[recenze] Sennheiser IE 8

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Balda_87 25. 10. 2010 19:28

Dost brutální změna.
Jak jsem byl z toho prostoru nešťastnej, rozhodl jsem se znova projet všecky nástavce. Co, že sem tak zabil půl neděle. Ale konečně jsem se rozhodl dát pěnám trochu čas... a říkám, rozhodně jdu skusit Comply. Jak se to blbě nasazuje, jak mi to podivně drží v uchu, tak to hraje nesrovnatelně líp jak s jinýma nástavcema.
Já teda sleduju takový temnější projev, což bylo zprvu nežádoucí, ale buď jsem si zvykl, nebo jsem se jen naučil pěnové nástavce používat. Rozhodně vnímám pevnější bas. Prostě IE, jak jsem o nich všude čet. Doteď jsem si nebyl uplně jistý pravostí IEček, nebo snad svým sluchem. Samozřejmě, překvapovaly mne každou chvíli. Ale s pěnami sem dneska slyšel zas o něco víc detailů a rozhodně lepší prostor. :tleskani

Jen si tak každou chvíli říkám, jak to mačkám a šoulím mezi prsty, abych se nezranil podobně jako ThomasKo. Jak je zima, jde to dost ztuha, ale snad nic neulomim.

Má tu někdo zkušenost s Comply a IE8? :kuk:
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor132 25. 10. 2010 22:12

tak,sluchatka dnes dorazili s rekllamacie vymennili mi lave sluchatko takze spokojnost(panter-praha),k tym comply:mne osobne sa neosvedcili ani zvukovo a este ta nehoda pri vymene za silikonovy od jays s ktorymi to hraje zatial naj
Igor132
Junior

Odeslat příspěvekod Balda_87 26. 10. 2010 04:52

tak, hodně lidí nadává i na pěny, že je zvuk zahuhlaný atd.. taky jsem to tak slyšel, dřív. Buď je to o cviku při nandavání, nebo mám prostě atyp ucho
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 26. 10. 2010 08:34

Taky mi dřív pěny přišly zahuhlaný, aspoň comply, ale teď je to o něčem jiném, možná tam bude znát ten rozdíl cca 200h
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod ThomasKo 26. 10. 2010 13:32

Aj pri customoch sa mi spočiatku zdali strašne zahuhlané. Ale teraz po znížení šrobiku a zvyku je to absolútne super. Basov je tam aj tak viac ako by malo byť ale tak to mne nevadí, nie som basshead ale mám rád viac basov. Basov s penami by malo byť viac, lepšia izolácia spôsobuje viac basov.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 4. 11. 2010 05:49

Ani tak nepozoruju příbytek basu, nebo zahuhlanost, spíš zpevnění basu, zaostření výšek a brutální zvýraznění prostoru.
Už mám Comply.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 4. 11. 2010 16:45

To som pocítil aj ja keď som prešiel z normálnych nástavcov na modnuté, len to bolo menej výrazné. Potom som prešiel na custom a všetko bolo absolútne výrazné. To zvýraznenie priestoru bolo naozaj drastické.

Skúsil som znova sa pohrať s káblom. Stock kábel som nahradil nie mojím strieborným (je príliš nepraktický na bežné použitie) ale dal som tam tienenú audio dvojlinku Bandridge za 15SK/m. Veľká zmena neočakávaná, o to viac ma prekvapilo že priestor sa výrazne zväčšil, spresnil. Basy nabrali na presnosti, výraznosti. Výšky sú "vyššie", predtým sa mi oproti HD595 zdali také temné, teraz sú jasné ako na HD595. Ale je to kompromisné riešenie, zdá sa mi že stredy a výšky stratili trochu na detailnosti (jemne, nie som si tým istý, nechce sa mi vracať ku stock káblu na porovnanie :D), a dosť na agresivite. Ale aj napriek tomu je zábavnosť počúvania o dosť lepšia, ten priestor je úžasný. A ergonómia sa nezhoršila, síce je kábel tvrdší a hrubší ale vôbec sa nemotá a lahko sa balí.

Ak náhodou niekto má doma poškodený kábel od IE8 tak by som ho rád kúpil za rozumnú cenu. Rád by som ho použil ku môjmu striebornému káblu.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 1. 12. 2010 20:44

Tak, senny ie8 objednane za super cenu 170 eur, z jedneho nemenovaneho slovenskeho e shopu. Tesim sa veelmi moc na ne, len ma dost stve ze ich budem muset nechat niekolko vela dni rozohravat, uz sa tesim ked budu doma a budu rozohrane, zivit ich bude iphone 3gs...ako je to s kombinaciou iphone 3gs + ie8 ? sadnu si? tesiiim sa :love: 8-D
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod klonk 1. 12. 2010 22:52

:) Tak pridavam sa do rad majitelov IE8, uz sa od jesene konecne rozohrali a zvuk je po plugoch a nasledne px100 uplne niekde inde...

Chcel som sa spytat, neexistuju nastavce o trochu vacsie ako su dodavane stredne penove? Su v poriadku ale casto stracaju seal efekt najme u laveho ucha a mam pocit, ze este kusok vacsie a bude to OK.

Rozmyslal som nad T400, len po obrazkoch ulomeneho zvukovodu mam s toho dost strach.
klonk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slipknot27 1. 12. 2010 23:08

viem, OT : Chcem sa spytat, ma tu niekto skusenosti s ie 8 aj phonak pfe ? Potrebujem presne vediet aky maju zvuk senny a aky phonaky, a o kolko menej kvality zvuku maju phonaky oproti sennom a o kolko menej basov. Lebo senny mozem mat za 170 eur a phonaky za 90 eur, co je DOST rozdiel pls tak poradte!!! ci sa to vobec oplati, lebo som na pochybach aj ked senny uz mam objednane ale este sa to da zrusit, tak help ! :oops:
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 2. 12. 2010 01:52

o xy jsou lepší x a yx ty y... nechápu, co chceš slyšet...? Bez toho, abys je slyšel vedle sebe to stejně nepoznáš. Phonak a IE8 jsem měl vedle sebe a je to jiný charakter. IE8 mi přišli lepší, ale ruku do ohně ti za to nedám, protože ten vedle to uslyší stejně jinak.

Zvukový rozdíl se přeci nedá určit nějakými čísly.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Balda_87 2. 12. 2010 05:26

klonk píše:Rozmyslal som nad T400, len po obrazkoch ulomeneho zvukovodu mam s toho dost strach.

pokud v týhle zimě používáš dodaný černý pěny, tak se nemáš čeho bát.. Vždyť je to v zimě jak kámen, když se to snažíš zmačkat.

Já měnim mezi sebou dva páry Comply foam tips T400, když musí dojít na čištění. Nasazování jde nejhůř poprvé, když je nástavec nový. Ale tak tragické to není. Třeba ty střední dvoucilindrové nástavce jdou sundat mnohem hůř než decentně naražené t400. (zarážim akorát na hranu drážky)
Pak to zavádění do ucha. Sluchátko podle mě dostává víc na prd... když máš ty zmíněné dvoucilindrové a sedí ti dobře (tzn jdou hůř zasunout a těsní to) Zmačkat to jde tak dobře, jak právě vyfluslá žvejkačka, v mrazu to sice ztuhne, ale oproti orig. černým pěnám, je to furt pohádka. ty v mrazu vyloženě zkamení.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 2. 12. 2010 22:40

Uz je mi to jedno, zajtra mi pridu senny, aspon nebudem nadavat ze boh vie akoby hrali tie a hentie. senny budu najj. hrozne sa tesiim :love: ^^
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 2. 12. 2010 22:51

Po Vánocích by měl být dostupný u Gothicu kabel od IE 8i.
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 3. 12. 2010 14:03

8-D 8-D 8-D TO FAKT?? YESS!! TESIM SA NANHO, KUPUJEM HO POTOM, K IPHONU TO BUDE PECKAAAA 8-) 8-D
slipknot27
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka