Jaká uzavřená sluchátka kolem 2000,-?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod -0_0- 29. 4. 2010 10:51

Zdravím ve spolek, potřeboval bych několikero typů na uzavřená sluchátka v cenové relaci kolem 2000,- k poslechu, hraní her a nějakému tomu míchání hudby pro video na PC. Doteď funguji se sluchátky Panasonic (nevzpomenu si na přesné označení, ale už je mám tak 10 let - tady je někdo zmiňoval v jednom příspěvku, kde ve hodnocení kvality zvukového projevu byly zcela bezpečně nejhorší) a jsou už celkem zbědovaná.
Uzavřená chci proto, že máme dítě a když se dostanu k nějaké práci, hraní, poslechu, tak je to většinou v době, kdy je kolem hluk, nebo naopak ticho, ale mrňous spí nedaleko a nechci ho rušit.
Zvuk do sluchátek jde přes bedny Creative I-Trigue 2.1 3300 (resp. dálkový ovladač, který je jejich součástí).
Oblast audia není úplně mé hobby, takže uvítám všechny podněty, kterým směrem se dívat a která sluchátka stojí za zvážení.

Předem děkuji.
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 29. 4. 2010 14:00

Shure SRH240/440, audio-technica ATH-M(D)40fs, ULTRASONE HFI-450.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -0_0- 29. 4. 2010 14:55

Děkuji za rychlou nápovědu. Shure zvukově vypadá, co jsem tu tak o tom četl, celkem dobře. Jako negativum tu bylo v jedné diskusi uvedena demontovatelnost kabelu + pro mne nepotřebná skladnost (lze je, díky kloubům, poskládat do menšího objemu). Na druhou stranu - vzhledem k faktu, že sluchátka budou 98 % času ležet na stole a nikam je nebudu tahat + při jejich používání sedět, tak by rizika spojená s odpojitelností kabelu byla celkem nulová.
Otázka je, kde si zmiňovaná sluchátka poslechnout tak, aby bylo bezprostřední porovnání. Na druhou stranu - pro mne bude zlepšení takřka cokoliv, takže to nemusím zas až tak prožívat... :nenapadne
Když si to tak porovnám, vyvstávají mi další otázky:
Shure SRH440 / audio-technica ATH-M40fs / ULTRASONE HFI-450
Impedance (ohmů): 44 / 60 / 32
Rozsah (Hz): 10 - 22000 / 5 - 28000 / 20 - 20000
Citlivost (dB): 105 / 100 / 96

Z těchto tří parametrů mi vycházejí (dle mé laické úvahy) jako nejlepší pro můj účel ATH-M40fs. Teď je jen otázka zda mám pravdu (hlavně s ohledem na zatížitelnost výstupu ze zvukové karty/reproduktorů a citlivost na šum a ruchy, které se při tomto použití přenáší z dalších součástí počítače + indukují na kabelu sluchátek). :hm
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 29. 4. 2010 17:11

Demontovatelnost kabely, zejména u profi sluchátek, je zásadní výhoda.
Poslechnout se dají v Brně.
Posuzovat sluchátka podle udaných parametrů je činnost zbytečná.
Že by se něco indukovalo přímo do sluchátkového kabelu není příliš pravděpodobné.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -0_0- 30. 4. 2010 14:39

Hmmm - kdybych měl cestu do Brna, tak bych neváhal. Jenže já tam byl v životě dvakrát a cestu tam (v dohledné době) neplánuji, takže budu muset popátrat v Praze.
O praktické neexistenci indukce na sluchátkovém kabelu bych se klidně přel - mám s tím jistou negativní zkušenost...
Co se týká posuzování sluchátek podle parametrů, tak to není nesmysl - nejdříve je potřeba si vybrat omezenou skupinu dle papírových parametrů a pak si je poslechnout. Pro mne například nese hodnota impedance informaci o tom, jak budu kroutit knoflíkem hlasitosti, v porovnání se současnými sluchátky, abych dosáhl stejné hlasitosti. Nic zásadního - prostě vlastnost, kterou se mohu dočíst a nemusím zkoušet. ;-)
A co se týká demontovatelnosti kabelu, tak pro studiová sluchátka to asi je výhoda, ale pro mne nepodstatná záležitost, protože ji nevyužiji. Jen se s ní potkám, protože mé zadání a nabídka trhu se protíná na tomto typu sluchátek... O:-)
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod semaniaci 30. 4. 2010 14:52

Praha je tiež dobrá :) napr. isluchatka.cz
Monster Power HTS 5100-->MacBook Pro-->m2tech hiface RCA-->BB-DAC-->Sennheiser HD600/1964 Audio V6
semaniaci
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -0_0- 30. 4. 2010 15:24

semaniaci píše:Praha je tiež dobrá :) napr. isluchatka.cz

Pokud mají isluchatka.cz v nabídce jen to, co mají na internetu, tak mi je jejich přítomnost v Praze na nic, protože z tria Shure SRH240/440, audio-technica ATH-M(D)40fs, ULTRASONE HFI-450 tam nevidím ani jedny. :-(
-0_0-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -0_0- 6. 5. 2010 14:28

Tak nakonec pořízeny audio-technica ATH-M40fs z http://www.headphones.cz.
Tímto bych chtěl uživateli pHp poděkovat za dobrou radu a ochotu při nákupu. Měla by to být sice samozřejmost, ale bohužel v dnešní době není a tak si cením těch, kdo takoví jsou.
Díky. :tleskani

Zvukově jsem si (z předchozích sluchátek Panasonic RP-HT222) docela polepšil. Zvukové podání vyrovnané, bez nějaké výraznější části spektra. Takže spokojenost. 8-)
-0_0-
Kolemjdoucí