Jake spunty? Nakup v USA..

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod anim mina 30. 6. 2009 14:29

Ahoj,
vybiram si spunty k Iphonu 2g.

Doted jsem "pouzival" spunty od Koss za cca 500 (ne Plugy, ty se mi kdysi davno rozbily a deptalo me jejich nasazovani). Ale moc jsem neposlouchal pze me to nebavilo jak to nebasuje.

Mel jsem moznost vyzkouset lepsi sluchatka, kamarad ma Senn cx 95, ktere mi prisli perfektni, ale po tom, co jsem si vylepsil audiosystem v aute, tak nic moc. (Dal jsem tam lepsi radio a Hertz dcx 690 a zvuk sel o 1000 % nahoru, hlavne ty basy, ktery clovek nejenom slysi, ale i citi, takovej zivej zvuk)

Jendou mi kamaradka pustila Lil Johna - throw it up na prehravaci Iriver (EQ - UBass) a sluchatka sporta pro.. to bylo hodne dobry, ze tam byly i ty mezi basy, ze me to uplne obklopilo, uplne mi behal mraz po zadech..

CO POSLOUCHAM
Ke stylu co posloucham.. Driv rock..ale ted spis hip hop hlavne kuli basum, ze clovek tu muziku muze citit, to me fakt bavi.. ale nechci zase neco totalne prebasovanyho, protoze cas od casu mam naladu na neco zivejsiho od linkin park, offspringy nebo fat boye po system of a down a oldies (takovety oldschoolovky, jako self - stay home, ghost busters..proste pro srandu) a casto pak posloucham soundtracky od animaku (sheryl crow - real gone, shrek apod..)

takze od vseho neco, ale hlavne bych si tam chtel uzit ten hip hop..

CO JSEM ZVAZOVAL

Procital jsem tu diskuzi co komu doporucujete a driv sem nechapal jak nekdo muze koupit sluchatka za 1000..ted bych se asi rozhod pro Senny CX 300, kdybych je kupoval v CR..

ale poletim do USA, takze zvazuju koupit si spunty tam..tam bych rozsiril rozpocet cca na 3000 kc ( jen kvuli tomu pocitu ze fakt usetrim oproti CR, i kdyz nebudu mit zaruku)

jsem trochu nervozni ze zaruky, pze jakmile by se sluchatkama neco stalo, tak by to byly penize v pr*..
- takze bych chtel aby byly pevny, bytelny (nebo da se nekde v CR opravit sluchatka i bez zaruky ? Jak casto se podelaj drazsi sluchatka ? Kolik muze oprava stat ? )

- hodilo by se kdyz budou izolovat, pze budu jezdit po praze v MHD
nebo existujou naky krome kossu ktery maj zaruku i tady v CR, kdyz je koupim v USA ? asi ne..
mate nekdo negativni zkusenosti s nakupem v zahranici ?

Dival jsem se co by slo..

Ultimate ears super fi.5 EB ... 140 USD
Ultimate ears super fi.5 (bez EB)... 150 USD (jina konstrukce, vypada tak jako klasictejs)
Etymotic hf 5 ... 140 usd
Etymotic ER-6i ... 80 usd

Cet jsem tu hodne i o nakejch phonak, ale ty v USA vubec nemaj..

tak co byste mi poradili ?

dik za rady;)

EDIT: specha to.. odlitam za par dni.. :-)

Jinak jsem trochu nervozni co budou delat ty sluchatka UE s nizsi impedanci na iphonu ? kdyz ma udajne 32 ohm..
anim mina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 30. 6. 2009 14:38

Vůbec mě nebaví číst tak dlouhý příspěvek, ale došel jsem k těm basům... Etymotic se ti líbit nebudou. Jsi jeden z těch, kterým je z mírně tuněného auta slyšet dunění a tomu já nerozmím. Místní bassheads ti poradí.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 30. 6. 2009 14:43

Tak když se ti porouchaj, tak je holt pošleš do usa na opravu, cenný dopis tam stojí 140 korun včetně pojištění na 5 tisíc.

okolo 150 dolarů máš docela výběr, být tebou zkusím Monster turbines, ty jsou docela basový a celkově by měli zvládat všechny žánry.

Etymoticy by na tebe měli moc málo basu.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod anim mina 30. 6. 2009 14:57

Figut píše:Vůbec mě nebaví číst tak dlouhý příspěvek, ale došel jsem k těm basům... Etymotic se ti líbit nebudou. Jsi jeden z těch, kterým je z mírně tuněného auta slyšet dunění a tomu já nerozmím. Místní bassheads ti poradí.

to je proste pozitek pro me.. (ale z auta mi to moc neduni.. nemam SW)

jinak zapomel jsem dodat.. nemam rad ostre vejsky, treba nekdy u pisnicek tam jsou v pozadi cinely nebo co to je, takovy to tss.. nedokazu to popsat..a to je mi uplne neprijemny.. takovy ostry..

k tem MONSTER TURBINE - vypadaj dobre..dik za tip..asi s nima nemas zkusenosti ?

hloupej dotaz, ohluchnuti a snizeni citlivosti usi nezavisi ani tak na frekvenci jako spis na tej urovni hlasitosti ne ? (jestli mi nemuzou nejake extra basy poskodit usi)
Naposledy upravil anim mina dne 30. 6. 2009 15:01, celkově upraveno 1
anim mina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 30. 6. 2009 14:58

Jo, jasný Turbines pro tebe.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 30. 6. 2009 15:04

Basy ze špuntů cítit nebudeš. Ty potřebuješ kilowattový zesilovač a bedny z vesnických zábav, aby ti basy rozhodily srdeční rytmus.

