Nokia BH-504 skresleny zvuk

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Imhotep 9. 2. 2010 11:04

Zdravim, mam jeden problem s BT sluchatkami Nokia BH-504. Daju sa sice pripojit na kazde zariadenie (book, foun, PDA,...) len mam problem ze ked ich pripojim k hocijakemu inemu zariadeniu okrem Nokia mobilu tak zvuk je taky skresleny vo vyskach. Nie je to pocut len ked znizim hlasitost na minimum. Akonahle ich pripojim na hocijaku Nokiu, zvuk je normalny cisty.
Cim to moze byt? Co maju tie nokie take ze ostatne pristroje to nemaju?

Skusal som na: Asus Eee 1000H, MacBook Pro, HTC Touch HD, SE Xperia X1, SE F305 a este na par Sony Ericssonoch. Vsade to bolo take iste skreslene, extremne vysky, celkovy divny zvuk.

Fungovali na: Nokia E71, Nokia 5800, Nokia N95 8GB, Nokia E66

Mate niekto nejaky napad? Dik.
Ak sa mýlim, tak mi odpustite. Ak nie, som rád.
Imhotep
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 2. 2010 11:39

Myslím, že to bude tím, že founy NOKIA při spojení BT potlačují před přenosem výšky - a sluchátka je odpovídajícím způsobem zvyšují (třeba i nechtěně, jen svou konstrukcí). Netuším, co je příčina a co následek. Pokud se ale po BT pošle signál Z JINÉHO ZDROJE než Nokia předem neupravený (bez potlačení výšek), jsou výšky zdůrazněny nadměrně a to vede k jejich zkreslení. Rada k odstranění asi nebude jednoduchá - pokud bude náprava vůbec možná. Reklamace také pravděpodobně možná nebude, přestože BT technologie by měla splňovat standart daný normou pro tuto technologii - někde v obchodě to zkusí s nějakou Nokií a prohlásí, že sluchátka jsou v pořádku, případné zkreslení označí za normální vlastnost výrobku nebo spíš za nežádoucí vlastnost zdroje signálu konkurenční značky - a Ty budeš "nahranej"...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Imhotep 9. 2. 2010 12:09

aha dik moc. Je pravda ze ked som ich bol kupovat, tak som ich skusal samozrejme na Nokii tak zato som si nevsimol ziadny problem so zvukom :-( no som nahrany uz teraz :-) asi ich predam a budem verit ze kupujuci bude mat Nokiu :-[
Imhotep
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 2. 2010 12:22

Počkej si na další názory, i když asi jiné nebudou. Je mi líto.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kocmeister 9. 2. 2010 12:24

Napadá mě výšky stáhnout v EQ když otravujou, jinak nevim.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Imhotep 9. 2. 2010 17:49

ano mal si pravdu. Na HTC som to najprv skusal vo WMP ale ten nema EQ tak som skusil hudbu na CorePlayeri a tam sa to da pekne upravit a kvalita zvuku je prijatelna.

Skusil som to ale na MacBooku v iTunes, tam sa to sice trosku vylepsit da, ale vysky su este viac skreslene ako na HTC. To ze ich potlacim nepomoze lebo aj ked ich je slabo pocut, stale su take skazene. To je proste asi chyba tych sluchatiek potom :-( Aspon ze s tym mobilom to hra ako-tak.
Imhotep
Junior