Shure

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miku444 25. 2. 2010 17:40

Zdravím. Vlastním přehrávač Ipod classic, zatím s klasicky dodávanými peckami, no a právě proto se je chystám v brzké době vyměnit, jejich zvuk je podle mě naprosto neživý, basy neúderné, proto to chce nějaké pořádné sluchátka( poslouchám převážně ALAC a MP3 ve 320 kbps. Zatím mám vyhlídnuté Shure SE530 .. Rád bych si nechal poradit jetli to je vhodná volba (nejlépe od těch co tyto sluchátka vlastní).. ..chci hlavně kvalitní středy a basy..ovšem to je to čeho se právě bojím - Chci se tedy zeptat jestli jich je na normální poslech Pop rock dostatek.. nechci nic přebasovaného ale tak kromě těch apple sluchátek kde je basů dostatek nemůžu s ničím srovnat- --- takže v tomto ohledu je samozřejmě nejlepší si je poslechnout ale tady v Ostravě a okolí je to naprosto nemožné a v Brně např na headphones.cz to nejde ....Přivítám jakoukoli radu.... Díky :-)
miku444
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 25. 2. 2010 18:05

Shure jsou dobrá sluchátka, ale bohužel u nás je problém s jejich cenou. Ostatní konkurenční sluchátka na stejné úrovni jsou totiž teď za takových 5-6 tisíc( Sennheiser IE8, UE triple fi, Monster turbine pro by se měly taky patřit).

Shure jsou vynikající na středy, v těch kralují, basy mají také povedené, ikdyž jsou i sluchátka s lepšími.

Dostatek basu je individuální, Shure mají tak střední množství basu, na pop rock podle mě dostačující.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod slipknot27 25. 2. 2010 18:59

Ja by som skor na jeho mieste, podla mnozstva vyjadreni inych ludi, zobral sennheiser IE 8, daju sa kupit za 200 eur a pre vela ludi maju este lespi zvuk, alebo aspon na urovni shure se530. Shure oproti sennheiserom stoja NAJLACNEJSIE na internete nejakych 320 eur, co som videl.
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod semaniaci 25. 2. 2010 19:51

Monster Power HTS 5100-->MacBook Pro-->m2tech hiface RCA-->BB-DAC-->Sennheiser HD600/1964 Audio V6
semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 25. 2. 2010 20:31

stale to vychadza o nieco drahsie ako tie senny, keby ze je na mne beriem senny, sice som ich nepocul, ale pocul som shure se530, ma ich ujo, pocul som ich iba kratko, ale na prvu chvilu mi zvuk nejak nesadol : malo vysok, basy akurat, celkom pekne stredy, ale mali taky svoj zvuk, taky rozdeleny, neviem ako to popisat, chcelo by to dlhsi posluch ano ja viem. (mal som ich dobre nasadene) Ale ako hovorim, zober senny ;-]
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod semaniaci 25. 2. 2010 20:41

ja by som tiež zobral IE osmičky, lebo by mi viac vyhovoval charakter zvuku. tie shure som sem hodil len preto, keby mu viac vyhovovali aby videl, že nemusia stáť 10K
Monster Power HTS 5100-->MacBook Pro-->m2tech hiface RCA-->BB-DAC-->Sennheiser HD600/1964 Audio V6
semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emokid 25. 2. 2010 20:43

Souhlas s Bína: Pokud je seženeš za dobrou cenu tak by ti mohly sednout, středy jsou super a basy tak akorát, výšek spíš decentně ale docela slušné, záleží ale hodně na zdroji s iPhonem super ale s teplejším zdrojem mají podle mě tendenci tíhnout k hutnějšímu projevu. Jinak mají výborné zpracování, pohodlí a na špunty dokážou dost slušně podat i prostor, otázka je jestli by ti tohle nedaly i IE8, to už je na tobě.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 26. 2. 2010 08:58

se530 sem poslouchal asi půl hodiny a přišli mi třeba oproti triplum takový nezáživný,nudnější...
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 26. 2. 2010 09:10

miku444: Ať to trochu zamotám - napiš Lightingovi, přeptej se ho na Westony. :-]
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miku444 26. 2. 2010 16:01

No.... Je to poměrně zamotané, člověk neví co by si vybral. Nad IE8 jsem taky uvažoval ale u nich se bojím toho že mi nesednou .. jsou poměrně velká. No a UE triple 10 může být taky dobrá volba ... Teď se prodávají také pod značkou M-AUDIO. kde vychází levněji a na zvuk by to nemělo mít dopad. Škoda že ty Shury nejsou levnější.
miku444
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miku444 26. 2. 2010 16:06

UE triple.fi 10 za 6 tisíc ?.... To bych chtěl vidět. :D
miku444
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 26. 2. 2010 16:07

Jednu dobu se tak oběvovaly i u nás(výrobci měli nakoupeno z výrodeje). Ale co koukám tak už jsou záptky na 8 tisících nejlevnější.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod semaniaci 26. 2. 2010 16:13

semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 26. 2. 2010 16:24

Si vzpomínám jak jsem je brali ve velkym za 2000,- :-)) a teď už za 4. No každopádně za 6 tisíc bych je fakt nebral.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 27. 2. 2010 20:47

po skoro dvoch rokoch používania ti môžem povedať toto:
pokiaľ nepotrebuješ nereálne cinkavé výšky dunivé basy tak ti sadnú. treba skúsiť živú hudbu,zavrieť oči a skúsiť si to zapamätať. takto budú hrať.....nič viac,nič menej. Po mechanickej stránke sa im nedá skoro nič vytknúť,káble pevné a o filtroch ani nevieš.Jediné čo ma napadá je,že keď ich budeš naťahovať za gumenný konec pri vyťahovaní a zasúvaní tak asi po roku a pol zistíš,že to chce troška lepidla.Sám som spokojný a stáli ma tuším okolo 8 tisíc.Keby som sa rozhodoval dnes,kúpil by som ich znova.Negatívum je len jedno.Šumia zo všetkým čo som počul.Preto potrebujú high end zdroj zvuku.Ja som za tie roky taký nenašiel,myslel som,že to bude amp3 pro 2,ale nie je tomu tak...Dosť ľudí tu bude na ne nadávať,ale neverím,že sú také zlé.Aj ten šum je vlastne daň za ich citlivosť.Sú,ako lupa na signál a budeš sa diviť,koľko zvukov sa nachádza v špičkovej nahrávke.
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Další stránka