Zoznam:
Inraaural - Shure SE 530
M-audio IE40(rebrandované UE fi. 10)
Etymotic ER-4P
Jays S-jays
Altec Lansing UHP 306 (rebrandované UE fi. 2)
Koss Spark Plug

Supraaural -
Koss Porta Pro
Sennheiser PX 200
Circumaural-
Beyerdynamic DT 880 32 ohm / verzia 2005
AKG K 701
Moje testovacie kritétiá : pohodlie, výšky, basy, stredy, priestor, celkové prevedenie, u in-earov mikrofónny efekt a izolácia.
10. miesto
KOSS SPARK PLUG (in-ear)
Pohodlie - slúchatka sú dosť veľke a tak trochu otravujú, nasádzanie mi nerobilo problém.
Výšky - celkovo chýbajú a znejú plechovo, čo ma ale v tejto kategórii neprekvapuje
Stredy - znejú akoby zdiaľky, majú kovový nádych
Basy - hučiace, prekrývajúce ostatné spektrá, akoby stále hrali tú istú frekvenciu
Priestor - ---- (žiaden)
Izolácia - izolácia je silnejšou stránkou Koss Spark Plug, systém stlačenia a rozbalenia peny v uchu funguje spoľahlivo, ale aj tak izolácia nedosahuje kvalít ER-4P, Shure 530 ani M-audio ie 40
Celkové prevedenie -laciné
9.miesto
SENNHEISER PX 200
Pohodlie - hlavový most je zmäkčený koženkovými náušníkmi, sú ideálne na dlhodobé outdoorové počúvanie
Výšky - rezavé, frekvenčne celkom vyrovnané
Stredy - sú silno ovplyvnené uzavretou konštukciou, akoby hrajúce cez plechovku
Basy - nevýrazné, nepresné
Priestor - malý, splývajúci
Celkové prevedenie - až na koženkové náušníky, v ktorých sa vám budú v lete potiť uši je konštrukcia kvalitná, výlisky presné a plast pružny a pevný
8. miesto
KOSS PORTA PRO
Pohodlie - až na zasúvajúci sa hlavový most, do ktorého sa často priškrípnu vlasy je pohodlie ukážkové, nikde nič netlači a aj keby, comfort zone to napraví.
Výšky - nevýrazne, syčiace
Stredy - pomerne dobré, zatienené basovou časťou
Basy - zatieňujú stredy aj výšky, sú zdeforomované a hrajúce tú istu frekvenciu bez rozlíšenia
Priestor - malý, hrajúci v hlave
Celkové prevedenie - výlisky neohúria ani neurazia, plasty tvrdé, výhoda kovového mostu, ktorý po čase uvolní napätie
7. miesto
ALTEC LANSING UHP 306 (in-ear)
Pohodlie - opletený kábel je pomerne ťažký a tak samozvane vyťahuje slúchatka z uší, kôli neflexibilnému káblu takmer nieje možne nosiť za uchom a tak minimalizovať silný mikrofónny efekt
Výšky - ako u takmer vštkých low-end slúchatok sú aj tieto nevýrazné a nedostačujúce
Stredy - kelímkovité, niekedy vokál nepríjemne reže
Basy - zahuhlané, ale lepšie ako u protivníkov uvedených vyššie
Priestor - znova malý, takmer neexistujúci.
Izolácia - pomerne slabá, v rušnom meste sa nedá dobre sústrediť na hudbu
Celkové prevedenie - plastové výlisky sú presné, avšak plast je tvrdý, eventuálne by sa pri nehode (prstúpením,prisadnutím) mohol zlomiť, to zasa nehrozí káblu, keďže je opletený textílnou tkaninou
[môj príspevok z Avfóra]:
Podľa mňa majú UE fi.2/ UHP 306 dosť málo výšok a moc veľa basov - naozaj moc moc veľa dunivých basov. Musel som ich každú chíľu zatláčať, lebo vypadávali, za uchom sa nosiť nedali pre extra tuhý kábel. Mikrofonný efekt bol nervy-drásajúci, ale za tú cenu...
6.miesto
JAYS S-JAYS (in-ear)
Pohodlie - je celkove na vysokej úrovni, slúchatka neuveriteľne ľahké, po dlhšej dobe ich ani necítim, mikrofónny efekt pri vedení kábla za uchom takmer neexistuje
Výšky - niekedy sa zdajú byť skryté, ale keď príde poriadný úder na bicie, hneď sa preberú a ja sa čudujem, čo také malé jedno-pásmovky dokážu
Basy - silné, úderné, nie príliš presné (ale zatiaľ jednoznačne najlepšie)
Stredy- sú trošku poddekovité, ale to iba oproti konkurentom 3oj a viac násobne drahším
Priestor - výborný, široky, dostatočne vzdialený (nehrajúci v hlave)
Izolácia - vzhľadom na to že sa nezasúvajú až do zvukovodu je izolácia výborná, celkovo je dostačujúca
Prevedenie - kvalitné, kábel je tenký ale pevný, nezamotávajú sa, výborné príslušenstvo
5. miesto
ETYMOTIC ER-4P (in-ear)
Pohodlie - bez výhrad, zozačiatku tlačia gumové nástavce, takže som mal napuchnuté ucho... ale po čase ucho (nie slúchatka) povolilo a počúvanie bolo nerušené.
Výšky - tak ako celý prejav sú krištáľovo čisté, priezračné a presné
Basy - takmer neexistujúce, takže neviem

