[recenzia] Test 10-tich inra/supra/circumaurálov!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hertz-sk 20. 6. 2009 21:55

Neviem, či by nebolo lepšou voľbou niečo univerzálne (westone) ako kombinácia dvoch nie úplne špičkových...to už je ale na tebe.
DAC YBA WD202 => XLR MOGAMI => Mackie HR824
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 20. 6. 2009 21:59

Já vim, že hmpf eswéčka chválí. Ale vem si jsme slyšeli HD380 a DT770. No nevim jak tobě ale mě to teda dech nevyrazilo, spíš utvdilo v názoru na uzavřenou konstrukci. Ale nadruhou stranu je jasný, že třeba JVC HP DX-1000 nebo Sony MDR R10 budou bomby.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 20. 6. 2009 22:01

Já doufám, že se u nás v létě začnou prodávat ty shure, protože Jude je dost chválil, a u nás by se daly vyzkoušet.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod nikdo 20. 6. 2009 23:38

K701 - mají i negativa. Tlačí mne most nahoře na hlavě, chtělo by to polstrování. Mají velmi přesný zvuk, takže jsou slyšet a mohou vadit vady nahrávek, které jsem na svých starých sluchátkách (AKG K141 Monitor) neslyšel (nebo jsem si za tu dobu už zvykl :-). Před případnou koupí bych proto doporučil vyzkoušet je na soustavě a nahrávkách, které se na nich budou poslouchat. Nicméně s recenzí úplně souhlasím, i podle mne nejlepší volba.
nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2009 00:20

Pěkná recenze - sice na sluchátka moc nejsu, ale test se mi líbí a hlavně mě zaujalo srovnání Sennheiser PX200 a Koss Porta Pro. Nechceš do testu ještě přidat otevřený Senny PX100 a porovnat je hlavně s těma Portama?
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hertz-sk 21. 6. 2009 07:03

vanDave píše:Nechceš do testu ještě přidat otevřený Senny PX100 a porovnat je hlavně s těma Portama?

Žial, tie nemam k dispozicii, ale môžem ešte dodať, že PX 200 majú na supraaurály celkom slušnú izoláciu.
nikdo píše:K701 - mají i negativa. Tlačí mne most nahoře na hlavě.

Skús si ich posunúť viac smerom ku temenu hlavy, aj mňa po určitom čase tlačia, ale táto pozícia to vyrieši :-)

Ešte by som mal asi dodať, že rozhodovanie medzi 2. a 3. miestom (shure vs. m-audio) bolo naozaj neľahké pretože obidvoje slúchatka sú vynikajúce a záleží len na preferenciach - tie moje posunuli M-audio.
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 21. 6. 2009 10:19

Mě se celkově zvuk sluchátek od Audio Technica líbí, ESW9 byly pohodlný, jsou to přenosný sluchátka a proto nejdůležitější pro mě byl zvuk ze zázraku zvaném mp3přehravač a hrálo to nečekaně docela dobře.. ale to nic přeci neznamená, někomu může vadit horší přehlednost, kontrola na basech, trošku dusící mohli by být více otevřený, doporučuju je rozhodně před koupí ozkoušet což je samozřejmě nemožný. I ten člověk co je měl po mě si je hodně pochvaloval do té doby než mu je kolega z práce rozsedl nebo co :oops: takovýhle příběch dokáže napsat opravdu jen sám život.
Naposledy upravil hmpf dne 21. 6. 2009 18:47, celkově upraveno 5
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 21. 6. 2009 10:26

Jej, tak to mi je jich sakra líto... je to můj sen, zlatíčka jedny japonský.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Figut 21. 6. 2009 19:04

hf5 možná mají víc basů než Phonak (to se tedy divím) ale rozhodně nemají Phonak míň basů jako ER-4P. Takže srovnání hf5 a ER-4P určitě v tomto směru pokulhává. Ani ER-6i nejsou zdaleka tak basové jako Phonak. A tady je porovnání hf5 s ER-4P. http://in-ear.cz/2009/nove-etymotic-research-hf5/ . Tak se uvědom :idea: :-))
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 21. 6. 2009 20:01

Figut - Nič proti, ale z tvojho príspevku sa dajú vyvodiť len dva závery :

Buď si počul aj ER-4P aj hp5, alebo nerozumieš písanému textu. :roll:

hertz-sk - Veľmi pekné porovnanie, vďaka Ti zaň. Len by som mal menšie výhrady k priestoru u UHP306 - podľa môjho názoru bol o niečo lepší ako na KPP. ;-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 21. 6. 2009 20:16

UHP306 mají užší prostor, asi tak o 2 cm vpravo i vlevo :mrgreen:
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod hertz-sk 21. 6. 2009 21:19

Keby som porovnával nejakú vyrovnanú partičku, tak by som lacné úsky toľko nezahanboval, ale môj test bol kritériami rovnako náročný pre všetky modely, preto toľko kritiky.... inak ceny modelov boli od asi 20€ po 350€
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 21. 6. 2009 21:28

eraser_svk píše:Figut - Nič proti, ale z tvojho príspevku sa dajú vyvodiť len dva závery :

Buď si počul aj ER-4P aj hp5, alebo nerozumieš písanému textu. :roll:

Nevím, kde je chyba :?: (Jsou to hf5 :kuk: )
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 21. 6. 2009 21:58

pekna recenzia, len tak dalej :tleskani
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 21. 6. 2009 22:36

Jo ještě bych za ty názvy sluchátek dopsal cenu (nejlíp z jednoho obchodu).

BTW: Docela koukám na ty značky - třeba že M-Audio dělá sluchátka jsem až doteď nevědel.
Ještě před pár lety to bylo jenom o Koss, Sennheiser, AKG a Beyerdynamic a teď? :-))
Ale čím větší nabádka tím líp (až na to rozhodování... :-D).
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka