Lepší IEM — Sony EX500, Senn IE6, q-Jays

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod fibonacci 30. 7. 2009 16:27

Zdravím audiofily :) Potřebuji pomoc při rozhodování o nových IEM. Jsem si jistý, že ani jedním z modelů neudělám chybu, přesto se nedokážu rozhodnout.

Poslouchám především operu, hudbu klasickou, a metalově orientovanou (Nightwish, Tarja, Manson). Byl jsem šťastným vlastníkem ponejprve 71 a následně ex85 od Sony, ovšem nespokojil jsem se především s dílenským zpracováním. Zvuk mi víceméně vyhovoval a nemám k němu výhrady.

Která tedy? Sony budou logicky zvukově asi nejbližší mým starým, ale nedala by se přeci jenom učinit lepší volba?
„A především! Buď vždycky věrný k sobě, z čehož pak jasně jak den z noci plyne, že nikdy nikoho sám nezradíš.“
fibonacci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod couman 30. 7. 2009 16:35

zaujimave ex85 su celkom dost basove a myslim si, ze na styly, ktore si uviedol sa podla mna moc nehodia, ale tak to je iba taky moj postreh... :hm
skus napisat, ze co konkretne na vyhotoveni ti nevyhovovalo?

ja by som sony ex500 vyradil hned, myslim, ze za tie prachy sa daju zohnat lepsie sluchatka, osobne by som isiel do q-jays ;-)
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 30. 7. 2009 16:53

Na klasiku q-JAYS skvělé. Jen to pouštět z něčeho aspoň trochu slušného.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rmteam1 30. 7. 2009 17:07

Mno, pred par dny jsem tady teril take tento problem. Taky posloucham Nightwish, Scars on Broadway, klidne i klasiku.... Takze jsme na tom asi tak stejne. Premyslel jsem jako ty o Jays s nebo q- jays, taky me byly doporuceny Apple dual driver IEM. Zatim muj favorit je Senny IE6. Zitra me dojedou PPLkem zahoreny na odzkouseni dom, tak jsem zvedav. Myslim si ale ze to bude super. Zitra dam info . . . Ona staci sama o sobe recenze http://avmania.zive.cz/default.aspx?sec ... ticle=1670
rmteam1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fibonacci 30. 7. 2009 17:28

Z Jaysů mám trochu strach o kabel — z recenzí se zdá, že se zahrabou do ucha a vyndat se dají jedině zatažením za kabel. Ten byl ostatně největším problémem u předešlých sluchátek, a že jsem se k nim choval nadmíru šetrně (i když jsem je na druhou stranu používal opravdu každý den několik hodin).

couman — „zaujimave ex85 su celkom dost basove“: A víš, že se mi ani nezdá? Možná je to zvykem, ale právě s podáním basů jsem byl spokojenej. Trochu se mi občas nezdály výšky, který mají 500 údajně skvělý. Kvůli basům jsem vyloučil ue, ety a další.
Naposledy upravil fibonacci dne 30. 7. 2009 17:50, celkově upraveno 1
„A především! Buď vždycky věrný k sobě, z čehož pak jasně jak den z noci plyne, že nikdy nikoho sám nezradíš.“
fibonacci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kocmeister 30. 7. 2009 17:30

Kvůli přemíře basů si vyloučil ETY? :-D :D :shock:
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 7. 2009 17:37

Urcite si najdes sposob ako vytiahnut sluchatka inac ako za kabel.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 30. 7. 2009 18:07

Že někdo napíše pochvalnou recenzi neznamená, že se ta sluchátka budou hodit všem. Konkrétně IE8 mají (podle jedné recenze) slabší výšky ale nevím, neslyšel jsem je. Sony MDR EX-85 jsem měl taky, nebyla špatná, ale pak ER-6i a pak už ty Sony byly slabé.
Co já nabídnu? ER-6i, ER-4P (když bez ampu)
IE6 bych nekupoval. Když už tak už IE8.
Naposledy upravil Figut dne 30. 7. 2009 19:23, celkově upraveno 2
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 30. 7. 2009 18:10

Holt to někdo jednou napsal a už se to bude dokolečka papouškovat.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Figut 30. 7. 2009 18:18

fibonacci píše:Kvůli basům jsem vyloučil ue, ety a další.

Kvůli jakým basům? UE a ETY je velký rozdíl.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fibonacci 30. 7. 2009 18:46

Fakt? Už mi to začíná přerůstat přes hlavu, potřebuju daleko od civilizace, sluchátka do uší a zapomenout… :-D
fibonacci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rmteam1 30. 7. 2009 18:54

Figut píše:Že někdo napíše pochvalnou recenzi neznamená, že se ta sluchátka budou hodit všem. Konkrétně IE8 mají (podle jedné recenze) slabší středy, tmavý zvuk - na klasiku nevím, nevím, metal nevím, nevím, neslyšel jsem je. Sony MDR EX-85 jsem měl taky, nebyla špatná, ale pak ER-6i a pak už ty Sony byly slabé.
Co já nabídnu? ER-6i, ER-4P (když bez ampu)
IE6 bych nekupoval. Když už tak už IE8.

Dobra, podle jedne recenze nelze usuzovat, proto si je pred tim co si je treba koupim poslechnu - potom uvidim. Myslim si ale, ze usuzovat z recenze je tak scestne jako kdyz rikas ze IE by sis nekupoval a to jsi je ani neslysel (nebo jsi neslysel IE8) :oops:
rmteam1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 30. 7. 2009 18:59

Jistou odezvu mám v tom, jak Bína hodnotí PFE a jiné. PFE jsem měl a podle toho tedy mám nějakou představu, co se týče basů. A to mi osobně stačí.
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 7. 2009 19:57

Pozri IE6 si zajtra vypocujes. Mozno ti zvukovo budu absolutne vyhovovat, ale abjektivnu predstavu o vybere ti to nemusi dat ak si ine spominane modely vysej alebo rovnakej triedy nepocul. Proste nebudes mat s cim porovnat a pri tom moze byt lepsia alternativa aj v inom modely atd....
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod couman 30. 7. 2009 22:45

fibonacci píše:couman — „zaujimave ex85 su celkom dost basove“: A víš, že se mi ani nezdá? Možná je to zvykem, ale právě s podáním basů jsem byl spokojenej. Trochu se mi občas nezdály výšky, který mají 500 údajně skvělý. Kvůli basům jsem vyloučil ue, ety a další.

aby som to upresnil, tak ano su basove a ani mne sa to nezdalo ked som ich nemal s cim porovnat, basy su ale pomerne nepresne a vysky takmer nemaju...

pochopim, ze si vylucil ety, ked sony ti bassmi vyhovovali, ale preco UE??
iriver lplayer/sony vaio - ue10pro/sony mdr90pl/koss pro3aa
"remember when you were young, you shone like a sun"
couman
Mírně pokročilý

Další stránka