[recenze] Sennheiser IE 8

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThomasKo 19. 4. 2010 22:31

Nevie niekto aký je AMP3 v1? Mám možnosť ho kúpiť cez head-fi a neviem či by to bol dostatočný posun v kvalite oproti clipu.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 19. 4. 2010 22:42

ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 19. 4. 2010 22:52

Můžeš to koupit, ale připrav se na kupu šumu.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod kejsi87 7. 5. 2010 11:27

mozna hloupy dotaz, ale mohl by mi nekdo vyfotit, jak ma sluchatka smotana v te prepravni krabicce? totiz kdyz ja je tam nasoukam, tak mi jack pokazde trci jakoby ven a nejde to uplne dovrit...a nasilim se mi to tam cpat nechce :-\
♫ Sennheiser IE8, Sansa Clip+
kejsi87
Junior

Odeslat příspěvekod mirosd 7. 5. 2010 12:40

Ja bych ti moc nedoporučoval je do té krabičky dávát, protože se mi zdá, že se v ní láme kabel. Jako nejlepší na přenášení mi připadá pytlíček od Koss Porta Pro (vlezou se do něj sluchátky i s mp3 :-) ), ale ten nemá každý...
Doma: AE Aego-m, BBdac -> AKG K701, Senn HD800
Na lítačku: sansa clip+ -> Senn IE8
mirosd
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 7. 5. 2010 12:46

V pytlíčku od Kossu nejsou vůbec chráněné. Optimální je nějaké pouzdro na způsob jako mají UE. Případně nějaký menší otter box.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod mirosd 7. 5. 2010 12:57

To Bína: Ano, jsou méně chráněná, ale neláme se kabel a nemusím je zdlouhavě smotávat (proste neco za neco).

To kejsi87: Potom je tedy druhá možnost a to ta že vyndáš ten molitan a dáš to do té krabičky normálně bez namotávání.
mirosd
Junior

Odeslat příspěvekod kejsi87 7. 5. 2010 13:07

mirosd píše:Ja bych ti moc nedoporučoval je do té krabičky dávát, protože se mi zdá, že se v ní láme kabel

no tak ale nerikej mi, kdyz firma dela sluchatka tolik let, tak ze na takovou zasadni vec nemysli...vazne to obtaceni tak moc namaha kabel, aby to snizovalo jeho...hm, zivotnost? nebo jak to rict jinak...
♫ Sennheiser IE8, Sansa Clip+
kejsi87
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 7. 5. 2010 15:58

Něměla by být bez vůle namotaná místa jako Y rozdělení nebo regulátor hlasitosti.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mirosd 7. 5. 2010 17:31

kejsi87 píše:no tak ale nerikej mi, kdyz firma dela sluchatka tolik let, tak ze na takovou zasadni vec nemysli...vazne to obtaceni tak moc namaha kabel, aby to snizovalo jeho...hm, zivotnost? nebo jak to rict jinak...

...no já nevím, u KPP když jsem to skládal do kuličky, aby se to vlezlo do toho pytlíčku tak tím namotáním se ten kabel znicil po roce používání a to sem se knim jinak choval velmi ohleduplně. Těžko říct jestli se to stane i u IE8, ale zbytečně riskovat se mi nechce.

- klidně ti poslu foto jak vypadá ten kabel po namotávání, jako hrát to hraje, ale ta bužírka je hodně domrvená, do kabelu nevidím avšak určitě mu to neprospívá.
mirosd
Junior

Odeslat příspěvekod ThomasKo 7. 5. 2010 18:38

Nezabudnite že kábel je odpojiteľný, ak sa zničí časom v krabičke tak sa nič nedeje a kúpite si nový, a to sa Sennheiseru určite páči. A tie sluchátka sa do tej krabičky nedá napchať bez silnejšieho obtáčania kábla, navyše to Y vychádza vždy tak že sa to tam namáha. A ten konektor tiež nie je najjednoduchšie tam napchať. Na občasný prenos to je vhodné, ale na pravidelé odkladanie dosť pochybujem (káblu sa tam moc nepáči ale sluchátkam tam je super, preto ak niekomu ide iba o sluchátka tak prečo nie). Ja osobne ich odkladám do takej špeciálnej krabičky čo som spravil, kde ich jednoducho strčím bez motania. Keďže majú dobrý kábel tak sa ani moc nezamotajú. A tú krabičku mám v nepremokavom latkovom vrecku kde mám Clip a zosilovač.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 8. 5. 2010 07:21

Tak co, už se vám někomu vys**l kabel? Mě asi jo. Při zatahnuti za šňůru, u jacku, nebo možná při zatlačení na jack, se mi utlumí pravá strana... včera se mi to při chůzi stalo asi 3x, pak 2x chtěně abych si byl jistý že je někde průser. Teď ale nemůžu přijít na to, kde je problém, jestli v přehrávači a samici, nebo v kabelu na sluchátkách. Každopádně ve fubaru to zatim nezlobí a kroutim s tim slušně...
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 8. 5. 2010 20:07

Balda_87: Na head-fi často hovorili že zrazu hrá jedno sluchátko tak o tretinu tichšie, a nevedeli čo to je. Nakoniec zistili že to je konektor v sluchátku - stačí ho vytiahnuť a dať späť. Ak nestačí tak tie kolíky jemne pritiahnuť k sebe nech tam idú ťažšie. Skús, možno to pomôže. Ak nie tak zohnať nový kábel.
Inak skúsil som ich nosiť poza uši a je to ďaleko pohodlnejšie, istejšie a o kus lepšia izolácia. Zvukovo sa niečo značne zlepšilo, niečo značne zhoršilo. Prechádzam na nosenie poza uši.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 15. 5. 2010 08:24

Dobře, dobře, dej si za uši :-D
Jinak ten můj problém se vyřešil sám, od toho co jsem to prvně pozoroval, se to neopakovalo :nenapadne

a jinak, co je toto sakra?! http://blog.livedoor.jp/edwardsamasama/ ... 70982.html :pozor
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor132 19. 5. 2010 14:18

Nazdar,chcem sa spitat ako alebo cim cistite sluchatka.Dik
Igor132
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka