bobzbrna:
Než mi začneš vkládat do úst své myšlenky a formulace, které jsem nikdy nenapsal, přečti si znova a radši opakovaně mé texty, na který reaguješ. Přijdeš na to, že tady vehementně nevyvracíš jejich obsah, ale jen své vlastní myšlenky. Pokud tedy jen přiblble netrolíš.
Ohledné tvé mylné domněnky, že pro mne platí nejdražší = nejlepší, jsem napsal:
"
Schválně jsem neuváděl cenu, protože si myslím, že těch ultrahighendových komponent, které jsou ale zároveň technická špička (např. Soulution), je míň než předraženýho šrotu (typu darTZeel).".
Ohledně tvé mylné domněnky, že jako etalon beru AMPLIFIKOVANOU hudbu, jsem jmenovitě tobě dvakrát napsal pravý opak:
"
Já píšu o neamplifikované hudbě, ta píšeš "Živý koncerty (amplifikovaný) jsou jako etalon k ničemu", uniká mi logika."
"
opravdu velký problém je, že drtivá většina lidí, kteří provozují hifi na jakékoliv úrovni, nemá dlouholetou pravidelnou zkušenost s poslechem živých neamplifikovaných nástrojů"Smysl a účel takhle nesmyslných reakcí chápeš jen ty.
neis:
Dostáváme se na tenký led chápání jednotlivých pojmů a definic. Abych řekl pravdu, nikdy se mi nestalo, aby někdo, s kým jsme poslouchali nějakou skutečně špičkovou sestavu v cíleně udělané akustice prohlásil, že to např. má málo basů
. Resp. lidi, kteří takové sestavy vlastní, mají dost zkušeností, aby mohli dobře odlišit to, o čem píšeš: zvuk sestavy vs vlastní preference. To jsou totiž dvě odlišné věci. Pokud někdo říká "to, co se líbí mě, je obecná reference špičkového zvuku", tak potřebuje navštívit ještě pár desítek živých neamplifikovaných koncertů a slyšet mnoho kvalitnéch sestav, aby pochopil, jak moc se ve svém názoru mýlí. To jsou zkušenosti, které se nedají přenést ani vysvětlit, dokud je člověk nežažije na vlastní kůži.
Názor "poslouchej, co se ti líbí a neřeš" nesdílím. Když jsem si před cca 25 lety ještě zcela nepolíben jakoukoliv znalostí a zkušeností s hifi pořídil do obýváku svou první hifi sestavu levných Technicsů a beden TVM, moc se mi její zvuk líbíl. Byl jsem z ní unešený, nechápal jsem, jak může něco doma hrát takhle parádně. Řídit se oním názorem, mám tuhle sestavu dodnes... A to bych, viděno mou dnešní sestavou a poslechovkou, dnes sám sobě dopřál opravdu nerad
.