udržení sluchátek v uchu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 9. 7. 2009 12:56

Koupil jsem si sluchátka ale v pravém uchu mi méně drží a vypadájí. Nějaký tip jak jim pomoci ? Díky.
přesnějí tyto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37652
Paul Saunders
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nocomichi 9. 7. 2009 14:57

Rozdupat na prach a koupit si alespoň trochu slušná sluchátka, která mají ve výbavě i náhradní špunty různých průměrů.
nocomichi
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 9. 7. 2009 15:06

no tak to je rada nad zlato...

špuntová sluchátka se zasunují více do ucha než klasické pecky na které jsi pravděpodobně zvyklý. Gumové nástavce by měli do ucha zalést celé, poznáš to podle zvuku, který po správném nasazení dostane lepší zvuk.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod couman 9. 7. 2009 22:30

ak maju niektory zo standardnych typov nastavcov, tak skus comply foams, aj ked tie stoja polovicu toho co tie sluchatka za par, ale pohodlicko zarucene ^^

pripadne skus nejake ine penove nastavce, tie by tiez vypadavat nemali ;-)
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Paul Saunders 15. 7. 2009 20:57

mno ono v baleni jsou..mam ty nejmensi , do leveko ok ale prave mam asi nejake ppostizene. zkousel vycero sluchatek, vsude stejne.... mam teda vyzkouset ty comply foams ? pisu z pda padrdon za preklepy
Paul Saunders
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ScRyX 15. 7. 2009 23:23

Ja mam tiez pravy zvukovod sirsi ako lavy, no nejako som si zvykol, ked svoje pfe spravne zatlacim tak je to ok. S comply nemam ziaden problem, vyplni to ucho tak ako ma.
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 16. 7. 2009 00:46

S tímto problémem jsem se také setkal. Vyřešil jsem to pouze tak že jsem si koupil tohle
Obrázek
Máš to zaražené téměř až v mozku. Hraji s tím bezproblémů i basketbal. Neboli. To s čím máš problém jsem nedokázal vyřešit jinak, než koupit si sluchátka které mám zaražené tak, že vypadnout prostě nemůžou.Takže jsem ti sice neporadil ale podělil jsem se alespoň o moji zkušenost.
Dr.Gonzo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 16. 7. 2009 09:44

Gonzo, on takovýhle sluchátka má, má ale problém, že mu žádný silikon v pravém uchcu nedrží. Zkus si přečíst na co radíš.

Paule, být tebou tak bych zkusil si comply(teda jestli budou vůbec na tyhle pasovat), a jestli ti nesednou ani ty, tak se můžeš na in-ary vykašlat, teda pokud nebudeš plánovat custom IEM.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod pHp 16. 7. 2009 10:49

Comply teď mají 3 velikosti špuntů, takže by to vyřešit měly. Bohužel pak ale cena nástavců bude podstatně převyšovat cenu sluchátek.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 16. 7. 2009 12:09

Bína píše:Gonzo, on takovýhle sluchátka má, má ale problém, že mu žádný silikon v pravém uchcu nedrží. Zkus si přečíst na co radíš.

Paule, být tebou tak bych zkusil si comply(teda jestli budou vůbec na tyhle pasovat), a jestli ti nesednou ani ty, tak se můžeš na in-ary vykašlat, teda pokud nebudeš plánovat custom IEM.

Nemá! Já jsem měl ty co má on nebo lépe řečeno hodně podobné. Jenže ty co má on mají tu gumu přímo zarovno se sluchátkem. Zatímco na těch co ukazuji je ta guma jakoby naboku sluchátka, čímž pádem máš sluchátko v uchu a ta guma jak je zboku ti zajede mnohem více do ucha. Psal jsem že ty co má on jsem měl a vyřešil jsem to těmahle zahnutýma. Na co radím jsem si četl. Dívej se na fotky...
Dr.Gonzo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod couman 16. 7. 2009 12:39

ehm, nejako v povodnom prispevku nemozem najst, ze tvoja rada sa vztahovala k tomu, ako je vedeny vyvod zo sluchatka...inak sa dalo predpokladat, ze odporucas klasicke IEM, ktore ma... ;-)

//edit
este by som k tomu podotkol, ze nakolko sluchatka od sony s takym sikmym vyvodom mam, tak to, ze ako drzia v uchu je velmi individualna zalezitost...osobne nemozem povedat, ze by tento system nejako extra v uchu drzal, alebo ani nedrzal, taky priemer...
a tiez musim povedat, ze ani zdaleka sa tak hlboko do ucha nezasuvaju ;-)
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 16. 7. 2009 16:12

Má je jiné. Má ty klasické kde je ta guma rovně. Já jsem poukázal na ty, kde je ta guma šikmo, takže když se dají do ucha tak ta guma se v tom uchu jakoby zahákne a skoro není možné aby to vypadlo. Tedy alespoň u mě to byla od těch o kterých píše k těm o kterých píšu já ohromná změna. To že je to tam našikmo prostě funguje jakoby háček v uchu. Ale je to jen moje zkušenost. Pouze jsem mu napsal že jsem s tím měl také problém a vyřešil jsem to až takhle. Toť vše. Jestli se to někomu povedlo dát hlouběji do ucha nebo ne je mi opravdu šumafuk...
Dr.Gonzo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod couman 16. 7. 2009 16:23

no ano to sme uz pochopili, bina a ja sme sa do teba pustili po PRVOM prispevku, kde nebolo jasne, ze PRECO ti tie tvoje sluchatka problem vyriesili :roll: :idea:
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.Gonzo 16. 7. 2009 18:34

Jasně. Já tam také psal že ho vyřešily pouze tak, že jsem je nahradil. Takže jse tam také připsal že ten můj příspěvek je pouze mojí zkušeností a ne přímou radou... :)
Dr.Gonzo
Kolemjdoucí