[recenze] Sennheiser IE 8

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 19. 5. 2010 14:28

CO přesně na nich chceš čistit? Naástavce? Mřížku?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Igor132 19. 5. 2010 14:39

no tu mriezku
Igor132
Junior

Odeslat příspěvekod mirosd 19. 5. 2010 15:19

Já nástavce čistím každý týden 3% peroxidem vodíku. Mám je skoro půl roku a mřížka se mi zatím nezašpinila, takže těžko říct zda je peroxid vhodný i na čištění mřížky. Ale myslím, že v nouzi by se jím mřížka pomocí nejakého tampónku vyčistit dala.
Doma: AE Aego-m, BBdac -> AKG K701, Senn HD800
Na lítačku: sansa clip+ -> Senn IE8
mirosd
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 19. 5. 2010 16:10

To je haluz, jak často si čistíš uši?

Igor132: Já to dělám vatovou tyčinkou na čištění uší, kerou namočim do lihu, jemně potírám dokud se to všecko nerozpustí a pak druhým, suchým koncem pěkně vysuším :)) myslim ale, že to tu už někdo řešil, a ne jednou :-*
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mirosd 19. 5. 2010 16:27

Baldo: tím nebylo myšleno, že bych mel zařepený uši jak svina. Sluchátka takto čistím kvůli normální údržbě - přecejenom je to věc za 5K, tak nevím proč bych se o ni neměl starat.
Doma: AE Aego-m, BBdac -> AKG K701, Senn HD800
Na lítačku: sansa clip+ -> Senn IE8
mirosd
Junior

Odeslat příspěvekod Igor132 19. 5. 2010 16:51

Balda_87,asi tak casto ako normalny clovek.Sluchatka nosim ked ich nepouzivam zavesene okolo krku,a za ten pol rok sa nejake to smietko dostane na tu mriezku.Ale dakujem za radu.
Igor132
Junior

Odeslat příspěvekod BassXXX 6. 6. 2010 11:43

Tak se hlasim do klubu, uz je par dni testuju. Poprve jsem je slysel u kamosky a uz jsem vedel, ze si je koupim :love: .Ke zvuku: Vynikajici oddeleni nastroju, ktere jsem u zadnych jinych sluchatek ani u repro neslysel. Bavi me zamerit se jen na urcity nastroj a pak si ho vychutnavat , treba basa je fakt sexy ;-] A ten temny muzikalni zvuk ten me teda sedi.
Mám odvahu mýlit se ve stovce drobností, vždyt co mužu zkazit, ale v určitých věcech sem si jistý... :-)
BassXXX
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 6. 6. 2010 13:56

Za 300 hodin to bude ještě lepší, podle mě o dost.
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod pimlic 9. 6. 2010 16:08

Vlastním Cowona D2 a už delší dobu uvažuju o IE8. Chtěl jsem se ale nejdříve přeptat, je to s tím šumem opravdu tak tragické, degraduje to nějak kvalitu zvuku? Poslouchám převážně rock, ale občas i klasiku. Za jakékoliv zkušenosti moc díky!
pimlic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blackwhit 10. 6. 2010 09:53

"Zde vám ukážu svojí představu o nejvýhodnějších špuntech ve svých cenových kategoriích.
Za tisíc Head-Direct RE2, za dva tisíce Apple dual driver IEM, za tři tisíce jsou to Phonaky, zde následuje pauza a pak už tu máme Sennheisery IE8, a na šesti tisících tříměniče (Shure,Triple, westone 3 a um3x, Audio Technica ck100). Osobně si myslím, že tříměniče a Sennheisery jsou na stejné úrovni co se týká kvality, o tom které koupit pak už spíš jen rozhoduje jaký zvuk máte rádi."

Toto stále platí? I po cca roce?
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 10. 6. 2010 10:24

Za dva tisíce jsou super RE0 ze států. Neslyšel jsem ještě FIschery a Hippo, ty by to asi mohly zamíchat.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod cagin 10. 6. 2010 10:30

Neplatí dual driver maji hodnoceni o hodně horši než reo dokonce o hodně horši než q jays.Takže si je nahrad reo.Existuje ještě dalši varianta lidi ,kterym se libi reo tak moc ,že je srovnavaji i s nejvyššimi modely.Ja osobně mam rad světla rea ,ktera ,ale potřebuji vybudit aspon go Vibem.Aby podavaly kvalitni vykon.Taky jim to přida basy.

-- 10. 6. 2010 10:34 --

Fischery ano nejvyšši model.A jsou nedostatkovym zbožim.Ja jsem četl porovnavani.A jsou jak shure(možna o něco horši) takže nic pro mě ,protože nemam rad podani do basu mně se libi světle reo takže s tim nic nenadělam.
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pimlic 24. 6. 2010 23:13

Tak jsem si IE8 konečně koupil, mám ale jeden dotaz. Profukujete si někdy sluchátka? Normálně pusou samozřejmě, tak aby nikoho nenapadl fén, nebo něco podobného. Ptám se, protože občas, když se do okolí mřížky dostane nějaké smítko, mám tendenci to profouknout. Nemůže se tím poškodit nějak membrána, měl bych to spíš jen čistit tou špachtlí k tomu dodávanou?
pimlic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Balda_87 25. 6. 2010 03:46

si foukej, stli mysliš že něco odfoukneš :-D Já čistim vatovou tyčinkou.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pimlic 27. 6. 2010 16:29

Ofukuju to právě i když mám kolem nějaké smítko prachu, na to to občas zabere. No ale nechtěl bych jednou fouknout a pak zjistit, že už to zkrátka nehraje :-) Objednal jsem si teď ale comply foam tx400 tak jsem zvědav, jak to s nima bude hrát.
pimlic
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka