od PMSN82 16. 6. 2022 16:38
Ok, moc díky za tipy. Poslouchám tvrdší muziku (metal, hardcore), rock, elektronickou hudbu, jazz i klasiku. Nejvíc ten metal. Řetězec je JDS Labs Element II + PC.
Preferuji čistý jiskrný zvuk výšek, světlou tonalitu a širokou scénu. Doma mám Grado SR325e, HiFiMan HE-400i a Senny HD 650.
Než jsem narazil na toto fórum, byl jsem často na head-fi a podle jejich hodnocení jsem si vybral ty zmíněná sluchátka. Vím, že jsou tam cenové rozdíly, Sundary za 8 tis. a Elite, nebo Utopie za 100 tis., ale jsem ochotnej dát i těch sto. Také věřím, že jsou i v levnějších cenových kategoriích sluchátka, co se prostě "povedou" a jsou pak schopné konkurovat i těm drahým. Viz. hodnocení na head-fi právě těch Sundara, která jsou tam hodnocena lépe než třeba Sennheiser HD 800 S, nebo Meze Elite.
Měl jsem doma Audeze LCD-X a byli moc těžké, při poslechu v leže mi sklouzávali z hlavy (vím že podíl na tom měla i moje holá hlava, ale většinou u poslechu ležím), takže mi tou váhou nevyhovovali, ale zvukově byli fajn.