Špunty k iAudio 7 do 4000 Kč - univerzálne

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod palinoch 4. 6. 2009 14:58

treba experimentovat. ja pouzivam na jednom sluchatku klobucik vecsi. niekedy sluchatko vypadava preto lebo je nastavec mensi, alebo moze vypadavat preto lebo je prilis velky. so zvukom, ak mas pocit ze je zastrety vymen filtre. mozu byt zanesene. odporucam silikonove nastavce, na penove sa vyse-r. pri zaciatocnom experimentovani mozu nastat problemi ked si nepouzival in-ear sluchatka. treba cvik.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 4. 6. 2009 15:58

Chce to trpělivost a jak se říká "vyhrát si s tím". Ta "bombastičnost" prvního poslechu se u mě vytratila se špunty Sony. To bylo naposled. Pak už je asi člověk zvyklý na určitý standard a ten zvuk úměrně neroste s pořizovací cenou, takže sluchátka za 10000 nehrají 10x lépe než sluchátka za 1000. Jestli nebudou ani po nějaké době q-jays pasovat, hrozí nebezpečí útraty peněz za jiný, cenově podobný nebo i vyšší typ!
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 4. 6. 2009 16:49

nechaj ich rozohrat, potom vyskusaj rozne nastavce a pripadne aj rozne zanre hudby, nie kazda skladba musi na nich skutocne vyniknut... ;-)

to figut: pozeram, ze predavas yuiny, co sa stalo? ved si bol nadseny... :-|
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 4. 6. 2009 17:12

PK2 jsou dobré, ale mrkl jsem na ebay na ER-6i. No a tak jsem jsem do toho šel.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VojtaJJ 4. 6. 2009 18:24

Začínám být pomalu zoufalý. :grr: Vyzkoušel jsem všechny velikosti nástavců asi desetkrát, ale pravé ucho prostě nesedí a nesedí. Vůbec se nechytám s žádnou velikostí. Prostě tam slucátko natlačím stejně, jako u levého, ale ono mi prakticky okamžitě samo vyleze tak, že div nevypadne. Izolace žádná, zvuk žádný. Ať dělám, co dělám.
Levé ucho je bez problémů. Tam mi pasujou asi tři prostřední veliosti a drží hned a zprávně. Ale pravý prostě nejde :!: Jediný, co alespoň trochu sedělo, byl pěnový nástavec, ale ani tam to nebylo ideální a vkládal jsem ho tak na popátý. Prostě si nevím rady. :hm :-S
VojtaJJ
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 4. 6. 2009 19:07

Tak to je průser. In ear nejsou pro tebe. Dej je na prodej.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 4. 6. 2009 19:14

tak nastavce u JAYS su naozaj poriadne odstupnovane. ked ti nesadol nastavec na ucho tak asi tie in-ear nie su naozaj pre teba. ale aj tak je to zaujimave. co mas taku malu usnu dierku? alebo je kratka?
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 4. 6. 2009 19:17

Blbě to tam dává?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Morlith 4. 6. 2009 19:38

nieje zvyknuty? mne najprv s UHP306 tiez prave ucho to bolo, vypadavalp nedrzalo envedel som to tam dat, teraz sedi v pohode
Morlith
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 4. 6. 2009 19:39

Nástavce nemají celé zmizet v uchu.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 4. 6. 2009 21:10

Naslinit!
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 4. 6. 2009 21:49

WD40
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod slayers 4. 6. 2009 22:51

Naslinit a nakroutit a to pod správným úhlem vůči dírce :D :D :D :D :D ..Zní to blbě ale a fakt.No a zkus ty filtry vyměnit že by q-jays byli zastřený,to se mě nezdá no a uši jsou čistý???(nemyslím to zle)
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 6. 2009 23:09

Nechcem byť morbídny, ale nemáš to pravé ucho zabordelované ? :-) (výplach to istí :)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod VojtaJJ 5. 6. 2009 08:14

No, zatím je prodávat určitě nebudu. Mám je teprve dva dny a ještě jsem zřejmě nepřišel na všechno. S těma CX400II jsem takové problémy pokud vím neměl. Pravé ucho sice nešlo nasadit tak snadno, jako levé, ale šlo to. Tak že s JAYSama to ještě budu zkoušet. Částěčně jsem na to už přišel včera večer. Mám dojem, že jsem se je pokoušel zastrkávat moc hluboko do ucha, tak že vyklouzávaly a zároveň to dusilo zvuk. Dneska jsem je zkusil do autobusu a nezastrčil jsem je tolik. Sice izolace nic moc, ale seděly líp a hrály celkem vyrovnaně. Tak že jde určitě ještě o zvyk a budu ještě chvíli experimentovat s velikostma nástavců.
Jinak co dse týká zvuku, tak mi přijdou příliš výrazný výšky. Hlavně žestě a činely občas přebijí celej zbytek zvuku a při tom nezní moc čistě. Ale přesně ten samý problém jsem měl i s novýma PX100 a časem se to srovnalo, tak že doufám, že se rozehrajou i Jaysy. Jinak zbytek zvuku zatím vypadá dobře. Přibylo detailů a výšky, pokud jich neni moc, jsou čistý a jasný. Hlavně v některých nahrávkách najednou slyším, že např. to hučení v pozadí je ve skutečnosti zvuk tekoucí vody jako podbarvení nahrávky a pod...
Jinak znovu děkuji za rady. Po víkendu dám vědět.
VojtaJJ
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka