beyerdynamic DT 990 PRO

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod boriscz 1. 3. 2012 21:19

Podpořím Ryana, 770-tky tak hutný spodek jako 990-tky fakt nemaji.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 1. 3. 2012 21:29

Veď ja sa nehádam ;-) na mňa je aj spodok 770 trošíčku moc, ale stačilo málinko ubrať a teraz je to paráda.
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 1. 3. 2012 21:35

Hanni, len ich poriadne rozohraj a pojdeme skusit :-P A vlastne ake 770-ky mas?
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 1. 3. 2012 21:44

Pomaličky rozohrávam, som s nimi spokojný, len som musel mierne ubrať 2dB na basoch, lebo boli naozaj poriadne hlboké a bolela ma z nich po chvíli normálne hlava. :D Ale oproti AKG 540 je to určite krok do predu a na metalovú hudbu, ktorú počúvam, sa skvele hodia. Mám 250 ohmovú verziu, takže nič moc pre mobilný prehrávač...
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Myth0s 1. 3. 2012 22:35

Čo sa týka kvality nahrávok ... dovolím si tvrdiť že aj v dnešnej dobe sa dá naraziť na kvalitnú hudbu - aj keď je to už poväčšine skôr - žiaľ výnimka.
Myth0s
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 1. 3. 2012 23:07

Hanni- OK, som teda zvedavy ci sa mi budu tak pacit ako dt990 8-D A e11 s nich daco dostane, nevravim ze vsetko, ale väcsinu snad :-)

Myth0s- Ale ano, da sa vcelku v pohode aj kvalitna hudba zohnat :-)
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400 + Trinity audio master
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 2. 3. 2012 07:09

Keď už sme u tej kvality nahrávok, tak je to naozaj rôzne. Mnohokrát si všímam, že rovnaká skupina, tri rôzne albumy a kvalita nahrávky každá iná (albumy sú v bezstrátovom FLAC)..jeden album do basova, na druhom prepálené stredy, tretí v pohode. Niekedy sa nestíham čudovať, ako v štúdiu dokážu zmršiť nahrávku :roll:
hanni
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Myth0s 2. 3. 2012 13:52

-> dazo ... áno presne to som chcel aj ja poznamenať ! ;)

... je to naozaj na ho... čo robia s tými nahrávkami !
Myth0s
Junior

Odeslat příspěvekod dazo 2. 3. 2012 18:59

Napadla ma taka zaujimavost, kedze tu nikto asi nema dt880, tak ze ako to? Napr aj kuba4 ich hodnotil lepsie ako dt990?! ;-)
Myslim to bez ohladu na cenu ! :-P
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 2. 3. 2012 19:17

dazo: že by DT880 hrály prostě "moc rovně"... ? O:-)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 2. 3. 2012 19:22

Take daco ma aj napadlo, takze vlastne tu ozaj rovne sluchadla nema moc ludi rado :D
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 2. 3. 2012 19:36

Skor ide o to ze skoro vzdy zozenies 990 PRO za "par" € bazarovo alebo v hotovosti. 880 su podstatne drahsie
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 2. 3. 2012 19:49

Tak to ano, ale ako som pisal ze bez ohladu na cenu ;-)
Cisto teoreticky by mi mohli dt880 sadnut lepsie, kedze na dt990 mi kapánek vadila ich ostrost a menej pritomne stredy :D
Ale to je jedno, aj tak sa nechystam nic kupovat, to ja som len tak zo zaujmavosti spomenul :-)
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThomasKo 2. 3. 2012 21:37

No ja mam DT880 pro 2005 edititon. Ale DT990 som nepočul, neviem porovnať. Ale vo všetkých recenziách čo som čítal pri výbere (rozohodval som sa priamo medzi DT990 pro a DT880) tak všade hovorili že 880 sú najrovnejšie, a mali by hrať o kúsok lepšie. Jedno viem naisto, že hrajú o kus lepšie ako Senny HD595.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kobb 24. 7. 2012 18:32

Tak asi po roce používání mohu také něco říci o sluchátkách Beyerdynamic DT 990 PRO. Jsou to asi nejlepší sluchátka která jsem kdy měl, ale mouchy se na nich samosebou najdou. Zcela subjektivně mi příjde, že mají trochu přepálenou horní část pásma, a malý deficit na basech. Nic nezkresluje, zvuk je opravdu krásně čistý, ale jakoby byla frekvenční lajna nakloněná mírně doleva. Z části se na tom může podílet i aparát (DAC Fubar IV a headamp LME49600). Prostě mému uchu sedne, když to trochu nakloním:
Obrázek
Takový je můj názor. Jiná hlava a jiné ucho to může vnímat úplně jinak.
kobb
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka