Na com sa testovalo:
Kedze sa jedna o sluchadla urcene na bezne pouzivanie, tak aj zostava bola maximalne bezna. Notebook HP dv5 s integrovanou zvukovkou+foobar2000/WMPlayer a iPhone 3G.
Hudba:
Rozne styly a zanre. Od ABBY az po ZZ Top

Balenie
Kedze Kossy boli pozicane a vela ludi ich pozna, baleniu som sa nevenoval. Balenie Jaysov, je ale jednoducha priehladna plastova krabicka, kde su v penovej hmote ulozene sluchadla a v zadnej strane vyrezu potrebna dokumentacia a 2 nahradne peny. Koniec. Chyba aspon puzdro.
Konstrukcia, komfort, nosenie
Konstrukciu KOSSov je asi zbytocne opisovat, kedze su vseobecne zname.
Oproti nim posobia V-Jays na pohlad ako lacna plastova nahrada, toho co sme za mladych casov povazovali za sluchadla k detskym Walkmanom.
Vsetko sa ale zmeni ked si ich zoberiete do ruk. Konstrukcia je z pevneho a makkeho plastu a mostik je z vnutornej strany potiahnuty, alcantarovo-semisovou latkou. Ludia co maju radi makceny plast v autach a su uchylne nachylny k jeho hmataniu, sa potesia

Kabel je urcite lepsi u V-Jays. Pevny, hruby s vybornym jemne pogumovanym povrchom. Velmi kvalitny na dotyk aj na caste pouzivanie. Je rovnako dlhy ako u KOSSov, ale je rozdeleny na 60+60cm s predlzovackou.
Komfort KOSSov je naozaj vyborny, a jedine co sa mu da vytknut je par vytrhnutych vlasov, pri nastavovani mostika.
Pri V-Jaysoch mi vadilo prilis pevne zovretie mostika, ktore je po par hodinach uz naozaj otravne a usi zacinaju boliet. Navyse som si vsimol, ze oproti KOSS nesadnu na spravnu posluchacsku poziciu hned, ale treba si ich ponapravat tak aby bol zvuk taky aky ma byt.
Pri noseni na verejnosti vyzerate ako ufon s obidvomi sluchadlami. Kedze ale verejnost viac pozna KOSSy, bude vas povazovat za fajnsmekra a hudobneho uchyla viac ako s V-Jaysmi, s ktorymi som na hlave vyzeral trochu divne.
Zvuk
Tak a teraz to podstatne. Zvuk KPP je vseobecne znamy. Fanusikov si nasiel medzi vela pouzivatelmi s roznymi zanrami hudby. Z mojich znamych ich pouzivalo/pouziva vela ludi, ale ja som im na chut neprisiel nikdy. Zvuk sa mi zdal zahuhnany, prebasovany a utrieskany do jedneho nerozoznatelneho celku.
Ked mi prisli V-Jaysy tak na prve pocutie zneli podobne. Zahorenie bolo potrebne. Potom sa zvuk vylepsil vyrazne.
Zakladne sa zvuk V-Jays da popisat ako detailnejsi, otvorenejsi, s vacsim priestorom a svetlejsi ako je to u KOSSov. Basov je menej a pri rovnej krivke ekvalizera sa aj trochu stracali. V realnom porovnani to ale nebolo nic strasne, naopak sa dali lepsie vychutnat bluesove a rockove nahravky. Pri elektronickej hudbe ale lepsie hrali KPP. Teda aspon si to tak vacsina ludi povie. Pre mna hrali v kazdom pripade V-Jays lepsie. The Prodigy mi zneli lepsie ked to nebol len jeden velky zhluk prebasovanych efektov. Basy zneli udernejsie a presnejsie co sa mne paci.
Co sa tyka stredov tak tam som mal pocit, ze su rovnake avsak u KPP je problem, ze basove pasmo ich v podstatnej miere prekryje. Tym padom sa mi subjektivne viac pacili stredy na V-Jaysoch. Mercuryho vokaly zneli omnoho krajsie a pocuvatelnejsie.
Vysky boli omnoho lepsie pri V-Jayosoch.
Neprichadzalo k efektu roztrapkaneho zvuku pri uderoch na cinely, co sa mi paci.
Ked som presiel na pocuvanie na iPhone, tak znova vynikli V-Jays oproti KPP. Okolite ruchy boli rovnake pri oboch modeloch.
Moze sa zdat, ze som proti KPP zaujaty ale ich zvuk mi naozaj nesadol. Celkovo mostikove sluchadla nepouzivam a ani neuznavam. Na domace pocuvanie mam zatial Sony EX-71, ktore oproti obom modelom zneju omnoho lepsie.
V-Jaysy vitazia zvukom, spracovanim a pomerne modernejsim vzhladom, aj ked o tom sa da donekonecna diskutovat

KOSSy maju lepsiu vybavu, uz len kvoli puzdru, a omnoho lepsi komfort.
V-Jaysy ale zabija cena. KOSSy sa daju zohnat za cenu okolo 30€, Jaysy sa na Slovensku nepredavaju ale v Cechach sa daju zohnat za cenu odpovedajucu 45€. Keby je cena na urovni spominanych 30€, tak su jasnym vitazom ak mate radi rockovu, bluesovu a spravne pocuvanu elektronicku hudbu

Navyse kamarat, ktory mi zapozical KOSSy si na par hodin pozical moje V-Jaysy a podla vsetkeho u neho uz aj zostanu. Uznal, ze zvuk maju omnoho lepsi