Figut píše:Jsi jeden z těch, kterým je z mírně tuněného auta slyšet dunění a tomu já nerozmím.

Duní, otřásá se, ale nejede.
Naposledy upravil oneill_sx1 dne 30. 6. 2009 19:16, celkově upraveno 1
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod anim mina 30. 6. 2009 15:37

2oneill : tak prehnanej fakt nejsem.. zesilovac nemam a na "vesnickej zabave" sem nikdy nebyl takze nevim..ale na platu mam hertzy za 1500 a jsem spokojenej (ale teda basy mam v radiu nastaveny na max )

2bína: vypadaj paradne, sice za stejnou cenu jako ty UE ale tak snad se jim vyrovnaj.. jedina mam strach z toho kabelu..prej neni extra tlustej..ale neco by to snad melo vydrzet (nikdy sem nemel sluchatka za vic jak to 500)

mas nejaky zkusenosti s tim reklamovanim do usa ? opravdu jim to poslu v obalce za 200 a oni mi to treba poslou za mesic az do CR opraveny ? :-)

tady v cr mi je asi nikdo neopravi co ?
anim mina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 30. 6. 2009 15:39

Do USA ne, ale do německa. Česká pošta je vcelku levná a tito výrobci(kromě UE který se hrozně zkazil poté co ho převzal Logitek) většinou dost ochotní. Neměl by v tom být problém.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod expresado 30. 6. 2009 18:37

v amerike ak planujes ist do kamenneho obchodu tak by ti mohli dovolit vyskusat, ak ti budu turbiny slabo bassove tak k nim vyskusaj nejake AMP napr. Fiio E5.
Ale ak si uplny bassofil tak co pisali tak hrozne bassove su tieto http://www.amazon.com/Ultimate-Super-fi ... 215&sr=8-1
iPod Touch 4G >> HiFiMAN RE-262
expresado
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 1. 7. 2009 08:39

Mna zaujalo, ze KOSS Plug ti nebasovali. Podla mna jediny problem bol v tom, ze si ich nevies poriadne nasadit (musi vzniknut v uchu podtlak).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hmpf 1. 7. 2009 08:55

Vyzkoušej si radši u nás něco z řady IE od Sennheiser. Co by za to dali Amíci kdyby se prodávali u nich za naši cenu.
Hlavně ať tady zas někdo nepíše že neizolujou ;-) stačí ozkoušet nástavce od jiných značek..
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anim mina 1. 7. 2009 14:55

2odar : to ze nebasujou bylo na tu pecky koss... plugy basovali..ale to uz je fakt hodne davno..a me byly neprijemny.

2hmpf : senny ale tolik nebasujou ne ? a hlavne ja bych nemel na jiny nez IE 6..

2expresado : fiio mam, ale zas tak moc to nepomuze.. ty UE co mi doporucujes jsem si puvodne vybral.. ale aby to nebylo prehnany..prece jenom kdyz pak slysim jen basy, tak je to taky o nicem (ale to by snad takhle drahy sluchatka delat nemeli)

a taky mam u UE vitr jak Bina napsal ze je prevzal Logitech a od ty doby nic moc.. se zarukou a tak..potrebuju nekoho ochotnyho..

jinak uplna parada je, ze primo ve meste kde budu, je obchod, kde by mohli mit ty turbiny, ale jesi mi je nechaj vyzkouset to nevim...sem zvedavej.. mam strach aby treba nepadali z usi..nebo tak..

jinak neska sem opet poslouchal senny cx 95 a ty by mi docela stacili.. jen je to takovy malo zivy, ale to je asi o hlasitosti.. jinak hrajou dobre..

jak velkej rozdil muze byt mezi cx 95 a tema turbinama nebo UE ? Myslite ze velkej ? nedokazu si to vubec predstavit..
anim mina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod couman 1. 7. 2009 16:07

velky a nedokazes pokial to nebudes pocut
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anim mina 8. 7. 2009 16:35

tak si asi zkusim poslat ty turbiny.. sem zvedavej..hlavne se bojim aby se mi nepodelal treba po 2 mesicich kabel..to by bylo hodne vyhozenejch penez..ale v cechach za 3000 zadny poradny basovy sluchatka nekoupim ne ?
anim mina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 8. 7. 2009 19:02

Nejlepší je zkusit sluchátka, co nikdo nezná. Držíme palce našim pionýrům. ;)

Za 3l jdou v ČR koupit i dost dobrý sluchátka (např. Phonak Audéo). Za fakt hustý basový by mi bylo 3l secsakra líto.
pHp
Mírně pokročilý

Další stránka