6-ti měničové customy? Proč ne

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 31. 5. 2009 19:41

Proč by jeho sluchátka měly být nejlepší?
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Bína 31. 5. 2009 19:59

Možná proto, že on byl snad první kdo začal vyrábět customy a má s nima obrovskou zkušenost?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 31. 5. 2009 20:10

Větší než renomovaní výrobci, kteří zaměstnávají mnoho inženýrů jako je on?
Určitě je to člověk, který má zkušenosti, ale napsal jsi, že už předtím se mu nedařilo, takže se mu se mu nemusí dařit ani teď.
Myšlenka na šestiměničové in-eary se mi líbí, ale jak už jsem napsal, to co je teď na jeho stránkách jsou customy pro profesionály.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Bína 31. 5. 2009 22:11

Tak on vytvořil většinu výrobků renomované konkurence, věřím mu asi víc, než teďka těm lidem z logiteku co makají v UE.
A napsal jsem, že prodával dříve customy pro piloty, což nemám ponětí jak ve velký trh, osobně jen předpokládám, že se chce prostě vrátit do kategorie co víc vynáší.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Lighting 1. 6. 2009 18:48

Cafte je to zaujimave...ale prve dojmy su hmm podla ludi nizsie modely od Harvey su vraj lepsie..ale nakoniec to treba mat tie odliatky..tak uvidime..a to som mal jasno ze pojdem po ES3X..ale som tiez skeptik ci to ma zmysel 6 menicov..ale ak to bude stat a to tak preco nie...hihi

Je zaujimave ze nikde na head=fi sa nevravi o snobizme..a ani ze ich hned zhodia...len tuna na nasich forach ludia ako vy mate tendenciu nieco zhadzovat..preco??lebo si to nemozete dovolit?lebo nie ste profi muzikanti????nie su inak iba pre nich a to Harvey podla mna vie....

nechapem ludi co zhadzuju asi to fakt o niecom sveci...
Ipod 6g 80gb - Toxic Cables Silver Poisson - JH13 Pro
Lighting
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 1. 6. 2009 18:55

Taky mě ty reakce mrzí, při poslechu bych čekal zvukovou nirvánu. Ten člověk má za sebou Fi10. Nečekám že by 6-ti měniče byly horší,
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lighting 1. 6. 2009 19:08

Kocmeister píše:Taky mě ty reakce mrzí, při poslechu bych čekal zvukovou nirvánu. Ten člověk má za sebou Fi10. Nečekám že by 6-ti měniče byly horší,

Este si myslim ze je skoro robit zavery uvidime..na recenzie ludi co si to kupia...par si ich uz predobjednalo...a Harvey sam spomenul ze custom model bude ziet trochu inak...ale je to normalne..kedze pri customoch je vacsi kanal.....izolacia atd....mne sa paci ak tu niekto hodnoti customy a sam si ich nekupi...podla vyjadreni je to riadny rozdiel...oproti univerzalom..mne W3 zacali tlacit, nehovorim ze hraju ...zle..hraju nadherne ale este mi chyba komfort...

ma tu vobec niekto customy?
Lighting
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 1. 6. 2009 19:20

pozri na head-fi je trochu ine obsadenie ako tu. Keby si sa mal riadit vsetkym co ludia na tom fore dokazali vypotit, tak by si inak pochodil. Mozno tu nie sme az taka audiofilna zostava ako na head-fi, ale myslim si, ze konkretne v tomto pripade je cela marketingova strategia zalozena na tom pocte menicov. Vies, ked mas konkurenciu, ktora ma velmi dobre referencie a klientelu, ako UE, livewires, alebo ine, tak musis skratka niecim uputat, aby sa ludia zacali zaujimat o tvoje vyrobky...no a v tomto pripade to islo na 6 menicov, ano urcite tieto sluchatka hraju velmi dobre, mozno az skvele, ale ide o to, ze ci je pouzitie prave dvoch menicov pre kazde pasmo natolko citelna zmena a zlepsenie voci konkurencii. Jedna vec, ktoru si mozes na head-fi vsimnut je aj to, ze akonahle pride nieco nove, tak sa najde milion ludi, ktori vychvalia a zaroven zatratia vsetko co poculi predtym...

