[recenze] Yuin Pk3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 1. 9. 2009 12:16

Vítejte u recenze na jedny z mála použitelných sluchátek peckové konstrukce Yuin Pk3. Yuin je čínský výrobce, který se zaměřuje na přenosná sluchátka, ovšem klasickým in-earům se vyhýbá. Má řadu klasických pecek PK, sluchátek s klipem za ucho a poté řadu OK, což je hybrid mezi peckama a in-earama.

Děkuji obchodu isluchatka.cz za zapůjčení.

Poznatky v této recenzi jsou ovlivněny mým sluchem a osobníma preferencema. Navíc mám pocit že prostě neumím nosit pecky, takže to může být tímto ovlivněno.

Testováno na Cowonu D2, Sansě Clip a Edirolu UA-1EX.

Obrázek

Balení
Krabička je ze dřeva a působí opravdu pěkně, uvnitř najdeme molitanem obložené pouzdro na sluchátka(skoro jak krabička od filmu, když tam chcete pecky dát, tak je musíte dost namotat a nějak tam vmáčknout, asi to pro ně není moc ideální) 3 různé páry molitánků, jeden klasický a dva s různě velkými výřezy . A poté ještě redukce na jack 6,3 mm.

Konstrukce a usazení
No co si budeme nalhávat, jsou vyrobena v Číně a bohužel tak působí, prostě od klasických dodávaných pecek k Sansě je blbě rozpoznáte. Kabel taky nevypadá moc dobře a dost se zamotává.
Usazení je dost dost záleží na člověku, osobně mi v uších docela držely, ale nevím jestli správně(máto nějaký vliv u pecek?). Izolace je obv nulová, stejně tak okolí uslyší to co posloucháte.

Obrázek

Zvuk
Zvuk bych označil za světlý a vzdušný, docela čistý na svou cenu. Středy byli pěkně vykresleny a určitě lepší než konkurence jako je Koss Porta Pro nebo Sennheiser cx300. Ovšem bas byl pro mě zklamáním, tak nějak ho slyšíte, ale postrádá veškerý důraz, prostě mi přijde že i nejméně basové špunty basují více(chápu proč se PK2 líbily figutovy), ale s tímhle se setkávám u všech pecek. Výšky byli dobré, zase lepší než konkurence. Celkově bych je označil za lepší, čistší detailnější než Porta Pro a CX300, ale třeba na takové Head-Directy RE2 přeci jen už Yuiny ztrácí.

Závěr
Jedny z nejlepších pecek? Dle mne ano. Lepší než konkurence za tisícovku? Oproti většině též, ale na dražší věci, nebo na věci co se u nás neprodávají už Yuiny bohužel nestačí.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod 0803 2. 10. 2010 11:03

PK3 mam sice len kratko, ale mozem suhlasit, ze su to kvalitne sluchatka. dobre mi sedia v uchu, co je pre pecky zaklad. oproti mojim starym sony su detailnejsie, aj pri vyssej lasitosti stihaju prehrat cisto a bez skreslenia. v tejto cene jasna volba.
mam jednu otazku. aj ja som si vsimol akciu na d-jays a chcem sa spytat niekoho, kto ma skusenosti s oboma sluchatkami, aky je rodiel v zvuku, basoch atd. a ci to bude v konecnom dosledku pre mna prinos alebo nie.
dakujem.
0803
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 2. 10. 2010 11:19

Ja jsem viděl v zahraničnich recenzi hodnoceni i proti ruznym in earum.Smiřte se s tim ,že pecky zkratka nehraji.(Zastarala konstrukce a přežitek).
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 2. 10. 2010 11:35

Cagin slyšel jsi je? To co píšeš je blbost, Yuiny přehrají v pohodě různé in-eary v obdobné ceně. A u vyšších modelů to platí stejně.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod semaniaci 2. 10. 2010 14:57

porovnával som kamarátové PK3 s CX300 a bez mihnutia oka by som volil PK3-jky (akurát, že pecky veľmi nemusím)
Monster Power HTS 5100-->MacBook Pro-->m2tech hiface RCA-->BB-DAC-->Sennheiser HD600/1964 Audio V6
semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod predator8003 2. 10. 2010 15:20

sluchatka vlastnim par mesiacov. predtym som k mojmu Cowon D2+ pouzival Porty pro no to prebasovanie mi uz fakt zacinalo vadit. Po kupe PK3 som bol uplne ocareny.Ya tu cenu splnimmi moje ocakavania nadmieru. Materialove prevedenie fakt neje kvalitne.Kabel sa fakt dost zamotava ale prve naco som narazil bol zlomeny kabel pri konektore po relativne dost kratkom case pouzivania. Takze sli na reklamaciu kde mi dali poriadny konektor. Podotykam, ze slucjatka som mimo pocuvania odkladal do zvlastneho pozdra a zlozvyk omotavani kala okolo playera som temer uplne eliminovat. Napriek tomu sa kabel zlomil dost rychlo. Bohuzial som asi pred tyzdnom narayil na dalsiu chybu. Pri istych typov basom mi vedlo sluchatko chrapci. Ako ked nestiha. ale robi to pri minime nahravok. Takze asi dlasia reklamacia. Ale zvukovo ich naoyaj kazdemu moyem len odporucit. Za ten peniaz jednoznacna volba.
Audiolab 8200P + Audiolab 8200DQ, Bower & Wilkins 683 S2, Project Polaric, Topping D30 AKG 701, Bayerdynamic DT-1770, Fostex T-X0, Hifiman HE4XX
predator8003
Junior

Odeslat příspěvekod 0803 2. 10. 2010 21:52

tiez mi lave sluchatko chrptilo, tiez pri niektorych frekvenciach a pri hlasnejsom posluchu, ale reklamaciu mi v pohode uznali, tak dufam ze este nieco vydrzia. zatial ich len pocuvanim zahravam, uz teraz vsak hraju velmi dobre. chcem este investovat do spuntov, zatial vedu tie d-jays, tak snad to bude k niecomu dobre. spunty som este nemal, pocuvam rock, elektro a vselico ine, ak mi mozete k tomu nieco poradit, budem iba rad.
0803
Junior

Odeslat příspěvekod cagin 3. 10. 2010 09:40

V obdobne ceně ano ,ale viděl jsem i nazory blaznu ,kteři tvrdili něco jineho.Na vic sem chtěl řict jak to citim ja a zkušenosti s peckami oproti in ear.Špatna izolace divně to drži v uchu sundavaji se z toho ty povleky blbě se čisti (ty povleky) zkratka i proto se mi zda konstrukce již zastarala a je to přežitek.
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 3. 10. 2010 13:44

šlo by to říct i obráceně: myslet si, že pecky jsou odepsané a nikdo je nedokáže zkonstruovat tak, aby hrály dobře, je přežitek.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Figut 4. 10. 2010 12:41

Cagin, trošičku to mírni, měl jsem PK2 a zvuk je na úrovni ER-6i, Alessandro MS-1, tahle sluchátka určitě nejsou špatná volba. Někomu opravdu nesedí uzavřený celistvý zvuk in-ear, např. moji dívku nemůžu na in-eary dostat, poněvadž jí vadí ten pocit a zvuk jak pod vodou. Je paličatá a nenechá si poradit :-)
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cagin 4. 10. 2010 14:59

Ok bohužel moje zkušenosti s peckami mě vedly k těm zavěrum.Ty vlastnosti co jsem popsal ma většina pecek(tim nemyslim zvuk).Ja žadnym pocitem zvuku jako pod vodou netrpim.To až si někdo přečte zase to nějak blbě pochopi.Toto asi nema každy stejne.Uznavam ,že pecky maji smysl pro ty ,kterym in ear nesedi. ;-)
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 4. 10. 2010 15:29

cagin píše:To až si někdo přečte zase to nějak blbě pochopi.Toto asi nema každy stejne.

No a proto tvoje bonmoty o tom, co jsi někde vyčetl jako "pravdu, nic než pravdu a dál to známe", nelze brát skoro nikdy vážně. Taky si to někdo přečte a bude z toho zase flame, třeba i někde jinde...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ghost_sk 4. 10. 2010 15:37

Akurat dnes mi prisli tieto Yuiny. Chcem sa spytat, mam ich nehat nejako zahorit najskor? A ked ano, tak na ako dlho, na akom zdroji a najlepsie aj na akom zvuku :)
Dalsia vec je to, ze nemam pre ne adekvatny zdroj. Zatial som pouzival ako prehravac moju NOKIU E51 a PC (zakladna Audigy SE) a myslim, ze to tie sluchadla "brzdi". Asi to neskor vyriesim kupenim osvedceneho Clipu.
Ghost_sk
Junior

Odeslat příspěvekod Figut 4. 10. 2010 15:52

Nech je dva dny hrát.
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ghost_sk 4. 10. 2010 15:58

A je v podstate jedno na com? Mozem ich napr, zapojit na jack, rozdvojku a pripojit na PC (ten je casto zapnuty)?
Ghost_sk
Junior

Další stránka