Já jsem čerstvým majitelem IE-8 a i když jsem všude možně četl oslavné ódy na basovou složku těchto sluchátek, která snad nemá konkurenci, za sebe říkám, že jsem byl po prvním poslechu v šoku. Přešel jsem z KPP a basů u IE-8 mi přišlo hrozně málo. Okamžitě jsem začal točit tím šroubkem na všechny možné způsoby a strany a pořád nic moc (otáčení šlo u obou sluchátek stejně velmi jednoduše čili se to asi liší kus od kusu). Nikdy jsem se nepovažoval za bassheada (poslouchám rock, pop, rap) a nikdy jsem neslyšel jiná sluchátka než KPP a IE-8 (špunty, které jsem dostal ke svoji hudební Nokii nepočítám, protože na tak hrozný zážitek se snažím zapomenout), ale jestli ostatní sluchátka mají basů méně, tak potěš pánbůh co vy lidi posloucháte

Já jsem nakonec zvolil možnost basů na maximum a budu doufat, že po delšim rozehrání se situace pěkně vylepší.
Naopak co mě velmi překvapilo byly výšky. Mám pocit jakoby KPP výšky úplně vynechávaly

Netušil jsem, jak mohou znít činely krásně. Taky prostor je skvělý a oddělení nástrojů a vůbec, že slyším všechny ty i nejmenší detaily. Můj první dojem po asi 10 hodinách hraní je, že jsem koupil hooodně dobře. Někde jsem slyšel, že parádní věc pořádně oceníš, až když o ni přijdeš. Když jsem zpátky nasadil na uši KPP, byl to hnus velebnosti

Všecko jakesik zahuhlané bez výšek, bez prostoru, bez detailu.
Zdroj signálu je u mě integrovaná zvukovka a nevím zda-li to náhodou Senny nebrzdí v rozletu. Četl jsem, že například u AKG K-701 je DAC/AMP naprosto nezbytný, aby se sluchadla ukázala v plné kráse.
case: Lian Li PC-P60, CPU: i5 750, GPU: ATI 5850, RAM: 4GB, HDD: 3TB, monitor: Dell 2209WAf IPS, headphones: IE-8, DAC/AMP: Carat Ruby 2, repro: B&W 685, zesík: NAD C 326BEE, mp3: Clip+\\\\\Fender American Deluxe Jazz Bass