Sluchátka na vše (1500kč)

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Peha001 28. 6. 2009 18:08

Potřeboval bych poradit. Chci si koupit sluchátka, která budu požívat jak na poslech hudby (hlavně na to je chci) z ntb tak z přehrávače (poslouchát hlavně rock, punk-rock atd.), tak i na hry a filmy. Budu je hlavne využívat doma nebo na koleji, případně i ve vlaku, takže budou jezdit se mnou. První problém je, že nevím jestli špunty nebo uzavřené sluchátka (nechci rušit a nechci být rušen). A cenová hladina kolem 1500kč. Děkuji za rady a nápady.
Ipod Nano 5th 8GB, Sony Vaio FW41E, HTC Desire
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod couman 28. 6. 2009 18:29

no tak do toho vlaku prudko odporucam spunty a tiez ma nenapadaju uzavrete sluchatka v tejto cenovej triede, ktore by stali za zmienku...
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peha001 28. 6. 2009 19:37

a proč do vlaku ne špunty? A tak přece musí nějaké, které aspoň trochu za něco stojí existovat ne? A nějaké teda které by za tu zmínku stály by přišly na kolik?

//xxxdvorixxx: odporučam (?) je doporučuji ;)
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod GiGiDAGia 28. 6. 2009 20:50

Co uzavřené AKG K 81 DJ nebo Audio-Technica ATH-SJ5 ?
nositel titulu: OGOznalec no. 1*** (od qwertoma)
SE K550i, Nokia E61, iAudio G3
GiGiDAGia
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 6. 2009 20:54

Klasika, Beyery DT235, ty SJ5 jsem dnes viděl, moc pěkný vzhledově.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod GiGiDAGia 28. 6. 2009 21:04

xxxdvorixxx: A slyšel si je ? Já na ně jen četl doporučení, mám na ně zálusk.

EDIT: ty Beyery bych si mezi lidi nebral :-D
nositel titulu: OGOznalec no. 1*** (od qwertoma)
SE K550i, Nokia E61, iAudio G3
GiGiDAGia
Junior

Odeslat příspěvekod Peha001 28. 6. 2009 21:19

a rozdily mezi tema AKG a AT? Vzhledově se mi rozhodně ty AT libi vic. A nevíte kde byse daly vyzkoušet? Třeba v Brně nebo Ostravě?
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 28. 6. 2009 21:43

Bohužel ty At jsem neslyšel, spíš střílím od boku, ty Beyery ano.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peha001 29. 6. 2009 00:24

a já jsem ještě na začátku psal, že nevím jestli špunty nebo uzavřené. Co si ostatní o tom myslíte? A jak to bude v porovnání s kvalitou zvuku? A které z těch špuntů by připadaly v úvahu?
A ještě mě napadlo nějaká polouzavřená? Bude u nich nějaký vetší nárust kvality zvuku? Jaké s nima jsou zkušenosti? A jen znovu podotykám, že po městě s nima chodit nebudu, spíše tak na doma, na cestování a k tomu počítači.
A poslední dotaz, co říkáte na DENON AH-P372?
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 29. 6. 2009 10:25

Co ER-6i?
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peha001 30. 6. 2009 12:54

ještě mám dotaz, třeba mi také poradíte. Mladý a nerozvážný jsem před rokem na aukru (tudíž bez záruky) koupil CX500, ale za pár měsíců mi jedno sluchátko najednou začalo hrát potichu, nepřestalo ale hraje prostě o dost tišeji než to druhé. Uchem ani nástavcem to není to už jsem zkoušel. A nejdivnější na tom je, že když v uchu není zastrčené tak jak má být (je volně přiložené k uchu), tak haje několikanásobně hlasitěji. Neporadí mi někdo co by se s tím dalo dělat?
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 6. 2009 13:18

Vyčistit filtr v lihu smočenou tyčinkou na odličování.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Peha001 30. 6. 2009 13:48

tak jsem to udělal a nic :( nevím teda, co se tady u těch sluchátek považuje za filtr, jestli je mám nějak rozebrat anebo co mám čistit?
Audio-Technica ATH-M50
Peha001
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 6. 2009 14:00

http://www.sluchatka.net/95-sennheiser- ... xl-300-ii/

Jediným problémem, kterým tento model častěji trpí, je slabá hlasitost jednoho sluchátka - následující informace se více či méně týkají vlastně všech in-earů. takže: jestliže Vám začně sluchátka hrát po čase velmi potichu, příčina je 99.9% ucpání průzvučné mřížky ušním mazem. K odstranění tohoto „problému“ skutečně není potřeba sluchátka reklamovat. Stačí namočit vatu/vatovou tyčinku či vatový tampón v lihu nebo nejlépe izopropyl-alkoholu (IPA) a tím konec sluchátka důkladně vyčistit. Někdy je špína natolik nacpaná do mřížky, že je nutné ji nechat navlhčenou odmočit až 2hodiny - a poté opět setřít. Při tomto postupu dbejte na to, aby se tekutina nedostala úplně dovnitř sluchátka.

Jelikož je odstranění problému s tichým sluchátkem poměrně náročné, je rozhodně nejlepší prevence - stačí pravidelně sluchátko lihem během vteřiny vyčistit a problém vůbec nenastane. Stejně tak je doporučeno čistit pravidelně uši. Na reklamaci sluchátka posílejte až poté, co tento postup nezabere (což je vysoce nepravděpodobné)

Na závěr doplním, že krom mřížky existují i jiná řešení u jiných výrobců - buď vyměnitelné filtry (velmi drahé), nebo vůbec žádná blokace a zcela volný průchod pro zvuk - to ale vyžaduje opravdu pečlivou pravidelnou údržbu, takže se používá jen u dražších modelů, které bude s větší pravděpodobností jejich majitel náležitě hýčkat
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Další stránka