ER 6i a i jiná sluchátka jsou k sehnání např. na
www.sluchatka.net. Asi nejlepší sluchátkovej obchod u nás. (bohužel, zrovna Phonaky zatím v nabídce nemají.) Pokud si obejdnáš cca do 15:00 hod, máš je v 99% doma už druhý den. K tomu mají dobrý přístup a dokážou poradit a pomoci s výběrem. Navíc jsou ochotní nezávazně zaslat prakticky jakákoliv sluchátka na zkoušku (proti vratné záloze) a to včetně špuntů!! Podrobnosti by ti určitě sdělili mailem, kdyby ses zeptal.
já jsem u nich kupoval minulý týden Jays q-jays. V úterý ráno objednáno, ve středu po práci jsem si pro ně šel na poštu.
Jinak o Etymotic Research se tu všude píše, že to jsou jedny z nejvěrněji znějících sluchátek na trhu. A tím pádem mají pro mnoho lidí málo basů, protože na rozdíl od většiny jiných sluchátek, je nijak nezdůraznují, ale hrají je pouze tam, kde skutečně jsou a tak výrazně, jak výrazně být mají. Ty ER 6i jsou dělané speciálně k přenosným přehrávačům. Mají nízkou impedanci a mají proti jimým modelům ER trochu zesílené basy. Ale i tak proti konkurenci basují méně.
Naproti tomu, Sennheisery řady IE mají prý basů až dost, stejně tak jako modely od Ultimate Ears. Jaysy a Phonaky by měly být basově někde uprostřed. Shure nevím, ale sluchátka rozhodně umějí.