Sluchátka s mikrofonem

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HoneyBuney 30. 7. 2009 15:17

Ahoj,

jak jsem následně zjistila, mám asi lehce atypický požadavek. Potřebovala bych sluchátka, u kterých bych nemusela dělat kompromis se zvukem (čili aby se s nimi mohl člověk v pohodě dívat na filmy a poslouchat hudbu), které by měli mikrofon a hlavně aby zvukovka nehrála velkou roli (protože mám jen integrovanou a momentálně se mi nechce utrácet ještě další 2-3 tisíce za zvukovku). Cena tak kolem 3-3.5 tisíc. Mimochodem koukala jsem třeba na tyhle bezdrátová sluchátka (http://www.sluchatka.net/99-sennheiser- ... sluchatka/) a údajně hrají dobře, škoda už jenom ten mikrofon a možná je i trošku škoda vyhazovat peníze za bezdrát, když údajně hrají asi jako sluchátka v cenové relaci 2.5 tisíc.

Takže co byste mi doporučovali? Díky moc za odpověď.
HoneyBuney
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 7. 2009 15:23

Musia byť bezdrôtové ?
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod apk07 30. 7. 2009 15:25

Mikrofon bych, být tebou, koupil zvlášť a sluchátka bych z velkých doporučil Sennheiser HD 555 (otevřené - více unikajícího hluku) nebo Denon AH-D1001 či Audio-Technica ATH-ES7 (zavřené - více izolují, horší poměr cena/výkon).

Doplnění:
Sluchátka s mikrofonem většinou nedosahují takové kvality zvuku, proto radím koupit mikrofon zvlášť, stojí úplné minimum.

Jinak ze špuntových sluchátek bych doporučil např. Sennheiser IE 7 kvůli zábavnějšímu přednesu, ovšem zde vycházím z příspěvků z fór a recenzí, takže to neber jako absolutní pravdu :)
Na doma: Zero DAC + Denon AH-D1001 (Markl mod)
Mobilní: Sansa Clip 2GB + Head Direct RE2
Odpad: Sennheiser HD 201, Creative EP-630
apk07
Junior

Odeslat příspěvekod HoneyBuney 30. 7. 2009 16:10

Bezdrátové být nemusí. A HD555 jsou sice super ale bez pořádné zvukovky s nima ani nehnu. A ta zvukovka není jenom otázkou ceny ale u zdroje už nemám žádné další piny (nebo co to je, prostě už nemám další dráty od zdroje), takže kromě zvukovky bych musela kupovat ještě zdroj atd.
HoneyBuney
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 7. 2009 16:26

HoneyBuney píše:HD555 jsou sice super ale bez pořádné zvukovky s nima ani nehnu.

Tak to si nemyslím...
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod couman 30. 7. 2009 16:42

myslim, ze 555 su budu celkom dobre rozumiet aj s integrovanou grafikou ;-)

sluchatka s mikrofonom su kapitola sama o sebe, da sa povedat, ze pri tychto modeloch sa automaticky chape to, ze su urcene skor na hranie hier, alebo komunikaciu ako na pocuvanie hudby, alebo pozeranie filmov...no a prave to je kamen urazu, nakolko kvalita zvuku ide krute dole(toto hovorim podla tych par modelov, ktore som mal moznost pocut, cize to nemusi byt v kazdom pripade pravda )...cize moja rada, zvlast sluchatka, zvlast mikrofon
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HoneyBuney 30. 7. 2009 16:45

To že HD555 jsou s integrovanou zvukovkou k smíchu jsem tady: http://www.ddworld.cz/ctenarske-clanky/ ... nkach.html
HoneyBuney
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 7. 2009 16:59

s integrovanou zvukovkou je vše k smíchu, jen s HD555 trošku víc, protože slyšiš co zvukovka dělá za bordel .... u horších sluchátek zas neslyšiš kvalitni zvuk. No a co teď :roll:
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod couman 30. 7. 2009 17:05

inu...ako to len povedat, ale tu na fore je to uz celkom znamy fakt, ze ked odbornici do kompov rypu do sluchatiek :roll:

ale ano, nemozes cakat taku kvalitu ako s nejakou dobrou zvukovkou, ale ked kupis tie 555, tak mas dobre sluchatka a v kazdom pripade to bude posun vpred, ale ked sa das zlakat na nieco shitnejsie, tak bohuzial nebudes mat ani kvalitne sluchatka...a tu zvukovku mozes pripadne kupit ked budes robit dalsi upgrade pocitaca ;-)

ja osobne pouzivam integrovanu zvukovku z notebooku so stuplami za 10 litrov a celkom to zvladam a to som na zvuk dovolim si tvrdit dost haklivy :mrgreen:

