Sluchatka pre iPod shuffle

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sennko 29. 5. 2009 17:22

Zdravim, pred par dnami som si od kamarata kupil iPod shuffle (pouzivany cca 3 mesiace) spolu s originalnymi sluchatkami. Pred kupou som ich "otesoval" takze mi bolo jasne ze neni su zrovna extra trieda. Chcel by som vas preto poprosit o radu ohladne nakupu novych sluchatok.
Pocuvam hlavne rock/jazz/blues. Pocuvam vacsinou doma alebo v praci takze mi nejde moc o izolaciu od okolia. Na bassy si obzvlast nepotrpim takze nejak vyrazne byt nemusia. Zaujali ma SENNHEISER IE 7, JAYS q, SHURE SE310 a ultimate ears super.fi 5 EB. Na zaver by som bol este rad ak by ste mi odporucili aj adekvatny zosilnovac. Dakujem za kazdu radu/postreh a prepacte za pripadnu duplicitu. sennko :-)
sennko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 29. 5. 2009 17:36

Když si nepotrpíš na basy tak enchápu moc výběr UE 5 Eba IE7(oboje jsou známé jako dost basové). Volil bych mezi Q-Jays, Phonak Audeo a Etymotic hf5.
Jinak spíš než zesilovač bych nejdříve vyměnil MP3 přehrávač, protože Shuffle je nic moc.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Emokid 29. 5. 2009 21:19

No a já bych zas místo zesilovače připlatil za sluchátka, tak se posuneš nejdál a pak klidně i ten přehrávač, jinak souhlas s Bínou. Zesilovač s přehrávačkem tahají po kapsách jen pozéři z head-fi apod. ;-)

Edit: Zas to jako neberte zle. Zesilovač dělá hodně, pokud někdo potřebuje v té tramvaji SuperHiFi kvalitu tak ať si těch krabiček za sebou zapojí třeba pět. Tyhle věci bych ale nechal na doma. :lol:
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 29. 5. 2009 21:48

Zesilovač opravdu nebude třeba.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod couman 29. 5. 2009 23:28

no radsej by som kupil nejake z top sluchatok a iny prehravac a az potom sa zamyslal nad zosilovacom :idea:
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 30. 5. 2009 10:00

Skutocne nechapem vyznam zosilnovaca v tomto pripade. Mnohi tu chapu zosilnovac ako isty ekvalizacny prvok. Dobry zosilnovac vsak len zosilnuje, nedomysla si. Zosilnenie v pripade 300ohmovych gargantuovskych sluchadiel ;-) je nutnost...v kombinacii prenosneho playera s nizkoimped. prenosnymi sluchadlami - nezmysel.

Inak, suhlas s vyssie uvedenym nazorom- radsej namiesto zos. investuj do kvalitnejsich sluchadiel.
Cowon D2 4GB + DIY cmoy + Sennheiser HD555 (bye...) Beyerdynamic DT990 Pro, Koss PortaPro, Creative EP630

Fujitsu Siemens AMILO Pa1538 - Creative X-Fi Surround 5.1 - Genius sw-hf 5.1 5005

Nokia 5800 XM
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 5. 2009 12:31

Zesilovač k Shuffle je nesmysl. Sluchátka ano, záleží na preferencích, hlavně u UE fi.5 EB. Jinak nebudeš litovat asi s jedněmi.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 5. 2009 12:33

Povinne prečítať > viewtopic.php?f=1712&t=1076194
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sennko 30. 5. 2009 16:19

Dakujem za napady a postrehy chalani :-). Novy prehravac kupovat nebudem, tak bohaty neni som aby som si mohol dovolit kupovat den co den nove a nove prehravace. Po prehodnocovani som sa vsak rozhodil ze kupim nejaky drahsi model sluchatok aby som ich nemusel v buducnosti, po kupe lepsieho prehravaca menit. Som dost nakloneny k SHURE SE530 pretoze vidim ze ich kazdy chvali a tiez sa mi paci ich design. Na vasu radu sluchatkovy zosilnovac nekupim.
sennko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marty63 30. 5. 2009 21:08

Myslím, že se Shure budeš velice spokojený. Já mám sice jen SE110, ale se zvukem jsem nesmírně spokojený. Nic neschází ani nepřebývá. A navíc mi perfektně sednou.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 1. 6. 2009 14:49

YUIN PK2 dnes dorazily, zatím nejsou rozehrané (to provedu během dvou dní hraním do ponožek :-) ) ale zatím zodpovědně prohlašuji, že za 1366 Kč hrají tyto pecky(!) lépe než Grado SR60, Allessandro MS-1, nebojím se říct i Phonak Audéo PFE - nejsou tolik basové, přirozenější (co na to řekne pHp?) a za tu cenu pro mě hrají velmi dobře i vzhledem k tomu, že jsem přešel z ER-4P. Rozhodně je můžu doporučit. Jsem zvědav, jestli se i nějak ještě rozehrají.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 1. 6. 2009 14:52

Podle tvejch dojmů zajímavý ty PK2, přiznám se že bych to nečekal od pouhých pecek.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 1. 6. 2009 15:00

Tak jako "pouhé pecky" co stojí víc než ER-4P. http://www.head-direct.com/product_detail.php?p=27
Ale impedance 150 ohmů, už PK1 jsou náročné. Ale takové OK2 s 16 ohmi bych mohl (PK2 dám přítelkyni :-D ). Uvidíme :hm
Ale zatím co jsem je vybalil, mám je pořád v uších a to je dobré znamení. Phonaky tak dlouho nevydržely :lol:
YUIN se jeví velice dobře a přitom nejsou nejdražší; pro ty, kdo chtějí lepší sluchátka, dobrá volba.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 1. 6. 2009 16:24

Tak hlavně je to dost jiný typ zvuk, je to jako by jsi srovnával In-eary s fullsize sluchátky, prostě jinej typ.
Se spíš koukni po PK1, jsou vychvalovanější. OK1 jsou takový podivný hybridy mezi in-eary a peckami.

Jinak koukám že pk2 ti vydržely fakt dlouho :D
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Figut 1. 6. 2009 16:31

To, jestli budu kupovat OK2 není vůbec rozhodnuto. PK2 mám několik hodin. PK1/OK1 mě až tak nezajímají z toho důvodu, že nemíním vyhazovat další peníze za zesilovač, ani to pak nosit v nějaké tašce. 150 ohmů je 150 ohmů. YUIN doporučuji každému, kdo shání dobrá sluchátka za relativně dobrou cenu. YUIN :idea: http://www.head-direct.com/products.php?m=5 :idea:
Figut
Mírně pokročilý

Další stránka