Stredy - kruto pravdivé, nič neodpúšťajúce, analytické
Priestor - malý, vo vnútri hlavy, ale už si to presne nepamätám
Izolácia - KING OF ISOLATION
Prevedenie - tržnicové, nekvalitné výlisky, príliš dlhý kábel
4.miesto
BEYERDYNAMIC DT 880 2005 manufaktur
Pohodlie - ukážkové, po chvíli som zabudol, že ich mám na hlave, náušníky sú neuveriteľne mákké a jemné
Výšky- výrazné, príjemné, niekedy málinko rezavé
Stredy - trošku skryté výraznejšími basmi a výškami, inak príjemné
Basy - Hneď som si všimol hutnosť prejavu, pri rockových - metalových skladbách bas krásne doplňuje zbytok pásiem. Basy sú uhladené, no v niektorých veľmi náročných pasážach majú sklon hučať. (naozaj náročných, bežne sa to neprejaví) [z môjho príspevku na avfóre]
Priestor - menší, nie príliš rozlišujúci nástroje
Prevedenie - výborné ba vynikajúce
3.miesto
SHURE SE 530 (in-ear)
Pohodlie - výborné až na tenký kábel, ktorý sa pri vedení za uchom nepríjemne zarezáva do pokožky, takmer žiadny mikrofónny efekt
Výšky - perfektné, cinkavé, výborne doplňujúce zbytok pásiem
Stredy - najlepšie pásmo týchto in-earov, nič nevytŕča, krasne hladké vokály
Basy - príjemné, kvantitatívne akurát, trošku menej rozlíšené
Izolácia - výborná najma s Shure "olivami"
Priestor - široký, presne rozlišujúci nástroje
Prevedenie - vynikajúce, krásne a kvalitné výlisky, vysoká úroveň použitých materiálov
2.miesto
M-AUDIO IE 40 (Ultimate Ears 10)(in-ear)
Pohodlie - výborné, akurát kôli veľkosti niesu príliš vhodné na zaspavanie

Výšky - cinkavé, čisté, samostatné výškové pásmo má určite nemalý význam
Stredy - výborné, sebaisté... nič sa nedá vytknúť
Basy - explozívne, neúnavné, krásne prekreslené
Priestor - menši ako u Shure, ale dostačujúci na rozlíšenie horizontálnej aj vertikálnej polohy nástrojov
Izolácia - dobrá, pre systém nasádzania (nezasúvajú sa až do zvukovodu) má svoje obmedzenia, ale posluch je nerušený aj v autobuse
Prevedenie - žiadne výhrady, len najkvalitnejšie materiály....iné sa za takú cenu ani čakať nedajú
1.miesto - môjho srdca šampión
AKG K 701
Je to už nejaký čas, čo som prvý kráť počul tieto slúchatka (rok). Popri nich som mal všetky vyššie uvedené, ale ani jedny ich celkovo neprevýšili. Takže:
Pohodlie - náušníky z velúrového materiálu dobre držia na ušiach, AKG nedosahujú kvalít Beyerdynamic, ale pre ničím nerušený posluch je pohodlie viac ako dostatočné
Basy - presné, úderné, kvalitativne výborné, hladko znejúce a pritom ničím nezasahujúce do ostatných pásiem
Stredy - kapitola sama o sebe, perfektné skĺbenie analytickosti a zábavy, neuveriteľne čisté a prehľadné
Výšky - cinkavé, výrazné, hrajúce akoby úplne samostatne niekde mimo basov a stredov
Priestor - najširší zo všetkých testovaných slúchadiel, presne rozmiestnené nástroje, hlasy znejú perfektne v priestore
Prevedenie - precízne z tých najlepších materiálov a pritom za rozumnú cenu, keď berieme na vedomie to, že sa zvukom vyrovnajú reprosústavam za tisíce Eur, je cena 250€ bagateľ.