Lepší IEM — Sony EX500, Senn IE6, q-Jays

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod shiroli 3. 8. 2009 10:38

rmteam1 píše:Mno, pred par dny jsem tady teril take tento problem. Taky posloucham Nightwish, Scars on Broadway, klidne i klasiku.... Takze jsme na tom asi tak stejne. Premyslel jsem jako ty o Jays s nebo q- jays, taky me byly doporuceny Apple dual driver IEM. Zatim muj favorit je Senny IE6. Zitra me dojedou PPLkem zahoreny na odzkouseni dom, tak jsem zvedav. Myslim si ale ze to bude super. Zitra dam info . . . Ona staci sama o sobe recenze http://avmania.zive.cz/default.aspx?sec ... ticle=1670

Uvažuji o IE-šestkách, tak by mě zajímalo jestli ti už dorazily a jaké máš dojmy?
shiroli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod i758242852.cz 3. 8. 2009 12:43

Moje dojmy po několika desítkách hodin poslechu - IE6 pozitivně překvapují v oblasti výšek i středů. Basy jsou tradičně u Sennheiserů hutnější, což je případ i tohoto modelu, avšak například u modelu CX300, který řada potenciálních majitelů „íešestek“ měla či má je ještě výraznější a například IE8 jde u basové složky (zvláště po navolení „dunění“ na max.) ještě dále.
Ve zkratce jsou to taková univerzální sluchátka, která přelouskají v hodně slušné kvalitě prakticky všechno, co se jim podstrčí.

Testovací kousky má právě rmteam1 (také čekám, co na ně napíše :), tento týden by se měly vrátit, tak pak mohu poslat na ozkoušení také, nebo se můžete zastavit v poslech. studiu u mě v Praze.
Poslechové studio - Vincent CD S4 a KHV1, příp. Carat Topaz a Dynavox CSM-112. Přijďte si poslechnout Senny 448/485/555/595/600/650/800, AKG 272/601/701/702 nebo mnoho pecek či špuntů z nabídky - Phonaky, Jayse, Senny IE6/7/8, Shury..
i758242852.cz
Junior

Odeslat příspěvekod rmteam1 4. 8. 2009 10:14

Ahoj tak ady jsou me postrehy co se tyce Sennheiser IE6.

Nejdrive ty pozitivni. Sluchatka z estetickeho hlediska vypadaji velmi zajimave, jsou trochu mohutnejsi, ale nicemu to nevadi. Usazeni do ucha je snadne, krasne izoluji avsak nejsou v uchu skoro citit, za chvili o nich ani nevite. Kabel je vcelku dobry, je ale dost poddajny a krouti se, to mne ale neva.

Co se tyce hudebni produkce, tak senny maji precizni stredy, to si myslim ze je jejich hlavni prednost. Vysky jsou take na velmi dobre urovni. Diky tomu zahraji velmi kvalitne kazdy zanr. Vse je ciste, nastroje jsou citelne a nesplivaji do sebe. Nejvice problematicke jsou na sluchatkach basy. Otazka je na co je ucho posluchace zvykle. Nevim jak pocit z reprodukce popsat, ale basa zni jako basa a bici jako bici. Zkousel jsem ruzne nastavce, protoze se tvrdi e basy jsou umerne velikosti nastavce, ale rozdil jsem neslysel. Ten kdo citi pozitek z toho kdyz jsou basy hutne, tak bude zklamam. Jelikoz jsem na ty basy, avsak ne na trapne duneni, mozna i proto ze jsem bubenik, tak o koupi techto sluchatek jeste popremyslim. Mam mit na zkousku jeste d-jays, tak potom uvididime. Je to sice cenovy skok dolu, ale prave proto me to zajima.

Shrnuti - IE6 jsou podle me univeralni sluchatka pro univerzalniho posluchace. Vse zni vyvazene, ciste a kompatkne, avsak s poddajnymi basy. Ten kdo je zvykly na metal, numetal, speed, rap a proste na veskere zanry kde je vedouci basova linka, tak at si je radeji nejdrive vyzkousi protoze mu jako me nemusi moc vyhovovat.

Vse jsem zkousel na Creative Zen X-fi, vetsinou bez ekvalizeru a bez pridanych basu. Dnes jeste jdu do zkusebny to poslechnout na kvalitnejsim prehravici, ale myslim si ze se muj nazor nezmeni.

Je to moje prvni recenze, tak bude shovivavi 8-D
rmtem

PS.: Sluchatka poslu zitra ;-)
rmteam1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod i758242852.cz 4. 8. 2009 17:53

rmteam1 píše:[/url]PS.: Sluchatka poslu zitra ;-)

v pohodě :) jinak pěkné shrnutí, tak nějak ta sluchátka vystihuje.
Poslechové studio - Vincent CD S4 a KHV1, příp. Carat Topaz a Dynavox CSM-112. Přijďte si poslechnout Senny 448/485/555/595/600/650/800, AKG 272/601/701/702 nebo mnoho pecek či špuntů z nabídky - Phonaky, Jayse, Senny IE6/7/8, Shury..
i758242852.cz
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 5. 8. 2009 09:00

"Vysky jsou take na velmi dobre urovni" - vážně si za tím pánové stojíte?
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rmteam1 5. 8. 2009 11:20

Já osobně ano, v této cenové relaci tomu tak je. Je to vsak subjektivní názor. Vždy někdo může napsat něco jiného. Vše je dáno zkušenostmi, naposlouchanými hodinami a úrovni deformace sluchového ústrojí, etc. ;-)
rmteam1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 5. 8. 2009 13:24

pHp píše:"Vysky jsou take na velmi dobre urovni" - vážně si za tím pánové stojíte?

Ááá :-D . Že by to bylo slabší?
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 5. 8. 2009 18:44

rmteam1: a mohu se tedy zeptat na tvé "zkušenostmi, naposlouchanými hodinami a úrovni deformace sluchového ústrojí", aby se dal vytvořit nějaký obraz?
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rmteam1 7. 8. 2009 12:28

No hodin odposlouchanych mam asi hodne, da se rici ze jsem hudebnik i kdyz jen bubenik ;-) . Takze zkusenosti dost, deformace sluchoveho ustroji je umerna poctem hodin odhranych za soupravou :-D Mozna i proto horsi hodnoceni basu . . . . A neslovickari :-]
rmteam1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 7. 8. 2009 12:46

pHp: Ty rejpo. :wink: Každý přece můžeme mít nějaký názor.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 7. 8. 2009 15:53

Promiň, já pana nechtěl provokovat. Jeho popis je trošku daleko od mého pocitu, tak pátrám proč. To je určitě jednoduchý: každej může mít svůj názor. K čemu bychom se ale takto dobrali? Pravda, je-li potřeba se k něčemu dobrat. :)
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rmteam1 8. 8. 2009 14:23

Hej ja mam k panu daleko a nejsem urazeci :) Jesli jsi mel jiny pocit tak sem s nim. Zajima me zkusenost jineho sposluchace
rmteam1
Kolemjdoucí

Předchozí stránka