Dobrý deň. Dovoľte sa mi podeliť so svojimi pocitmi z týchto slúchadiel. Aj ja som bol pred pár rokmi jednym z tých, ktorí si mysleli, ze Koss porta pro je vrchol muzikálneho zážitku, omyl. Tak ako ľudia dospievajú, dospievajú aj ich chute a tak som si povedal, že chcem viac. Včera som si ich teda kúpil, dlho som nerozmýšľal, aj keď som rozmýšľal nad Sennheiserami HD 595, no recenzie na českých a anglických stránkach + diskusie na fórach ma rýchlo rpesvedčili. Nechal som ich zahorieť na celú noc, deň pekne uložené na stole. Zdroj zvuku je zvuková karta Sound Blaster X-Fi Titanium Fatality na Desktop PC s 6,3mm výstupom, dúfam, že ma audiofili nezožerú. že to nie je kvalitný zdroj zvuku, lebo neviem, aké hodnotenie má táto zukovka v hudobnej brandži a či je vhodná na posluch hudby.

Zatiaľ čo som počúval prvý deň musím uznať, že skok je to obrovský, žiadne zapnuté technológie zvukovej karty, žiaden ekvalizér, nevedel som sa rozhodnúť, na ktorý aspekt piesní sa sústrediť, či na gitaru, spev, bicie, vokály, či basgitaru, je to pre mňa ozaj zážitok počuť takto separované nástroje. Jediné, čo mi trošku vadí sú trošku viac cinkavé výšky(subjektívny dojem, možno slúchadlá ešte "dosadnú" a zvuk sa ustáli), naopak vyzdvihujem presnosť a vernosť bicích + ich údernosť, čítal som, že niektorí sa sťažujú, že sú objemnejšie, než by mali, iní ich majú nedostatok, ale môjmu uchu to tak jednoducho vyhovuje.

Stredy sú v určitých pasážach trooošicku zastreté, ale to pripisujem tiež tomu, že slúchadlá sa potrebujú "zahriať" a tak objektívnejšie bude súdiť po 30-40 hodinách posluchu, no na moje doterajšie pomery je to aj tak neporovnateľné, len chcem poukázať na to, že sluch už nepočuje len spleť nejakých zvukov, ale skutočnú muziku. Pohodlie hodnotím ako výborné, nikde netlačia, sedia mi perfektne. Testované audionahrávky - Audio CDs Guns n Roses, Bon Jovi, Vangelis, Linkin Park.