//edit ano bubak je to des, ale ide o to, ze ako pre koho ;-) myslim, ze slecna mozno ani nepostrehne(no offense) co by nase trenovane usi zakopali pod ciernu zem :twisted:
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HoneyBuney 30. 7. 2009 17:17

Je pravda, že sluchátka jsou potřeba vždycky a tak je to řekla bych dobrá investice do budoucna. Ještě jedna věc: poradí mi někdo nějaký prodlužovací kabel a slušný mikrofon (nejlépe pod jedním eshopem). Mimochodem no offense taken, ačkoliv hudbu poslouchám pořád a filmy mám ráda hodně nahlas, tak lidi tady jsou asi zvyklí na jiný standart (skoro se bojím abych si taky nezvykla), takže to pro mě bude snad dostatečný skok na to abych byla za koupi ráda a po upgradu to bude dvojitá radost! Takže díky za odpovědi a prosím o pomoc s poslednímy trošku offtopic problémy. Děkuji.
HoneyBuney
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kocmeister 30. 7. 2009 17:20

Mě pobavila ta diskuze pod článkem o HD555 :-)) Ostatně jako všechny podobný. Nejlepší byl tenhle: "ten rozdíl mezi zde popisovanými sluchátky (HD555)a těmi za 25 tisíc je velmi malý a pro běžný poslech naprosto nepodstatný. sluchátka nad 10000 tisíc nemají pouze pro běžný poslech naprosto žádný smysl. Jsou to čiste profi sluchátka pro producenty a konečnou upravu zvuku. A vtomto segmentu jsou mnohem uznávanější AKG."

HoneyBuney: Integrovaná zvukovka stačí pro začátek.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 7. 2009 18:08

Tak tady jsou taky lidi :D teda až na mě :mrgreen:
Ale ne, Senny HD 555 nejsou moc náročné na zdroj, ale už hraji dostatečně dobře. Na filmy budou idealní, jejich prostor je dobrý (v ceně možná nejlepší). Jejich charakter je temnější takže ani nebudou zbytečně dráždit každým ostrým detailem.
Kabel maj dlouhý 3 metry, takže pokud nebudeš běhat do kuchyně a zpět (pro popcorn samozřejmě) tak by neměl být problém, jinak se prodlužka dá koupit i v Dartu (nebo jak se to jmenuje).
Co se mikrofonu týče, používam mikrofon z roku raz-dva a zatím si nikdo nestěžoval.Tak jsem vybral obchod kde maj vyhodně Sluchátka a pak se dival zda nemaj i nějáký mikrofon. Bohužel kde měli jak Senny tak lepší mikrofon tak cena byla docela vysoká... nebo mikrofon neměl "nohu"....
A tak jsem vybral něco od firmy kterou po zvukové stránce totálně nesnáším :mrgreen:
http://www.k24.cz/index.php/product/281 ... phone.html
http://www.k24.cz/index.php/product/428 ... D_555.html

PS: Ať si každý poslouchá z čeho chce když je spokojen, ale ať mi to nikdo nevnucuje. Nebo o tom nešíří blbosti. Viz. ten odkaz
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod sauhirt 30. 7. 2009 19:05

u integrovaných zvukovek (některých) je dost problém, že pouští do sluchátek všechen ruch a šum PC součástek, což může dost lézt na nervy (vlastní zkušenost)
sauhirt
Junior

Odeslat příspěvekod HoneyBuney 30. 7. 2009 19:19

Wow, cena jenom 2k. Nemusim se toho prodejce bát?
HoneyBuney
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 7. 2009 19:55

par lidi odtud si to tam koupila a spokojenost
Takže se není snad čeho bát :) stejně Senny patři mezi to spolehlivější
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Další stránka