Osobní žebříček sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rins 15. 6. 2022 14:57

PMSN82: Bylo by dobré napsat na čem budeš sluchátka poslouchat(řetězec). Preferovaný hudební styl a jaký zvuk od sluchátek očekáváš? Faktorů je mnoho.Pokud např.preferuješ šířku hudební scény,tak z tohoto výčtu to vidím na HD 800S.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 6. 2022 14:58

Střetává se ti tam několik naprosto odlišných světů, co se (nejen) tonality týče. Dál máš v žebříčku kousky za 8,5 tisíce, ale i za 105 tisíc Kč. Takže pokud by z toho někdo sestavil žebříček, bylo by to čistě jen na jeho osobních preferencích, které mohou být od tvých dost odlišné. Ani se nerozepisuješ co posloucháš a jaký zvuk se ti líbí. Dál nepíšeš, čím to budeš krmit - jaký zesilovač.
Prostě pokud si je nevyzkoušíš sám, můžeš škaredě šlápnout vedle jak pohodlím, tak tonalitou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 15. 6. 2022 17:20

@PMSN82:

Předně bych rovnou doporučil vyřadit ty levné kousky. Pokud máš peníze na top sluchátka, kup si rovnou je a do budoucna možná paradoxně ušetříš spoustu peněz...

Osobně bych ten výběr zúžil na Focal Utopia, HiFiMAN HE-1000 SE a Meze Elite. Sám bych si z těch tří vybral poslední jmenovaná. Co bude ale nejvíc vyhovovat tobě, nemám tušení.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 15. 6. 2022 17:45

Trochu nezmyselný mix. Neprekvapivo HE1000SE a Elite sú tam top kandidáti. Ale ktoré ti budu vyhovovať viac ti nikto nedokáže predpovedať.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 15. 6. 2022 18:11

Z těchto bych bral Focal Utopia, případně HiFiMAN HE-1000 SE. Možná bych zvážil, vzhledem k ceně, i Sennheiser HD 800 S, ale pokud už cenová relace kolem 50t, tak nemají konkurenci Audio-Technica ATH-ADX5000.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 1Berliner 15. 6. 2022 18:17

Kup si Sundary, poslouchej a zkus popřemýšlet, co se ti na nich líbí a nelíbí...
1Berliner
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 15. 6. 2022 18:51

Kdybych nepotřeboval uzavřená sluchátka tak bych si koupil LCD 5. :-) bomba.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 15. 6. 2022 19:03

U Audeze a podobných je problém ta hmotnost, když člověk vidí, co dokáží Japonci s ATH-ADX5000. Já měl třeba koupeno, doma, Audeze i Audio-Technica, a první šla z domu, poslouchal jsem je tak 1% času.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tenzor 15. 6. 2022 19:38

Proto lada5 zmiňuje LCD-5, kde hmotnost problém není;)
tenzor
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 6. 2022 19:54

Žádný žebříček in-earů? :shock:
Naposledy upravil pseudomagick dne 15. 6. 2022 20:43, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 6. 2022 20:02

Mně třeba hmotnost Audeze nikdy nevadila. Mají dobře řešený most a hlavně náušníky. Planáry jsou obecně těžší a ten zvuk Audeze mně nikdy Audio-Technica nedá.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 15. 6. 2022 22:02

S LCD 5 nemohu srovnávat, doma jsem ale měsíce měl vedle sebe Audeze LCD-X Music Creator a Audio-Technica ATH-ADX5000 a v naprosto všech ohledech vedl ten japonec..

Ale i oproti LCD-4z bych jej asi volil:
https://www.audioreporter.cz/na-cem-pos ... h-adx5000/

Ten prostor, výšky, detailnost a rychlost co Audio-Technica nabízí, plus fyzické pohodlí (jen 270 gramů), na to Audeze nemá.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 6. 2022 22:12

Tu hutnost, drajv a sametový bas u LCD-X mi nikdy u tvrdší hudby ATH nedají :)
Zkrátka každý ma jiný vkus, na každý žánr se hodí něco jiného.
Mám teď Empyrean, které jsou lepší úplně ve všem, ale po tom byť méně dokonalém basu LCD-X je mi někdy smutno.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PMSN82 16. 6. 2022 16:38

Ok, moc díky za tipy. Poslouchám tvrdší muziku (metal, hardcore), rock, elektronickou hudbu, jazz i klasiku. Nejvíc ten metal. Řetězec je JDS Labs Element II + PC.
Preferuji čistý jiskrný zvuk výšek, světlou tonalitu a širokou scénu. Doma mám Grado SR325e, HiFiMan HE-400i a Senny HD 650.
Než jsem narazil na toto fórum, byl jsem často na head-fi a podle jejich hodnocení jsem si vybral ty zmíněná sluchátka. Vím, že jsou tam cenové rozdíly, Sundary za 8 tis. a Elite, nebo Utopie za 100 tis., ale jsem ochotnej dát i těch sto. Také věřím, že jsou i v levnějších cenových kategoriích sluchátka, co se prostě "povedou" a jsou pak schopné konkurovat i těm drahým. Viz. hodnocení na head-fi právě těch Sundara, která jsou tam hodnocena lépe než třeba Sennheiser HD 800 S, nebo Meze Elite.
Měl jsem doma Audeze LCD-X a byli moc těžké, při poslechu v leže mi sklouzávali z hlavy (vím že podíl na tom měla i moje holá hlava, ale většinou u poslechu ležím), takže mi tou váhou nevyhovovali, ale zvukově byli fajn.
PMSN82
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 16. 6. 2022 17:07

To hodnocení je samozřejmě vztaženo k ceně. Že mají Sundary lepší hodnocení než Elite neznamená že jsou lepší. To rozhodně nejsou. Ale spousta lidí vidí daleko lepší poměr cena/výkon u těch Sundar. To je jak kdybys řekl, že Mercedes S je horší než Octavia. Pro spoustu lidí je ta Octavia lepší z jednoho důvodu. Nejsou schopni/ochotni za auto uvalit částku jak za byt mimo velká města. Ale když si do toho Medvěda sedneš...
Jestli máš rád jiskrný zvuk výšek, tak tě asi HD650 moc neberou a určitě bych se nedíval po Audeze ani po Meze. Pokud si teda oba pod pojmem světlá tonalita a jiskrné výšky představujeme totéž, což mám obavy že ne. LCD-X mám a světlé s jiskrnými výškami teda rozhodně nejsou.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka