha 50;
magma
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 6. 9. 2010 22:17

po roce pouzivani jsem koupil druhy tripl fi 10 a zvuk s prvníma byl na tolik stejný, že tak stejně netočí pivo ani v mé oblibene hospode 8-)
Takže pokud je někdo zahořel pak mi řekněte jak :mrgreen:
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 9. 2010 22:21

S tím záběhem u auta to platilo hlavně dřív, když se ještě nevyrábělo s takovou přesností a malými tolerancemi. Dá se říct, že dnešní auta vlastně záběh nepotřebují, protože se vyrábějí už s provozními tolerancemi mechanických dílů - jenže jsme v době vysoké elektronizace motorismu a motory řízené mikropočítačem se staly realitou. Příklad - mám Roomstera s motorem VW 1,4 16V, řídicí jednotka není obvyklý BOSCH, ale Magnetti Marelli - a když po nastartování studeného motoru mu hned "zčerstva naložím" = protáhnu ho přes hranici 2500 otáček, tak si to jednotka "uloží" a pak jede dalších nejméně 50km s vyšší dynamikou a daleko vyšší spotřebou, než když s "nakládáním" pár minut a několik km počkám až do prohřátí na provozní teplotu - NENÍ TO KEC ANI DOMNĚNKA, JE TO POTVRZENO SERVISEM I VÝROBCEM!!! Je to prostě takový záběh v malém.

A s "lenivým autem, které neumí jezdit" jsem se setkal taky - přesně jak zde padlo, byla to škodárna 125GLS po důchodci, který ji jen opečovával a leštil - a vyjel tak 2x ročně k sestře 25km daleko. Když ji zdědil jeho vnuk, nejdřív ji chtěl dát do šrotu, protože měl dojem, že auto je na odpis vylágrované a má jen nový interiér a stočený tachec. Poradil jsem mu, ať si sežene příručku, kterou o šádynách vydal třeba BEN nebo GRADA a ať jí udělá nový záběh - se vším všudy, počínaje odkalením nádrže a kompletní výměnou svíček a provozních kapalin. A EJHLE! Během půl roku a asi 5000km bylo po problémech, auto se rozhýbalo a když se pominou takové úlety, jako přečalounění palubovky plyšem s dlouhým vlasem a vestavba 500W subáče za zadní sedačky, tak je to docela spolehlivé a svižné autí... A podotýkám - mechanicky se na tom autě tenkrát neměnilo krom svíček a filtrů ani Ň!!!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod magma 6. 9. 2010 22:23

Prave preto by som si to rad porovnal. Moze to byt bud zvyknutim na dane sluchatka alebo inymi nastavcami. Napr. u mna pri penovych nastavcoch pocitujem ovela mohutnejsie basy asi koli lepsiemu utesneniu.
Tak dajme tomu, ze by som si rad porovnal nie zahorene Triply, ale DTcka kde mozem vylucit vplyv nastavcov :)
PC, NB, iPad > Aune S6 / DragonFly Black > Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO, Beyerdynamic DT-1770 Pro, Sony MDR-1RBT, Focal Alpha 50;
magma
Junior

Odeslat příspěvekod bubaak 6. 9. 2010 22:43

Ekkar: i dnesní auta potřebují zajet :-) není to tak horký jak před "pár" lety.... ale i tak... ovšem "správné zajětí" by se mělo dělat po dobu vlastnictví vozidla.
Nechat motor zahřát (netočit za studena), pak mu dát co motor umí (nepodtáčet zbytečně a občas mu dopřat otáčk jež 99% řidiču nezna ani ze snu ) a zas ho nechat vychladnout... u vozidel s Turbem to platí dvojnásob.... Není nic horšího než podtočený Turbo motor, nebo naopak turbína hnana od studena do omezovače.. ale to už se dostáváme k samotné jizdě :pozor
Ale souhlasím s tebou, ŘJ si pamatujou způsob jízdy a podle toho se tak přizpusobujou. Jé pak výhoda že motory takhle vybavený jsou předpřipravený na podtačení/přetáčení... a řidiče pak toli neštvou agresivitou/přehnanýma reakcema... ale... :kuk:

Magma: Zahořeny Triple fi 10 jsou stejná hovadina jako kvalitní sluchátka od Bose... Tady je fotka že nejsem zas takový slámoplácal jak top-quart-best z head-fi
Přílohy
fi10zas.jpg
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Mafie 7. 9. 2010 00:12

Vidím, že zajíždění auta je opravdu věčná otázka. :D Kdybych to tušil, vyberu jiný příměr. :D

Pokud jsem to tedy dobře pochopil, sluchátka se dříve či později rozehrají samotným posloucháním, proces zahoření to jenom urychlí. Takže žádné, "když to nerozehraju teď, tak už nikdy". Naopak chyba by byla "ohulit" to hned ze začátku (i takové názory se tady už objevily, proto jsem se koneckonců raději zeptal) a spálit měniče.
foobar2000 + WASAPI > FiiO E7 > Grado SR80
Sansa Clip+ > Phonak Audéo PFE 112
Mafie
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 9. 2010 00:38

Dá se říct, žes to vystihnul - nikdy není pozdě a začínat se nemá na plný koule.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bubaak 7. 9. 2010 05:34

ony se vždy zahořujou dvě věci:
- sluchátka
- sluchátkonosič

Tady vzniká problém všech flamewaru, pač málo kdo si dokáže připustit že lidské ucho si musí zvyknout... a pak tu čteme ruzné ptákoviny. A napříč tomu že na zahoření sluchátek jsou povětšinou nejnáročnější klasické dynamicke měniče, tak ani tam to vždy není zas tak pravda. U HD800 jsem si "rozehrání" nikdy nevšiml :-l Zas na druhou stranu Sansa pecky dokud jsem je nezahořel, tak hraly jak přibalené pecky :D Hlavně dost často si člověk musí zvyknout na jiný zvuk... osobně jsem zahořený AKG K701 nikdy neslyšel, vždy to byl děs :mrgreen: a to ty sluchátka měli najeto víc jak Tatra T87 Hanzelky a Zikmunda.
A zahoření sluchátek je jak s autama... když si myslíš že si koupíš nové sluchátka a může je rovnou hodit do zesilovače vyhulený na plný kotel... je to tvůj problém, ale u auta ti většinou praskne hlava ;-) Stejně tak na druhou stranu, když je budeš pouštět potichu, mužou "zlenivět"
Dyť se jedná jen o blbé materialy který se musí rozhybat a nesmí se jim dát prostor ke ztrátě jejich vlastností ;-)
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod thePrayer 7. 9. 2010 12:30

Já sluchátka zahořoval klasickym poslechem a projev se po pár týdnech slyšitelně zlepšil - prostor, basy a i umístění v prostoru :eh
thePrayer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kerorr 2. 2. 2012 10:44

Ak mozem pridam aj ja svoj nazor na "zahorovanie" sluchatiek a reproduktorov ... tak ako vacsina pise pri reproduktoroch je to o dost citelnejsie, ale pri sluchatkach je to poznat tak isto, ale v kazdom pripade tu ide o dva od seba neodlucitelne faktory ktore maju minimalne rovnaky pomer:

1. Tak ako ste mnohi pisali samozrejme rozvibrovanie membrany, uvolnenie materialov atd. ... to je technicky meratelne a dolezite

2. Co je podla mna este znatelnejsie je prave zahrievanie usi na dane sluchatka kym si zvyknu na iny charakter zvuku, inu farbu, kym si usi zacnu vnimat jemne detaily a nuansy to chce dost dlhy cas cize podla mna je to tak 50:50 .... kym sa sluchatka uvolnia a rozohraju dovtedy sa usi prisposobia a zacnu viac vnimat
Sandisk Sansa Clip+; Creative ZEN & ZEN+; Ipod Classic 60GB; SENNHEISER HD555 (595mod); SENNHEISER HD218; Koss Porta Pro; Roccat Vire
kerorr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 2. 2. 2012 12:02

Na zahorovanie sluchadiel som nejak neveril, ale po kupe Beyer T70 som sa hned vyviedol z omylu.
Prvom pocuvani, ktore bolo asi po 3h "rozohrievania" sluchadiel: ostrejsi zvuk, velmi slabe basy, troska utiahnuty priestor,... nebolo to zle, ale dost daleko od mojej predstavy a ak prihliadnem na cenu, tak skor katastrofa...(porovnaval som ich iba nepriamo s HD600). Troska sklamany som ich nechal asi 30h hrat v dodavanom puzdre na roznych zariadeniach, ktore boli po ruke (najcastejsie notebook a kuchynske radio:)
Pri druhom pocuvani bol zvuk vyrazne lepsi - sirsi priestor dostal aj basy, vysky nerezali usi no zostali velmi detailne... odvtedy si na ne zvykali uz aj usi... teraz je vsetko OK a robia len radost :)
Ondrej Bobek
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 2. 2. 2012 20:40

Oddělen OT, jakkoliv už jsem dovolil tohle téma zaplevelit, tak to prosím zbytečně nepodporujte ;-)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka