Špunty do 10 000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Daava 11. 7. 2009 08:21

Ahoj, hledám špunty jako venkovní alternativu k HD 595 (+Xonar STX).

Včera jsem tu přečet asi deset stránek diskusí a "PR články" na sluchátka.net jsem čet asi pětkrát u každých. No jak už to tak bývá, tak jsem se dozvěděl jen to, že co člověk to názor. Na nejomývanější špunty jsem si utvořil celkem jasný názor (podání zvuku, pohodlnost, velikost), ale zatím nebudu zveřejňovat, abych neovlivňoval. Tedy pro zjednodušení, můj jediný požadavek je, aby pokud možno přehrály moje senny, mohly by mít vzhledem k využití na ven trochu zábavnější přednes než HD 595, ale zase ne moc na úkor přesnosti. Limit prakticky není, ale zase nechci za každou cenu dávat max částku, když by hrály lépe než pro mě referenční HD 595 i sluchátka za 3 tisícovky.

Díky za všechny názory.
Daava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod couman 11. 7. 2009 09:47

v skratke sa da povedat

UE triple.fi 10
Shure se530
Etymotics er4p --aj ked neviem, ze ci maju prave "zabavny" prednes

pripadne sennheiser IE8, alebo nejake westony, ale v tych sa tak neorientujem

ak som nieco zabudol, tak chalani ma urcite radi doplnia ;-)
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Daava 11. 7. 2009 10:05

První zmiňované jsou moji favoriti po zvukové i po stránce pohodlí (z doslechu), ale vadí mi jak vyčnívají z ucha ven, jinak by bylo jasno. Shure jsou už dost drahý na to jaký maj pro mě až příliš analytický/pro mě strohý přednes (ty jediné jsem slyšel) navíc se mi moc nelíbí a er4p je prý ještě přesnější s méně basy, takže tam je to asi fakt pro hifisty, kteří až tak o trochu zábavnosti nestojí, na druhou stranu jsou malá a prý pohodlná. O IE8 je toho všude málo, na zahraniční reviews moc nedám, ikdyž se podle nich zdají dobré až na podání výšek, spíše dám na zkušenosti z českých for, které prakticky nejsou.
Daava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hmpf 11. 7. 2009 10:19

No já bych ti taky doporučil fi.10 ať už trčej nebo ne jejich živý dynamický zvuk mě taky oslovil, SE530 jsem měl možnost slyšet i když pouze krátce takže bych tady nechtěl šířit pomluvy, ale taky mě teda nijak nepřesvědčily.
A samozřejmě Westone UM3X ty jsou bezvadný pro mě s pěny od shure, mohli by mít hlasy o něco dál v pár písničkách jsou až moc hutný, ale tohle je práve ovlivněno mp3přehravačem, nástavci a najít ty nejvhodnější není jednoduché.

S těch kompromisních, ale velmi kvalitních bych koukal ještě na Sennheiser IE8, q-jays, Head-Direct RE0 (pravděpodbně i Phonaci, ale ty jsem neslyšel).

Tahle pětice špuntů se mě osobně líbila. Každé z nich mají ale samozřejmě nevýhody, třeba u RE0 se mi protivil kabel atd.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 11. 7. 2009 11:34

musim povedat, ze UE v kombinacii s comply foams su pohodlnost sama...na to, ze trcia z ucha sa vykasli, ked chces dat 10k za stuple, tak ich nekupujes kvoli designu, ale zvuku(ale je mi jasne, ze aj to zavazi ;-) )

co sa tyka ceny se530, tak tu
http://www.themp3company.co.uk/product/shure-earphones-shure-se530-sound-isolating-earphones.php stoja tolko co UE, s tym obchodom mam skusenosti, su rychli a spolahlivi
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peo.c 11. 7. 2009 12:30

Ja mam skusenosti len s Phonak PFE a IE8 , podla toho co som sa bavil s Binom sa mu zdaju IE8 aj lepsie ako UE10, ale ja to neviem posudit , lebo som ich este nepocul , u IE8 je velmi dolezite zahorenie (cez 300 hodin) , pohodlnost vyborna , velikansky soundstage , ale slabsia izolacia oproti ostatnym , Phonak za tu cenu best bug for money, za spickou az tak nezaostavaju :pozor
FLAC>Sansa Clip v2(8GB black)>SPC(stevenkelby recable)>LiveWires T1 (UM remold)
---------------------------------------------------------------------------------
Gone:EP830>PFE112>IE8>HD650>TF10
O2>X-Fi>A829>Zero>H120
peo.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 11. 7. 2009 12:37

Můžu říct, že všechny špunty co tu padli budou bezpečně zvukově dál než HD595. Hlavně v přesnosti.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 11. 7. 2009 13:09

pokud si měl Senny na ety zapomeň, jinak vše bylo napsáno
UE Triple
Shure SE530
Weston
Senn IE8
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod Pingu2221 11. 7. 2009 16:13

Ty IE8 vypadaj moc dobře a i cena se mi vzhledem k údajně kvalitě nezdá být nijak extrémní, nevím, mýslím, že by to mohla být taky dost slušná volba...
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 11. 7. 2009 16:23

Můj hlas patří IE8, zvukově jsou na úrovni ostatních tří měničů, zvukově podobné Sennům, jedoná nevýhoda je slabší izolace oproti ostatním.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Daava 11. 7. 2009 17:12

Ok, tak vám díky za komenty, koukal jsem, že na sluchátka.net nemaj UE Triple skladem a jsou tam i za vyšší cenu, co říkáte na A-Z hudební nástroje, má cenu o dost níž než ostatní. IE8 mě tedy teď lákají taky, hlavně kvůli tomu, že tolik netrčí, jestliže je kvalita srovnatelná s UE, tak za tu cenu by to měla být bomba, ale 300 hodin zahoření uf, to se mi nechce, to abych nechal 14 dní vkuse běžet compa..
Daava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 11. 7. 2009 17:19

Tak triple i Shure jsou u nás hrozně předražené, ze zahraničí se dají koupit už okolo 6 tisíc. Naopka Sennheisery máme asi jedny z nejlevnějších na světě.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod couman 11. 7. 2009 17:22

ten shop, co som na neho posielal link ma asi najlacnejsie se530, ake som kde videl(teda ak neratam ebay)...
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AVStage.cz 11. 7. 2009 18:07

Bína píše:Můj hlas patří IE8, zvukově jsou na úrovni ostatních tří měničů, zvukově podobné Sennům, jedoná nevýhoda je slabší izolace oproti ostatním.

nevím jak ostatní sluchátka, protože k těm jsem se ještě nedostal, ale mně přijde izolace dostatečná. rozhodně bych se toho nebál :)
AVStage.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 11. 7. 2009 18:30

oproti UE ale pokulhává ;-]
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Další stránka