[recenze] Sennheiser IE 8

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod raoul duke 14. 10. 2010 13:05

/tak jsem si udělal předčasný vánoce a objednal IE8 :-D

z toho co jsem vyčetl je jasný že je potřeba nechat je rozehrát
chtěl bych se zeptat jestli má nějaký vliv hlasitost nebo nastavení sluchátek na výsledný zvuk?

předpokládám že když nastavím hlasitost na normální poslechovou a basy tak jak mi bude vyhovovat nemůže nic zkazit, ale přece jen takovéhle sluchátka jsem ještě nikdy neměl tak se radši ptám :-)
iPod classic 160GB <-> Sennheiser IE 8
raoul duke
Junior

Odeslat příspěvekod ThomasKo 14. 10. 2010 15:16

Povedal by som že úplne postačí do nich púšťať 14dní (minimálne 250-300 hodín, optimálne 350-400)hudbu ktorú počúvaš a pri hlasitosti o trochu vyššej ako bežne.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas999 14. 10. 2010 18:22

Myslite ze Iphone 4 bude pre tieto sluchadla dostacujucim zdrojom?
Tomas999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 14. 10. 2010 18:23

Výborným.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod portapro 14. 10. 2010 18:42

Dá se říct,nejlepším(v přenosném slova smyslu)
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas999 14. 10. 2010 18:45

A aj bez zosilovaca?
Tomas999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 14. 10. 2010 19:10

Jednoznačne, zosilovač je iba plus navyše. Ale aj priamo z iPhonu budú hrať skvelo.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor132 16. 10. 2010 13:29

Zdravim tunajsie spolocenstvo,obraciam sa na vas s prozbou stalo sa mi to co Tomaskovi.Pri vimene compli za silikonovy nadstavec sa mi ulomila ta trubka na ktorej drzi nadstavec.Mam to vyreklamovat alebo zalepit s nejakym sekundovym lepidlom?Sluchatka boli kupene z headphones.cz.Dik za akekolvek rady.
Igor132
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 16. 10. 2010 13:31

Reklamovat.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod ThomasKo 16. 10. 2010 13:36

Jednoznačne reklamovať, mne to vyreklamovali bez problémov. Sekundové použi iba v prípade neuznania reklamácie, hoci aj tak by som viac doporučil epoxid než sekundové. Pri zasychaní sekundového semtam tie výpary spravia na niektorých materiáloch taký divný biely povlak ktorý sa zle dáva preč. Neriskoval by som to.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor132 16. 10. 2010 13:47

Dakujem za rady.
Igor132
Junior

Odeslat příspěvekod raoul duke 20. 10. 2010 22:37

Tak sluchátka už chvíli poslouchám a zvuk je prostě SUPER!
Jsem zvědavej jak moc se ještě rozehrají, zatím mají nahráno tak 50h.

Zajímavá je i možnost regulace basů a k tomu bych měl taky otázku.
U jednoho sluchátka jde s tím "šroubkem" otáčet naprosto lehounce, zatímco u druhého jde trochu tíž a navíc je i odpor v celém rozsahu různý.
Kousek jde lehce, pak jakoby přituhne. Změna zvuku se ale zdá být v pořádku a u obou sluchátek stejná.
Může to být nějaká výrobní nepřesnost (i když u takovýhle sluchátek bych jí nečekal)?
Jakou s tím máte zkušenost?

ď
iPod classic 160GB <-> Sennheiser IE 8
raoul duke
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 20. 10. 2010 22:43

Já to mám furt "dole," takž nevím :) Ale zítra se na to mrknu.
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spyrko 20. 10. 2010 23:37

mne sa tiez jeden srobik hybe trochu inak ako druhy, ale na zvuku som nic nespozoroval
spyrko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sserpx 20. 10. 2010 23:51

Já jsem čerstvým majitelem IE-8 a i když jsem všude možně četl oslavné ódy na basovou složku těchto sluchátek, která snad nemá konkurenci, za sebe říkám, že jsem byl po prvním poslechu v šoku. Přešel jsem z KPP a basů u IE-8 mi přišlo hrozně málo. Okamžitě jsem začal točit tím šroubkem na všechny možné způsoby a strany a pořád nic moc (otáčení šlo u obou sluchátek stejně velmi jednoduše čili se to asi liší kus od kusu). Nikdy jsem se nepovažoval za bassheada (poslouchám rock, pop, rap) a nikdy jsem neslyšel jiná sluchátka než KPP a IE-8 (špunty, které jsem dostal ke svoji hudební Nokii nepočítám, protože na tak hrozný zážitek se snažím zapomenout), ale jestli ostatní sluchátka mají basů méně, tak potěš pánbůh co vy lidi posloucháte :-) Já jsem nakonec zvolil možnost basů na maximum a budu doufat, že po delšim rozehrání se situace pěkně vylepší.
Naopak co mě velmi překvapilo byly výšky. Mám pocit jakoby KPP výšky úplně vynechávaly :-) Netušil jsem, jak mohou znít činely krásně. Taky prostor je skvělý a oddělení nástrojů a vůbec, že slyším všechny ty i nejmenší detaily. Můj první dojem po asi 10 hodinách hraní je, že jsem koupil hooodně dobře. Někde jsem slyšel, že parádní věc pořádně oceníš, až když o ni přijdeš. Když jsem zpátky nasadil na uši KPP, byl to hnus velebnosti :-) Všecko jakesik zahuhlané bez výšek, bez prostoru, bez detailu.
Zdroj signálu je u mě integrovaná zvukovka a nevím zda-li to náhodou Senny nebrzdí v rozletu. Četl jsem, že například u AKG K-701 je DAC/AMP naprosto nezbytný, aby se sluchadla ukázala v plné kráse.
case: Lian Li PC-P60, CPU: i5 750, GPU: ATI 5850, RAM: 4GB, HDD: 3TB, monitor: Dell 2209WAf IPS, headphones: IE-8, DAC/AMP: Carat Ruby 2, repro: B&W 685, zesík: NAD C 326BEE, mp3: Clip+\\\\\Fender American Deluxe Jazz Bass
sserpx
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka