[recenze] Sennheiser IE 8

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Balda_87 9. 3. 2011 05:50

Sennheiserovský výser vyřešen! :-D prostě sem mušli drapl, celý nátrubek až po hranu kde začíná zaoblená část sluchátka jsem ponořil do lihu a nechal stát. Teď jsem to vysušil a HRAJE :)!
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 9. 3. 2011 06:56

Ty brdo,dobreeee ;-)
Este si mal ten lieh zapalit a boli by aj "zahorene" :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 9. 3. 2011 08:33

lol :D
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 11. 3. 2011 18:29

Přišla změna. A to velká, nepochopitelná a děsivá. K horšímu? Nejdřív jsem myslel že ano! Ale po delším poslechu, jsem byl vlastně mile překvapen. O co jde? To je na dlouhé vypr... čtení.

Jak jsem tu brečel, že mi nehraje jedno sluchátko a vyřešil to tim utopením nátrubku v lihu, za dva dny se to opakovalo. Tak jsem to nechal v lihu déle, asi půl hodiny. Až jsem to vysušil, (jo, doporučení pro další aktivisty, po několika minutovém vyklepávání lihu skrze mřížku a dalším několikaminutovém profukování, líh opravdu nevyprchá a věřte 8-S že není příjemné ani bezpečné, když se vám líh, nebo jiné rozpouštědlo dostane do ucha.) že mi teď to pravé sluchátko hraje hlasitěji než to levé, u kterého jsem nepozoroval problém. Takže jsem vykoupal i levé :-D A teď! Po pečlivém vysušení a asi dvouhodinovém hraní na prázdno, jsem je nasadil do uší a přišel šok!

Hlasitost musela rapidně dolů, ale hlavně a co mě vadilo, já byl bez basu! Sakra, tak ostrý výšky, ale ty detaily!! V některých skladbách jsem slyšel praskání (jakoby praskání z LP, ne chrčení ala malé bitrate nebo strhaný měnič), o kterém jsem předtím nevěděl (u některých skladeb, někde je to znát dost). Taky jsem odhalil spoustu utajených chyb v různých skladbách (jedná se o elektronickou hudbu) A u metalu všecko mnohem oddělenější, živější. Ale furt bez basu. Donutilo mě to zakroutit s basscontrol. Jsem někde mezi druhým a třetím stupínkem a tím jsem se dostal na úroveň, kterou jsem poslouchal dříve s nastavením na doraz u prvního. Krom toho, že mám zářivě křišťálové výšky, výraznější podání prostoru a odhaluji více detailů v podobě nádechů, praskání, nedostatků nahrávek.

Nenapadá mne vysvětlení jiné než toto. Kdysi dávno jsem někde na netu zahlídl obrázek průřezu IE8. Za mřížkou byla, pokud si to nepletu s jinými sluchátky, jakási pěna. Tak předpokládám, že jsem ji tou svou lihovou lázní rozleptal. Je to možné?

Hodně mne zajímají vaše názory, jakékoliv :)) Já jsem teď z IE8 nadšený, jako bych nasunul do uší uplně nová, nepoznaná sluchátka. Mile překvapen.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 11. 3. 2011 19:55

Tak to je paráda, nicméně zkušenost s tímto nemám.
Tak užívej!!
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 11. 3. 2011 20:32

Je však otázkou, kdy se ti bez té pěny zasmolí celý vnitřek... to pak už takovým čištěním leda poškodíš :)
Sattero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 11. 3. 2011 21:11

Ono za tou mřížkou nejspíš nic nebylo. Už jen čekám kdy sem koukne ThomasKo, ten měl nátrubek ulomený, tak mi to snad potvrdí :)

-- 11. 3. 2011 20:18 --

To pak ale nevysvětuje tu razantní změnu. Velice znatelnou. Obrovské prosvětlení zvuku. Bájná temnost IE8 je fuč.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 12. 3. 2011 01:51

No tak keď čakáš na moje vyjadrenie tak niečo napíšem ale budem ťa musieť sklamať. Tá trubka sa mi iba odlepila ale nevyťahoval som ju úplne von, nechcel som to viac ničiť než to bolo keďže to malo ísť na reklamáciu. Takže neviem čo je za mriežkou. Ale v prípade že som ju náhodou odlepil a nepametal som si to, tak určite by tam nejaká pena nemohla byť lebo to by som si zapametal.
Zvyčajne keď jemne čistím IE izopropylalkoholom tak to nemá žiaden vplyv na zvuk. Je pravda že približne od posledného čistenia sa mi zdá že hrajú skvelo, ale nepripisujem to čisteniu, skôr uvedomeniu vďaka Dispre.