Co sa tyka majitela firmy, tak ano, asi to bude profik, ale to, ze zalozil UE este nemusi znamenat, ze vsetky produkty osobne vyvijal, tiez v dnesnej dobe bohuzial nejde len o to, ze kto ma ake skusenosti pri vyrobe, ale skor o technologie, ktore sa pouzivaju, no a tie ma UE vsetky patentovane... :idea:

neber to skratka tak, ze ich tu niekto zatracuje, ale napriklad osobne som voci nim trochu skepticky :oops:

customy tu asi nema nikto, ale napriklad tak isto ako ty o jednych uvazujem, aj ked ja pojdem asi do ue11 ;-)
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 1. 6. 2009 19:34

Je potřeba si zachovat odstup. Nějaké vychvalování v tomto případě není o nic lepší než kritika.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod tifar 1. 6. 2009 19:40

Pripomína mi to naháňanie sa za megapixelmi u fotoaparátov
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 1. 6. 2009 19:47

U mobilů a kompaktů roste rozlišení neúměrně s kvalitou. Ale 50 MPx Hasselblad je něco jiného.

Je to logický vývoj víceměničového a vícepásmového provedení. Pokud jde dopředu i technologie, může to mít pozitivní výsledky.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Lighting 1. 6. 2009 20:00

couman píše:pozri na head-fi je trochu ine obsadenie ako tu. Keby si sa mal riadit vsetkym co ludia na tom fore dokazali vypotit, tak by si inak pochodil. Mozno tu nie sme az taka audiofilna zostava ako na head-fi, ale myslim si, ze konkretne v tomto pripade je cela marketingova strategia zalozena na tom pocte menicov. Vies, ked mas konkurenciu, ktora ma velmi dobre referencie a klientelu, ako UE, livewires, alebo ine, tak musis skratka niecim uputat, aby sa ludia zacali zaujimat o tvoje vyrobky...no a v tomto pripade to islo na 6 menicov, ano urcite tieto sluchatka hraju velmi dobre, mozno az skvele, ale ide o to, ze ci je pouzitie prave dvoch menicov pre kazde pasmo natolko citelna zmena a zlepsenie voci konkurencii. Jedna vec, ktoru si mozes na head-fi vsimnut je aj to, ze akonahle pride nieco nove, tak sa najde milion ludi, ktori vychvalia a zaroven zatratia vsetko co poculi predtym...

Co sa tyka majitela firmy, tak ano, asi to bude profik, ale to, ze zalozil UE este nemusi znamenat, ze vsetky produkty osobne vyvijal, tiez v dnesnej dobe bohuzial nejde len o to, ze kto ma ake skusenosti pri vyrobe, ale skor o technologie, ktore sa pouzivaju, no a tie ma UE vsetky patentovane... :idea:

neber to skratka tak, ze ich tu niekto zatracuje, ale napriklad osobne som voci nim trochu skepticky :oops:

customy tu asi nema nikto, ale napriklad tak isto ako ty o jednych uvazujem, aj ked ja pojdem asi do ue11 ;-)

Ja s tebou suhlasim...aj o head=fi atd...ja beriem head-fi velmi s rezervou..precitam si co potrebujem a vyberiem si co potrebujem...w3 som takto kupil...jednu vec ktora mi trocha na nich vadi su bassy ktoru vpredu...ale to len kvoli stylu hudby ktory pocuvam...ked pustim elektroniku len pre skusku tak je to lahoda...

potom daj vediet ako hraju"00
Lighting
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 1. 6. 2009 21:08

ked budu tak dam, uvidime, ze ako sa zadari s prachmi predsalen som este student :mrgreen:

no a musim este povedat, ze som v tomto smere este celkom nerozhodny :oops:
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 1. 6. 2009 21:29

Mně to připadá jako běžný marketing... Má tam model za 800, 1000 a 1100 + doprava tam a zpět + odlitek od doktora za cca 100. Ty rozdíly v ceně jsou schválně malé, tak si každý stejně koupí ten nejvyšší model, recenze budou taky jen na ten nejvyšší a ty dva budou demokratická vata.
Nejsem odborník na sluchátka, ale výhoda zdvojených driverů mi doposud uniká, kromě výhody marketingové.
Za snobismus to nepovažuji, jsou jiné věci za 1200 dolarů, které jsou mnohem lépe vidět.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lighting 1. 6. 2009 21:44

Ovo píše:Mně to připadá jako běžný marketing... Má tam model za 800, 1000 a 1100 + doprava tam a zpět + odlitek od doktora za cca 100. Ty rozdíly v ceně jsou schválně malé, tak si každý stejně koupí ten nejvyšší model, recenze budou taky jen na ten nejvyšší a ty dva budou demokratická vata.
Nejsem odborník na sluchátka, ale výhoda zdvojených driverů mi doposud uniká, kromě výhody marketingové.
Za snobismus to nepovažuji, jsou jiné věci za 1200 dolarů, které jsou mnohem lépe vidět.

odtlacok u nas nestoji tolko....ak by sa bral cisto len material....bez prace...tak poho
Uvidme aky bude zaujem ...Westone mi odkazal ak bude zaujem poslu ma na skolenie...
Lighting
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka