Zahoření sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 5. 2009 09:03

Ekkar nechválí, v tomto případě je ale spíš na místě rychlá úprava a vysvětlení než nějaké nadávání - doufám, že jsem to stihnul pozměnit dřív, než Ten, Jehož Jméno Se Nevyslovuje zjistil, že se o Něm zde hovořilo...
Ale raději nechme Cimrmana spát a věnujme se tématu - tedy zda je nebo není rozehrání/zahoření sluchátek a dalších měničů opravdu slyšet a zda to tedy má/nemá smysl.
Ring opět volný, pánové - do střehu!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod couman 29. 5. 2009 09:58

oki, tak konretne, mal som viacero sluchatok, ale vyraznu zmenu v zvuku som pocul iba pri koss pro3aa, nechal som si ichc totizto doviezt z usa, kde boli za par supov, co ma zlakalo, cize som ich predtym nemal moznost pocut, no a musim povedat, ze po rozbaleni ma velmi sklamali, v tej dobe som uz mal sony mdr90lp, co boli sice spunty, ale hrali pocutelne lepsie...proste tie kossy som na hudbu nedokazal pouzivat...
po nejakej dobe ked som na kossoch vacsinou pozeral filmy, alebo hral na kompe, tak sa rozohrali a vysvihli sa vo zvuku az nad tie sonycka, trvalo to sice asi mesiac obcasneho pouzivania, ale ziskali zabavny pre mna velmi dobre pocuvatelny zvuk ^^ ...vtedy :roll:
naopak pri uz spominanych sony, alebo sucasne pouzivanych UE som si nevsimol, ze by sa nejako rozohravali a ked tak len minimalne, pri denno dennom pouzivani nepostrehnutelne a pri UE by som povedal, ze skor islo o zvyk ako o nejake zmeny vo zvuku...

(samozrejme boli aj nejake dalsie starsie sluchatka, ale v tych casoch ako som ich vlastnil som ich este takto nestudoval :oops: )
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 29. 5. 2009 10:28

Na zahoření peču, je to podle mne jak věc fyzická, tak psychická. Takže prostě poslouchám a po 100 hodinách mám jen lepší pocit, jinak nic víc.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ovo 29. 5. 2009 11:29

EKKAR píše:...EDIT: upraveno hvězdičkami totožně jako Ovovi ...

Náčelníku, ale já ho nejmenoval... to by mě ani ve snu nenapadlo, nejsem Heri Putter.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 5. 2009 12:50

Sichr je sichr - On je krom prudké a akutní debility i vynalézavej... Nechtěl jsem riskovat. A už opravdu konec OT.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bína 29. 5. 2009 17:30

Osobně jsem to dost výrazně pozoroval u Head-directů, poslouchal jsem je asi 30 minut, a pak jsem je dal na tři dny v kuse zahořovat. Nějak jsem neměl čas, tak jsem se k nim dostal až po nějakých 80 hodinách a ten rozdíl byl obrovský.
U Sennheiserů HD555 to bylo taky slyšet, narozdíl od PFE, tam jsem změnu nezaregistroval.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Libunda 10. 6. 2009 11:18

Nejsem zádnej technickej profík, ale zahořuju pravidelne vsechno, co dostanu do ruky. ( uz ze zvyku). Nechápu, jak nekdo nemuze slyset rozdíl po zahorení, kdyz je to tak markantní. Ted ale trosku odbocím. Není náhodou zmena charakteristiky přednesu po zahorení závislá na velikosti mebrán, magnetů atd.?? Tzn. pokud budu mít ve sluchátkách zvukové menice z "digitálek", tak tezko neco rozhejbu. Ale pokud budu zahorovat menice s opravdu velkým zdvihem, tak to rozehrání musí být znát. Jde prece o rozhýbání pohyblivých částí. Osobne mám treba zkusenost se sloupama Canton, které po zahorení zmenily prednes, rekl bych o tretinu. Ted testuju Senny HD 555 a rozdíl v prednesu po zahorení byl po 48 hodinách také velký.
Sladká nevedomost lidí, kteří tvrdí, ze je to jen nafouklá bublina 8-D
Onkyo TX-DS696, Canton LE 190/AS 105 SC, KPP, Senny HD 555
Libunda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovo 10. 6. 2009 12:07

U repro o tom snad nikdo nepochybuje.
U sluchátek si zdaleka tak jistý nejsem. Možná záleží na rezonančním kmitočtu měniče - čím menší měnič, tím méně je znát změna zahořením.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 10. 6. 2009 12:48

I sluchátka YUIN PK2 po zahoření cca 50h hrají jinak.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peo.c 10. 6. 2009 19:26

IE8 po 300 hodinach uplne ine sluchatka ako uplne nove , garantujem , a to som dost hluchy ..
FLAC>Sansa Clip v2(8GB black)>SPC(stevenkelby recable)>LiveWires T1 (UM remold)
---------------------------------------------------------------------------------
Gone:EP830>PFE112>IE8>HD650>TF10
O2>X-Fi>A829>Zero>H120
peo.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 10. 6. 2009 20:04

tak napis nieco o IE8.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peo.c 10. 6. 2009 20:12

Ahoj , takze moje amaterske poznatky , prave sa ma na ne pytal jeden uzivatel , tak skopirujem moju odpoved co som mu napisal do SZ C:
... bohuzial neviem porovnat so sluchatkami s hlavovaym mostom lebo som nikdy nijake nemal , ale to co sa pise v recenziach je pravda a aj ja osobne to tvrdim na IEM je ten priestor obrovky a krasne vykresleny , dokonca sa mi stalo ze som bol sam v miestnosti a zlakol som sa ze je tam niekto so mnou lebo som pocul zvuk z nahravky ktory som tam nikdy predtym nepocul a mal som pocit ze je to za mnou asi 3 metre (bez zartov) , aj detailnost je vyborna , pred zahorenim (teraz cca 300 hodin ) som pocul v songoch niektore detaily co tam predtym proste neboli pocutelne , ale celkovo sa nastroje a zvuky zlievali dokopy , ale teraz su krasne oddelene.Velmi dobre na nich zneju bicie ci co to je ? take to cinkave buum palickou na to , vobec nie umelo alebo slabo ale tak ako to ma zniet nazivo ..velmi zabavne , pri nich nemozes pocuvat a nezacat sa hybat + co ma udivuje klasika na nich velmi dobre znie , taky jazzik klakosny , trubky saxofony . velmi dobre + krasne znie elektrocika hudba DnB , Moby atd , ja osobne pocuvam na basoch nastavench na minimum (mas tam taku packu na urovne) a na nich mi trosku pri hip hope chyba taky dunivy bas , je proste trosku slaby nie uderny , ale velmi presny a keby som nastavil na viac urcite by bol taky aky si ho predstavujem , ale nenastavujem to tak , lebo asi by to slo na ukor detailnosti a pri inych zanroch hudby je presne tam kde ma byt a presne vykresleny...porovnat s IE7 nemozem lebo som ich nemal , ale co som cital na forach tak tie by mali mat este viac detailov a menej basov... ja pocuvam na sansa clip a je to velmi dobra kombinacia
FLAC>Sansa Clip v2(8GB black)>SPC(stevenkelby recable)>LiveWires T1 (UM remold)
---------------------------------------------------------------------------------
Gone:EP830>PFE112>IE8>HD650>TF10
O2>X-Fi>A829>Zero>H120
peo.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 16. 7. 2009 10:49

Velmi pěkné postřehy, děkuji,budu asi pomalu šetřit...:-)
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 7. 2009 14:44

Pingu - nešetři! Protože když začneš šetřit, nakonec si koupíš Low-Fi mušle z TESCA - raději si začni ODKLÁDAT oběživo a pak vyber něco, na čem NEBUDEŠ ŠETŘIT...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 16. 7. 2009 14:55

Ani neodkládej. Běž makat. Za 2,3 týdny nekvalifikované práce na ně máš.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Předchozí stránkaDalší stránka