Napríklad tuto sú v celku pekné fotky ie8 zvnútra, len tá trubka tam nie je moc dobre vidieť:
http://www.head-fi.org/forum/thread/449 ... als-photos
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 12. 3. 2011 05:20

Tak tohle je fajn. Ale co tam vidím, nějaký plýšek, nebo něco, trčí do nátrubku těsně u měniče. Nějaký rezonátor? :D To co se mi stalo, je docela záhada.

Chvílemi, když tak poslouchám, si libuju. Hlavně u vokálových záležitostí, metálku atd, to je prostě luxus. Ale když přijde na řadu několikrát naposlouchaný dubstep, sice je tam bas, je pevný, hladký, moc fajn. Ale postrádá jakousi vždusnost pro dubstep typickou. Ten správnej průvan do uší. Buť musím moc přidávat na hlasitosti, to už mě výšky bolí, nebo přinutit k pohybu equalizer.

-- 12. 3. 2011 04:34 --

Ne! V některých skladbách je toho až až, já to nechápu. Asi mi doteď ie lhaly.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 12. 3. 2011 14:05

Aký "rezonátor"? Na žiadnej fotke som si nič také nevšimol. Inak teraz som si všimol že na jednej fotke kde leží ten nátrubok, tak je cezeň vidieť na druhú stranu (iba na kúsku tam presvitá látka zaním) takže by tam okrem tej mriežky nemalo byť nič. A čo sa týka toho množstva basov vidím to podobne, niektoré pesničky sa mi zdajú že basov je málo, inde sa mi zdá že ich je strašne moc. Ale to už neriešim, z IE8 už nevytrieskam nič viac bez investície do náhrady clipu a Mini 3, ale to už nechcem, ani sa to neoplatí v pomere zvuk/cena.
Balda a ty radšej teraz počúvaj a závery rob až za pár dní keď si budeš istý zmenami, prvé dojmy dokážu klamať ;-] . Dovtedy odporúčam EQ na neutrál.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 12. 3. 2011 14:11

http://i33.tinypic.com/2mh5ut0.jpg ten plýšek, nebo co toje, jak trčí v "cestě" od měniče k nátrubku. To jsem myslel.

S těmi závěry souhlasím.

Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 15. 3. 2011 11:22

Keby mi bol niekto pár rokov dozadu povedal, že vyhodím takmer 200 éčiek za sluchadlá, tak sa mu vysmejem do tváre. No a stalo sa...po dlhom zvažovaní a čítaní mnohých diskusií a recenzií som sa rozhodol, že zainvestujem do týchto slúchadiel a skúsim prejsť do vyššieho levelu. Keď v piatok prišli a ja som ich plný očakávania vybalil, narval do uší a pripojil k môjmu Clipu+, keby som nesedel, tak si asi sadnem na prde!. Hneď som S-Jays pobalil pekne do kapsičky a myslím, že už asi nadobro. Rovnako som po pripojení k PC odložil aj Senny HD-215..konečne ma hudba začala baviť, zistil som, že equalizér je úplne zbytočný a pochopil som, prečo niektorí tieto sluchátka dávajú neradi z uší. ;-)

Proste láska na prvé počutie :love:
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod my.dre 18. 3. 2011 14:05

Mám ie8 a mám problém, vadí mi že hlavní scéna (to uprostřed) hraje tak zastrčeně a vzadu vadí mi to při kytarových sólech a i jindy, je to vlastnost ie8? A jde to nějak změnit? Protože mam ješte jedny sluchatka a ty mají hlaví scénu docela vpředu.
DAP: FiiO X7 (AM1, AM2, AM3a), Qngee X2
IEM: Flare Pro 2HD, ZhiYin Z5000, KZ ZS3, Whizzer HE01, Kb ear Believe, Tinhifi P1, Brainwavz B400
my.dre
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 18. 3. 2011 15:01

my.dre asi niečo nie je v poriadku. Spev a hlavná scéna je vpredu, priestor je na IE8 naozaj skvelý.
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 18. 3. 2011 15:33

kde si kupoval? ak nie od ofiko predajcu, je mozne ze mas fake
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka