Profi sluchatka jake vybrat?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 12. 2009 05:44

Ahoj, delsi dobu premejslim nad temito sluchatky. Nevim presne jake vybrat.
Mel jsem doma pujceny Pioneer HDJ 1000 a zvuk super, jen mozna u nekterych skladeb me prislo malo basu (u hardcoru) a vytazenim v PDA xbass, EQ, to zas se tzv.prebudilo (chrasteni kdy to rychle stahnete).
Pionner se me i pomerne libi a vic me pritahuje nez podobny Sony MDR V700dj.
Krom Pioneer jsem nemel moznost zatim ty dalsi slyset.

Chci aby sluchatka byly co nejvice kvalitni, nebyl zvuk zkresleny pri vyssi hlasitosti, skladaci a bych je mohl i lepsi prenaset, uzavrena - dobre izolujici. Preci jen je chci brat i sem tam ven.
Taky je dulezity aby hraly pomerne nahlas, nebot je prevazne budu pouzivat k PDA Qtek 9000 (Universal, JasJar atd.) ci casem mozna nake MP3. Protoze zas to PDA az tak nahlas nehraje a ja stejne proste pak hraju nekdy naplny kule i na ukor toho ze budu hluchej jako starsi :)
Taky jeste bych chtel aby meli vetsi duraz na basy, proste basy mam rad moc, ale zas ne uplne na ukor toho ze vejsky a stredy pudou do kopru.
Pioneer me taky zaujaly ze je ma sam techno DJ Carl Cox :)
Jinak hodne vidim u DJ ty Sony 700.
Podle me budou kvalitne na podobne urovni ze to asi ani moje ucho nepozna. Jen zas nechci horsi nez ty Pioneer co se tyce kvality. Koukal jsem i na Sennheiser ale tahle znacka uz provedenim se me nak nelibi.

U Sony MDR V700dj me zaujal popis prodejce: Neodym magnet - ten by snad mel zajistovat i vetsi duraz na basy? Impedance: 24 ohmu bude to lepsi nez u Pioneer kde udava 40?

1.Pioneer HDJ 1000
2.Sony MDR V700dj
3.Technics RPDJ-1210
4.Denon DN-HP1000
5.Sony MDR XB700 - tyhle me zaujaly ze maj ty silny basy ale zas me tady odrazuje recenze ze kvalita neni tak uplne koser a nejsou skladaci.

Cenova relace: 3000 - 4500czk
hudebni styl: hardcore, psytrance, freetekno - proste elektronicka music s basama bez vokalu ci zpevu.

Predem dik za pomoc a porovnani. :-)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Balda_87 18. 12. 2009 06:33

Na co takový sluchátka? Co jsem kdysi poslouchal tekky tak.. No nevím, jestli tohle potřebuješ. Btw obrovské množství tekkna je na netu ve skromnějším bitrate a pokud v týhle ceně budou ta sluchátka podobně citlivá, jako třeba ty moje, asi si toho moc neposlechneš. Jelikož nekvalitní mp3 už nejsou nekvalitní, ale téměř neposlouchatelné.
Toť můj skromný názor na věc.
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 18. 12. 2009 09:45

Pod pojmem profi sluchátka si představuju třeba AKG K240DF. Ne takové podivné nehrající monstra, které uvádíš.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 12. 2009 09:48

Sennheiser 555, 595 - ale to ty nechces. Na techno mozno aj HD 600, ale tie uz musis cimsi krmit, aby to hralo a to tvoj rozpocet nezvladne.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jan1k 18. 12. 2009 15:18

Denon DA-10 DSD / Apple iPhone 6+ / Apple iPad Air
► ♫♪♩♬♫
► Ultimate Ears UE4Pro ♫♪♩♬♫
► Sony MH1 / AIAIAI Pipe Petroleum ♫♪♩♬♫
Jan1k
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 18. 12. 2009 17:25

Uzavřená: Sennheiser HD 280 Pro, Shure SRH840, Audio-Technica ATH-M50S, Beyerdynamic DT 150 (studiové odposlechy), AKG K 271 MkII, Beyerdynamic DT 770 PRO (ikdyž 2 poslední asi ne - spíš analytický, ale techno neposlouchám, nevím, co je pro to ideální)

(Polo)otevřená: Beyerdynamic DT 990 PRO (analytické), AKG K 240 MkII

Pokud to mají být DJ sluchátka, tak v těch se nevyznám. Jen namátkou: Audio-Technica ATH-PRO500/700, AKG K 181 DJ
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Majko6664 18. 12. 2009 18:02

Pokiaľ nie si DJ, tak DJ slúchadlá ti budú nanič.
Asus Xonar DX/N81 -> UE Triple.Fi 10 Pro
Majko6664
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 18. 12. 2009 20:51

DJ sluchátka bývají dost nepohodlná.

Pokud to mají být hlavně nabasovaná monstra, tak by možná stály za úvahu třeba Audio-Technica ATH-D40fs za cca 2 400,- se zvýrazněnými basy.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 12. 2009 06:41

Balda_87: kvalitu tracku mam vetsinou tak na 192 - 320kb/s.

Odar: dekuji ale co jsem koukal tak Sennheiser ma navic pomerne uz vysokou impedanci, coz pomerne vic bude treba u mp3 zrat baterku.

The Wolverine: super zaujaly me docela AKG K 181 DJ pisou ze maj 120db to asi bude narez.

Dalsi asi budu muset uz jsi porovnat poslechem.
Jinak dik moc za pomoc.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hertz-sk 19. 12. 2009 10:14

Ripper: to, čo žerie batériu je výkon, ktroý posielaš do slúchatiek a ten sa vypočíta U.I => žiadna impedancia. Teda impedancia kladie odpor pretekajúcemu prúdu a to musíš podľa tohto vzorca kompenzovať zvýšením napätia ("zvýšenie hlasitosti na mp3"), avšak celkový výkon (spotreba), pokiaľ zanedbáme teplo vzniknuté pri zvýšeni odporu je rovnaký.

Už ide len o to, či ten-ktorý mp3-prehrávač dokáže vyvinúť dostatnočné napätie na prekonanie impedancie slúchatok, aby ich vybudil dostatočne nahlas.
DAC YBA WD202 => XLR MOGAMI => Mackie HR824
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 19. 12. 2009 11:48

ATH-D40fs nejsou vůbec "nabasovaná mostra" (kdo ten termín kruci vymyslel?) oproti poměrně rovným M40fs jsou basy posílené jen těsně za hranicí rozpoznatelnosti (fakticky je v mušli malá dirka).

Kdo si chce jen naklepat mozkovnu a nevadí mu tlak na uši, může s těmi DJ modely být asi šťastný. Zajímavé můžou být i třeba nové DJ Shure.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 19. 12. 2009 13:35

pHp: Pardon, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem: Pokud, jak z prvního popisku je možno usoudit, chce sluchátka, která mají hodně basů, možná by mohla vyhovovat některá se zdůrazněnými basy jako třeba A-T D40fs.

ripper6: Jen podle parametru zvaného citlivost bych se rozhodně neřídil. Všechna jmenovaná sluchátka mají více než slušnou citlivost. Pokud je to potřeba, tak se kouknout i na parametr "zatížitelnost".
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 12. 2009 14:47

hmm tak to nevim jak budou basovat pac jeste tak najit kde by to slo poslechnout :-|
Pac jsem prosel par kramu, treba v Sony Centrum vas nechaj poslechnout, ale kdyz jsem pak chtel zkusit jeste ty jejich druhy XB700 tu jejich top novinku tak na me prodavac: "ale koupite jsi je ze jo" tak treba ty nedoporucuju tady nikomu.
Je tam vetsi duraz na basy ale jak uz pise recenze znej tak nejak divne, celkove ty deaily zas treba u elektra se vam dost ztratej, skladba pak zni dost divne, neprirozene nez jak by mela hrat.
foto:
http://www.mironet.cz/sony-mdrxb700--sl ... +dp100583/

Vetsinou je problem ze to nemaj skladem a kdyz se zeptate, tak reknou ze vam to objednaj ale tim uz jsi nejlip chtej zavazat ze to unich hned koupite. Treba v Sony se jim to dost nelibilo.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 12. 2009 14:50

The Wolverine:presne A-T D40fs? nemohu nak najit tenhle typ nikde.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 24. 12. 2009 15:01

CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent