sluchátka u PC - jak regulovat hlasitost

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 18:42

Zdravim,

potřeboval bych poradit jak si udělat "něco " , čím by se dala regulovat hlasitost u sluchátek k PC (vlastně čemukoliv)

sluchátkový zesilovače jsou dost drahý, navíc zesilovat nepotřebuju, stačí mi jen regulovat hlasitost!

stačilo by mi něco ve stylu jak je třeba na kabelu k přenosným přehrávačům,

jde to nějak vyrobit (nějakej regulátor) a zbastlit, nebo koupit

díky

/edit: PS nevim jestli to ovlivní kvalitu reprodukce ale potřebuju to kvůli hrám takže to zas taky nehraje roli
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 24. 6. 2009 19:12

Kupoval jsem kdysi v kamenné prodejně http://www.mader.cz nějaký podobný přepínač sluchátka/PC reprobedny, kde byl navíc vestavěný potenciometr pro regulaci hlasitosti sluchátek:
http://pc.itek.cz/multimedia-sluchatka- ... O-PC-repro

Prošmejdi internetové obchody s výpočetní technikou, v audio příslušenství to určitě někde najdeš. Stálo to něco přes 200,- Kč, kvalita Mao C-Tung. ^^ Ale fungovalo to v pohodě a na hry by to mělo stačit
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 19:19

no nebo mě tedka jestle napadlo nejsou na to nějaké programy které by pomocí klávesové zkratky regulovali celou hlasitost (ježne to bych si pak musel vždy dát úplně nahlas kdybych to vypínal abych pak třeba do repráků pouštěl 100% a nenastavoval zbytečně repráky a nebylo to pak zkreslený

ale než zbastlim koupim něco manuálního tak softwarové možnosti jsou mi milejší
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 19:20

no kdyby mi někdo poradil neco takového co by se dalo sehnat v praze a kde jako uvedl Kozousch tak by to byla ideální varianta
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 24. 6. 2009 19:26

na tohle používám multimediální klávesnici s kolečkem na regulaci hrasitosti v systému, u wmp11 jde s ní dokonce regulovat jen samotný přehrávač.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 24. 6. 2009 19:27

Taky je možnost koupit PC reprobedny, které mají výstup na sluchátka. Většinou se při připojení sluchátek odpojí reproduktory, takže hrají jen sluchátka - pak lze hlasitost regulovat ovladačem na reprobednách.

A vůbec nejlepší bys měl koupit si v bazaru klasický stereo zesilovač a reprobedny - hrálo by to na rozdíl od PC repráčků parádně přes bedny i přes sluchátka připojená ke stereo zesilovači. Ale to už jsme dost odbočili ....
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 19:30

ano ale to jsou opravdu ne moc zvkukově kvalitní reprobedny

mě to opravdu stačí (PC mám v pokoji s jeste jedním) tak abych při hrách nerušil okolí

jj to jak si mi poslal nevypadá zle, neni to ani drahý a v podstatě je to potenciometr na hry to bude až až

je tohle už jsem měl v plánu dlouho(zesik +repráky), no já tu mám hifinu ale ta je přes půl pokoje (pc na ní mám kabelem vedený) ale abych tady vedl kabel ke sluchátkům mi extra good nepřijde, když si pustím hudbu tak to nikomu extra nevadí nebo se to popřípadě nějak vyřeší ale na hry by to chtělo takovej regulátor, koukám že ho v jednom obchode v praze maj no do dvou stováků to jde
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 19:38

no tak softwarove je to na ***** sice to účel plní ale vpodstatě to mění hlasitost všeho takže pak se to musí dát na max zpátky (už jsem jeden prográmek vyzkoušel s tema klávesovýma zkratkama, a stejně to mení jen ve windowsech a ne ve hře)

no hele a kvalita přes ten regulátor se zhoršila? (jsetli máš přesně tenhle kousek má to aspon přívodní kabel dva metry? nebeo tak 1-1,5 m?), tak problém kabel tam přiletovat by taky nebyl
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 24. 6. 2009 19:46

Nic letovat nemusíš, JACK prodlužovák koupíš za 40 Kč v každém OKAY. U toho Switche jsou kabely od zvukovky k regulátoru metrové určitě. Dával jsem to mojí známé do práce k integrované zvukovce, běžným sluchátkům a docela slušným PC reprobednám, ale nezkoumal jsem to detailně - nebyl důvod. Ale nic vyloženě rušivého to rozhodně nedělalo. Kamarád má to samé doma a taky nic škodlivého nehlásil.

Pokud to mají někde skladem, můžeš si s sebou vzít MP3 přehrávač a sluchátka a otestovat to na místě - pokud tě to tedy nechají cvičně vypárat z plastového zavařeného obalu
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 19:53

edit naletovat je to lepší a problém to není, jinak bud teda udělám to že na to píchnu bedny a sluchátka a když by to hrálo špatně (silně pochybuji že by to nejak zkuv kazilo) tak dám do základovky rozdvojku a jeden kabel do tohohle parchanata se sluchátkama a druhej normálne do repro

koupím
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 24. 6. 2009 19:55

Pokud ti budou stačit přívody délkou, letovat nic nemusíš - zapojíš a gamesíš
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 20:07

tak samo zas tak blbej nejsem :D

ale pokud jeste nekoho napadnou takový regulátory , přepínače s regulací atd... tak at sem klidně napíše

PS: jeste ad klávesnice to nehrozí mám tu nejlevnější na trhu (asi za 125kč) a dražší kupovat nehodlám
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 24. 6. 2009 20:16

Když už ses tak rozšoupnul za drahé piáno, proč sis nekoupil rovnou model s regulací hlasitosti?
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=33768
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 24. 6. 2009 20:31

to asi proto že jsem to při koupi nepotřeboval ne? navíc tohle se dá (i když nevim kde by to jeste melo smysl) použít kdekoliv ne jenom u PC?
0mira
Junior

Další stránka